Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
Bahsettiğimiz anlaşılmaması yaklaşık 6-7. Ay da 8. Ayda gerçekleşen bir olaydır.
Gereksiz yere yapılan işlemler iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Buruna yapılacak olan her işlem için, yapılan operasyonun ardından en az 6 ay gibi bir sürenin geçmesi gerekir. Daha iyi sonuçların çıkması için 1 yıl beklemek daha sağlıklı olacaktır.
Adana'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı olan Leyla Sönmez'in yaşamını yitirmesiyle ilgili Adli Tıp raporunda genç kızın "burun florasındaki bakterilerin meydana getirdiği toksik şok sendromunun sonucu" hayatını kaybettiği yer verildi.
İlgili 33 soru bulundu
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Rinoplastiye özgü ayrı riskler de mevcuttur. Bunlar arasında da burundan nefes almada zorluk, burunda ve çevresinde kalıcı uyuşma, eşit görünümü olmayan burun, ağrı, renk değişimi ya da kalıcı şişlik, yara izi, septum perforasyonu, ve ek cerrahi müdahale ihtiyacı vardır.
Burun ameliyatları sonrası, burun estetiği ameliyatı sonrası ilk aylarda iyileşme biraz daha hızlı olmakla birlikte iyileşmenin tamamlanması 6 ayla 1 yılı bulabilir. Değişiklikler ilk 6 ayda yüzde 60-70 oranında gerçekleşir.
6 aydan daha erken yapılan sekonder rinoplasti ameliyatlarının başarısız olma riski yüksektir. Ufak dolgular yanında kıkırdak doku transferinin de yapıldığı bir estetik operasyon olup, ilk ameliyattan sonra yeterli sürenin geçmemesi durumunda istenen sonucun elde edilmesi risklidir.
Revizyon rinoplasti ameliyatlarının çoğunlukla estetik düzeltmeleri amaçladığı unutulmamalıdır. Estetik amaçlı cerrahi işlemler genellikle bireyin özel talepleri ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştirilir. Bu nedenle, revizyon rinoplasti ameliyatının maliyeti genellikle bireyin kendi bütçesinden karşılanır.
Kıkırdak iskelet, eksikler yerine konularak, desteklenerek veya fazlalıklar çıkarılarak düzeltilebilir, fakat cilt kalitesi tam olarak eski haline döndürülemez. Bütün bunlar dikkate alındığında revizyon rinoplastinin primer rinoplastiye göre (ilk defa yapılan rinoplasti) çok daha zor bir ameliyat olduğu anlaşılacaktır.
Çünkü her hastanenin verdiği hizmete göre talep ettiği ücret farklıdır. Burun düzeltme ameliyatı, operasyon süresi uzun olan ameliyatlar statüsünde yer aldığı için ücret de artar.
Burun estetiği başarılı şekilde uygulanmışsa şekli bozulmayacaktır. Kişi, estetik ile yeniden tasarlanan burnunu, aynı şekilde uzun seneler kullanabilir. Özellikle eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik söz konusu olmayacaktır.
Ancak revizyon ameliyatı için ilk ameliyattan en az 9 ay, hatta mümkünse 1 yıl geçmesi gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, burun estetiği ve revizyon ameliyatlarıyla ilgili bilgi verdi.
En iyi şekilde bakılması ve iyileşme sürecine çok dikkat edilmesi sayesinde burun estetik ameliyatından sonra 1 sene içerisinde toparlanır. Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Yanlış doktor seçimi, hatalı operasyon teknikleri ya da hijyenik olmayan operasyon koşulları yeniden burun ameliyatı uygulanmasını gerektirebilir. Bu noktada 3. Ve hatta 4. Kez burun ameliyatı mümkündür. Ancak ilk ameliyattan sonraki tüm ameliyatlar, ilk operasyona kıyasla daha riskli ve daha zor geçmektedir.
Burun görünümündeki revizyonlar uzman doktor kontrolünde yapılır. Bunun için bir üst sınır belirlemek mümkün değildir. Ancak üç defadan fazla yapılan ameliyatlar daha yüksek risk taşır. İlk operasyondan sonraki her operasyonda risk oranı yükselir.
Burnu deliklerinin küçük olması sık karşılaştığımız bir durum değildir. Ancak bazen doğuştan bazen de geçirilmiş burun ameliyatlarına sekonder dar veya küçük burun deliği sorunları ile başvuran hastalarımız olmaktadır. Yapılacak değerlendirme sonrasında burun deliklerinin genişletilmesi mümkün olabilir.
Burun ameliyatı sonrasında oluşan buru içi yaraların iyileşme süreci genellikle kişiden kişiye değişir. Burun içi yaralarının iyileşme süreci genellikle 7 ya da 14 gün içerisinde iyileşir. Burun ameliyatı sonrasında yara izleri normaldir.
Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Yan Yatmak
Aynı zamanda erken dönemde yan yatılması halinde burunda daha fazla şişlik ve göz kapaklarının altında morluk oluşacaktır. Bu nedenle ilk bir hafta baş yüksekte olacak biçimde sırt üstü yatmak doğru bir yatıl pozisyonu olacaktır.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür.
Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız.
Pansumanları ıslatmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamayın, kuaförde saç yıkatır gibi yıkayabilirsiniz. Burun tamponlarınızı ve dış pansumanı ıslatmayın. 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri