Kış aylarında hem güneşe daha az maruz kalınması hem de havanın serin olması bu nedenle avantajlı bir durumdur. Havanın serin olması aynı zamanda daha az ödem oluşması nedeniyle de önemlidir. Ocak ayında yapılmış bir burun estetiğinde haziran ayında neredeyse tam iyileşme sağlanmış olmaktadır.
Bu inanışı doğrulayan bilimsel bir çalışma yoktur. Mevsimler ya da sıcaklıklar operasyonları ve iyileşmeyi etkiliyor olsaydı, ekvator ya da kutuplara yakın ülkelerde hiç bir zaman ameliyat yapılmaması gerekirdi. Mevsimler, iklim ve sıcaklıklar bir ameliyatın başarısını hiç bir şekilde etkilemez.
Fakat her bireyin anatomik yapı farklılığı olduğundan, burun estetiği kişiye özel uygulanmalıdır. Yapılan estetik operasyon genel olarak her mevsim uygulanabilir. Ancak burun estetiği yapılması için en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söylenebilir.
Şunu belirtmeliyim ki 'yaz aylarında burun ameliyatı olmaz' algısı tümüyle yanlıştır. Kışın yapılan ameliyatlarla yazın yapılan ameliyatlar arasındaki komplikasyon oranı benzerdir. Literatürde yazın yapılan ameliyatlarda sorun yaşama oranının yüksek olduğuna dair bir bulgu da yoktur.
Burun ameliyatları sonrası, burun estetiği ameliyatı sonrası ilk aylarda iyileşme biraz daha hızlı olmakla birlikte iyileşmenin tamamlanması 6 ayla 1 yılı bulabilir. Değişiklikler ilk 6 ayda yüzde 60-70 oranında gerçekleşir.
İlgili 20 soru bulundu
Sıcak Havadan Uzak Durun: Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yaptırdığınızda hızlı bir iyileşme için, sıcaklığın çok yüksek olduğu dış mekanlarda çok fazla zaman geçirmekten kaçınmalısınız. Çünkü fazla sıcak hava, burundaki şişmeyi artırabilir ve hatta kanamaya neden olabilir.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur.
Ameliyattan 2 gün sonra baş geriye alınarak duşa girilebilir. 1 hafta sonra rahat duş alınabilir. 1, 3 ve 6'ıncı ay ile 1'inci sene kontrolleri aksatılmamalıdır.
Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
Burun estetik ameliyatı sonrasında burun termal alçınız burun sırtında 10 gün süre ile kalmaktadır. Bu dönem içinde ilk 4-5 gün süresince göz ve burun civarına soğuk kompres uygulamak bu civarlarda oluşan ödem ve şişlikleri aza indirger.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Bu uygulama doktor ve hasta için son derece konforludur. Hasta genel anestezi aldığı için genellikle bir gece hastanede kalınması önerilir. Ertesi gün günlük yaşama dönülebilmektedir. Ancak ameliyat sonrası 2-3 günü hastanın ev içinde geçirilmesi önerilir.
6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
İstanbul burun estetiği ücretleri 30.000 TL ile 40.000 TL arasında hastanın beklentilerine göre değişmektedir. Burun estetiği işlemlerine rinoplasti adı verilmektedir. Bu operasyonlarda burun ucu kaldırma işlemleri ya da revizyon burun ameliyatı da gerçekleştirilebilmektedir.
18 yaşına girdikten sonra veya 16 yaşında uzaması tamamen bitmiş olmakta da olabilir. Gelişme devam ettiği halde burun estetiği yaptığında burun büyümesi devam edeceği için bayanlarda 17 yaşını bitirdikten sonra erkeklerde 18 yaşını bitirdikten sonra yapılabilmektedir.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir. Bu sürecin ardından eski gülüşünüze de kavuşabilirsiniz.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Burun estetiği sonrası cinsel ilişki için en az 1 hafta beklenmelidir. Daha sonrasında da vücudu çok fazla yormamaya dikkat edilmeli ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.
İlk günlerde çok katı ve sert gıdaların yenmemesi ve çok sıcak sıvıların tüketilmemesi gerekir. Protein ve lifli beslenme önerilir. Alkol kullanılması kanama riskini ve ödemi artırabilir. Ayrıca hastanın hem ödem yapıcı hem de tansiyon arttırıcı etkileri nedeni ile tuz kullanımına dikkat etmesi gerekir.
Ameliyattan 1 gün sonra yumuşak uçlu bir fırçayla diş fırçalama yapılabilir. Burun içindeki splintlerin çıkarıldığı 3.-4. günden sonra araç kullanılabilir, seyahat edilebilir.
Rinoplastiye özgü ayrı riskler de mevcuttur. Bunlar arasında da burundan nefes almada zorluk, burunda ve çevresinde kalıcı uyuşma, eşit görünümü olmayan burun, ağrı, renk değişimi ya da kalıcı şişlik, yara izi, septum perforasyonu, ve ek cerrahi müdahale ihtiyacı vardır.
* 3 hafta süreyle burna sert bir şekilde dokunulmaması, ilk 6 hafta buruna darbe gelme ihtimali olan aktivitelerden kaçınılması gerekir. * 6 hafta boyunca gözlük kullanılmaması, daha sonraki dönemde hafif çerçeveli gözlükler kullanılması önerilir.
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri