Diğer durumlarda burun ameliyatı tercih edilmektedir. Bunların haricinde burun kanatlarında yayvanlaşma olan kişiler de botoksla burun kaldırma uygulamasını tercih etmektedir. Botoks sayesinde burnu aşağıya çeken kasın etkisi azaltılır. Böylece daha kalkık ve düzgün duran bir burna sahip olunur.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoksa dair alerjik reaksiyon çok nadir görülen bir durumdur. Botoksun enjeksiyon bölgesinde morarma, geçici şişme görülebilir. Botoks uygulamalarında genel olarak, doz ne kadar düşükse, süreç daha güvenlidir. Elbette Botoksun güvenli bir uygulama olup olmadığını belirleyen en önemli etken “uygulayıcı” dır.
Burun Botoksu Ankara
Burun kenarlarında yukarıdan aşağıya doğru uzanan, özellikle gülme ile beliren burun sırtı çizgilerinin(tavşan çizgileri,bunny lines) tedavisinde kullanılır. Vücutta belirgin fonksiyonu olmayan bu kaslar bazı kişilerde olması gerekenden fazla gelişmiş ve mimikler ile belirgindir.
Sadece ameliyat ile kalıcı bir sonuç elde edilmesi mümkün olabilir. Uygulanan botoks sonrasında elde edilen sonuçların etkisi ise 4 ay ile 6 ay arasında değişiyor. Bu sürenin kişinin doku yapısına göre de değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz.
İlgili 27 soru bulundu
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks için yaş sınırı yoktur, ancak hastanın ihtiyaç durumu degerlendirilerek 18 yaşın altındaki kişilerde kozmetik nedenlerle kullanılmamalıdır. Bazı hastalar kırışıklık olşumuna yatkın olabilir. Kırışıklık oluşumunu engellemek için 20'li yaşların başlarında Botulinum toksin (Botoks, Dysport) tedavisine başlanabilir.
Botoksla Burun Kaldırma Nedir? Botoks işlemi pek çok bölgede olduğu gibi burun bölgesinde de rahatlıkla yapılmaktadır. Bu işlem için burun ucundaki hareketliliği sağlayan kas, botoks sayesinde geçici olarak fonksiyon dışı bırakılır ve burun 1 – 2 milimetre yukarı kaldırılır.
* Botox en çok kırışık görülen bölgelere uygulanmaktadır. Alın, göz kenarı, ağız köşeleri, iki kaş arası, boyun bölgelerine uygulanır. Dolgu ise daha derin kırışıklık, çöküntü ve doku kaybı olan alanlara, dudak, yanak, göz altı, çene, şakak, kaş arası, dudak kenarları, burun bölgelerine uygulanmaktadır.
Geniş görünen burun deliklerinin küçülmesi ve göze hitap etmeyen bir görünüm sergilememesi adına uygulanan botulinum toksini, uygulandığı noktada burnun işlevine zarar vermeden bölgesel bir paraliz (felç) oluşturmaktadır. Bu müdahale tıpkı diğer enjeksiyon uygulamalarında olduğu gibi çok kısa sürede tamamlanmaktadır.
Botoks uygulamasının etkisi geçtikten sonra aynı etkiyi görmeniz için uygulamayı tekrarlamak gerekmekte.Ancak botoks kırışıklıkları tedavi ettiği için bıraksanız bile çizgileriniz azalmış olacaktır. Eğer botoks işlemine devam edilmezse cildinizdeki kırışıklıklar eski halinizden daha iyi bir durumda olacaktır.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Öncelikle botoks işleminde lokal anestezi uygulandığını belirtmek gerekiyor. Operasyon bölgesi bir krem yardımıyla uyuşturulduktan sonra uygulanıyor. Ancak yine de bir sinek ısırığını andıran bir acı hissetmek mümkün.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz. Ancak yaş ilerledikçe destek dokusunda zayıflamaya bağlı sarkmalar oluşmakta ve bu Botoks etkisi ile karışmaktadır.
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botox zannedilmektedir. Botox bir dolgu maddesi değildir, yüzü şişirmez. Estetik operasyonlarda, dudak ve yanakları dolgunlaştırmak için bazı dolgu maddeleri kullanılmaktadır.
Botoks, uygulamadan 48 saat sonra etkisini göstermeye başlar. Son halini alması ortalama 1 hafta ila 10 gün kadar sürer. Yani düğününüzden bir hafta 10 gün kadar önce Botoks yaptırabilirsiniz.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Burun ucuna yapılan botoks işleminde tam olarak burnun uç kısmı hedef alınır. Daha sonrasında uzman doktor sayesinde burun ucu şekillendirilir. Burnun uç kısmında düşüklük varsa doktor buna göre botoks ile bu düşüklüğü giderebilir.
Ayrıca evet düzenli seanslarda Botoks cildi olduğundan daha genç gösterir. Ayrıca hatırlatmakta fayda var:İki yıl boyunca düzenli olarak botoks yaptıran kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı yüz ifadelerinde değişim olabilir.
Botoks uygulaması için özel bir mevsim yoktur, yılın her mevsimi yaptırılabilir. Botoks çok ince uçlu bir iğne ile kasa enjekte edildiği için, herhangi bir mevsimde uygulanabiliyor. Güneşe veya sıcak havalara karşı hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle botoks uygulanabilir.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri