Namaz oturarak kılınmalıdır. Yarım secde yapılabilir. Ancak kafa tamamen öne doğru eğilmez. Ameliyatın 20 günü bittikten sonra ise secde yapılabilir.
Sual: Abdest uzuvlarının bir kısmı yaralı olan nasıl abdest alır? Abdest uzuvlarından hepsinin yarıdan çoğu veya dört abdest uzvundan ikisi sağlam ise, abdest alıp, yaralı yerleri mesh eder. Mesh zarar verirse, sargı üzerine mesh eder. Abdest uzuvlarının yarıdan çoğu yaralı ise teyemmüm eder.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Bu nedenle burun ameliyatından sonraki ilk 3 hafta o bölgede kan dolaşımını artıran fiziksel aktivitelere izin verilmez. Cinsel aktivite de bu aktivite grubuna girdiği için ameliyat sonrası 3. haftadan önce cinsel ilişki önerilmez.
İnsan vücudundan çıkan ve abdest veya gusül almayı gerektiren her şey necistir: İdrar, kazurat, meni, mezi, vedi, kan, irin, sarı su, ağız dolusu kusmuk, hayız-nifas ve istihaze kanları gibi. Abdesti bozmayan şeyler necis değildir. Sümük ve balgam çıkarmak da abdesti bozmadığına göre necis değildir.
İlgili 26 soru bulundu
Elleri Yıkamak: Abdeste başlarken eller, bileklere kadar üç defa yıkanır. Ağza Su Vermek: Sağ elle ağıza üç defa su alınır ve ağız iyice çalkalanır. Burna Su Çekmek: Sağ elle buruna üç defa su çekilir ve sol elle su burundan dışarı atılır.
Ameliyatlı kimse namaz ve ibadetlerini böylece eda eder. Doktor, yıkamak vücudunun her yerine zararlıdır, derse hiçbir yerini yıkamaz, teyemmümle ibadet yapar. Bu durumda teyemmüm hem gusül hemde abdest yerine geçtiğinden, namaz için ayrıca abdest almaya da gerek yoktur.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Ameliyattan sonra şişlik ve morarmaların azalması amacıyla baş öne eğilmemelidir. İlk 5 gün süreyle kan sızıntısına neden olabilecek, sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normal mi? Evet, burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normaldir. Ancak, bu değişiklik genellikle minimaldir ve doğru cerrahi teknikler ve planlama ile iyi yönetilir.
Ameliyattan sonra bir süre deniz, havuz, hamam, solaryum ve sauna gibi yerlere gidilmemelidir. Buralarda burnun darbe alma ve iltihap kapma riski vardır. Burun ameliyatından sonra 3 ay cilt bakımı yaptırılmamalıdır. Futbol, voleybol, basketbol gibi top ile oynanan spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır.
Açık teknikle yapılan burun ameliyatı sonrası dikişlerin alınması ağrılı değildir sadece burun ucunuza dokunulduğunu hissedeceksinizdir.
Hastalığından dolayı (ameliyat sonrası dikişlerin açılması, stomanın zarar görmesi vb.) namazda rükû ve secde yapamayan kişi kolayına geldiği şekilde, ayakta, yere veya tabure, sandalye, sedir vb. şeyler üzerine oturarak namazını usulüne uygun olarak îmâ ile kılabilir.
Cevap: Cünüp kimsenin vücut yüzeyinin yarıdan fazlası yara veya çiçek, kızıl gibi ise, teyemmüm eder. Derisinin çoğu sağlam ise ve yaralı kısımları ıslatmadan yıkanması mümkün ise, su ile gusül edip, yaraların üzerini mesh eder. Mesh zarar verirse, üzerine bir veya birkaç bez koyup, bunu mesh eder.
Abdest alırken ağıza ve buruna 3 kere su çekilmelidir. Fakat abdest alırken suyun yeteri kadar çekildiğine emin olunmalı ve su kullanımında aşırıya kaçınılmaması gerekir.
Gülerken burun ucunda düşme gibi bir risk bulunmuyor. Hekimler genellikle burun estetiği sonrası hastaların bu yaygın ancak yanlış olan inanışlar konusunda rahat olmasını tavsiye ediyor.
Burun estetiği sonrası üst dudak hareketsizliği nadir bir durumdur, ancak oluşabilecek potansiyel komplikasyonlardan biridir. Bu durum, yüz sinirlerinin hasar görmesi veya baskı altında kalması nedeniyle ortaya çıkabilir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
En iyi şekilde bakılması ve iyileşme sürecine çok dikkat edilmesi sayesinde burun estetik ameliyatından sonra 1 sene içerisinde toparlanır. Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür.
Estetikli Burun Eski Haline Döner mi? Burun estetiği operasyonu ile burun içi ve dışına yapılan işlemler neticesinde meydana gelen değişimler, ömür boyu kalıcıdır.
1 hafta sonra cinsel ilişkiye girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Bu konuda cumhurun delilleri daha kuvvetli ve isabetlidir. Buna göre abdestte ağzın ve burnun yıkanması sünnet olduğundan, abdest esnasında bir hastalıktan veya ameliyattan dolayı veya sebepsiz olarak ağza ve burna su vermeyi terk eden kimsenin bu davranışı abdestin geçerliliğine engel olmaz.
Evet, eli sarılı, alçılı olan biri mesh edebilir. Kırılan veya yarası bulunan bir uzvu (organı) yıkamak zarar verince, kırık üzerindeki alçıya veya yara üzerindeki sargıya, hem abdest ve hem de gusül için bir kez meshedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri