Burun Estetiğinden Sonra Denize veya Havuza Girilebilir mi? Ameliyattan 1 hafta sonra deniz ve havuza girilebilir ancak güneşlenmek ve yüzme eylemi yapmak sakıncalıdır. 3. haftadan sonra kontrollü yüzme eylemi yapılabilir ama dalış önerilmez.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Estetik burun ameliyatından 1 ay sonra denize girilebilir , fakat derine dalmamak ve çok efor harcayacak şekilde kulaç atarak yüzmemek gereklidir. Hiç sınırlama olmaksızın denize girebilmek için ameliyattan sonra en az 2 ay geçmesi gerekir.
Ameliyattan sonra ilk 3 hafta en basit egzersizler bile burun içinde kanamaya ve ödem artışına yol açabilir. 3.hafta sonunda basit egzersizlere izin verilebilir. Ağırlık kaldırma veya koşu gibi ağır egzersizler için ameliyattan sonra en az 6 haftanın geçmesi gereklidir.
Ameliyat sonrası uçak yolculuğu 1 hafta süre ile önerilmemektedir. Pansumanlar ameliyat sonrası 1 ve 7. gündür. Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk. soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Ameliyattan sonra bir süre deniz, havuz, hamam, solaryum ve sauna gibi yerlere gidilmemelidir. Buralarda burnun darbe alma ve iltihap kapma riski vardır. Burun ameliyatından sonra 3 ay cilt bakımı yaptırılmamalıdır. Futbol, voleybol, basketbol gibi top ile oynanan spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Bu nedenle burun ameliyatından sonraki ilk 3 hafta o bölgede kan dolaşımını artıran fiziksel aktivitelere izin verilmez. Cinsel aktivite de bu aktivite grubuna girdiği için ameliyat sonrası 3. haftadan önce cinsel ilişki önerilmez.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun ucunun ameliyattan sonra yıllar içinde mutlaka biraz düştüğüne dikkati çeken Doç. Dr. Soylu, şöyle devam etti: Her hekim kullandığı tekniğe bağlı olarak genellikle ameliyatta burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yapar ki, iyileşme sürecindeki bu düşme, normal pozisyonda sonlansın.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir.
Burun kıllarını ameliyat öncesi koparmayınız ve aldırmak için bir girişimde bulunmayınız çünkü bu hareketler kıl kökünde enfeksiyona neden olabilmektedir. Ameliyatın başında cerrahınız burun kıllarını steril koşullarda kestikten sonra ameliyata başlayacaktır.
Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor. Burunda düşme riski oluşturmuyor.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Ancak buradaki küçüklük kemik miktarı küçüklüğüdür. Burun kemiği törpülendiği için fazlalık kemik alınmış ve çok daha düzgün – estetik bir burun görüntüsü ortaya çıkartılmış olur. Özetle temelde burun küçültülmez – küçülmez.
Burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normal mi? Evet, burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normaldir. Ancak, bu değişiklik genellikle minimaldir ve doğru cerrahi teknikler ve planlama ile iyi yönetilir.
En iyi şekilde bakılması ve iyileşme sürecine çok dikkat edilmesi sayesinde burun estetik ameliyatından sonra 1 sene içerisinde toparlanır. Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır.
Evet, rinoplasti ameliyatı yüz şeklini değiştirebilir. Rinoplasti, burun estetiği ameliyatı olarak da bilinir ve burunun şeklini, boyutunu ve oranını iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Ciltte çok sayıda yağ ve kıl üniteleri olduğunu belirten Demir, “Burun estetiği sonrası uygulanan alçı ve bantlama, yağ üretiminin artmasına ve ölü deri hücrelerinin cilt kanallarını ve gözenekleri tıkamasına neden olur. Bu dönemde bakteriler de bu gözeneklerde birikip çoğalır.
Cinsel birleşme dışında, öpüşmekte burnun darbe almasını kolaylaştırır. Bu yüzden ilk 4 hafta burunla yakın temas gerektirecek eylemlerden kaçınmak gerekir.
Burunda birçok sebepten ötürü tampon kullanılmaktadır. Bu tampon eskiden enfeksiyon endişesinden dolayı 2 gün kullanılmaktaydı. Fakat artık bu tamponlar 7 gün kullanılmaktadır. Tamponlar çıkarıldıktan sonra serum fizyolojik veya okyanus suyu ile fiziksel temizlik yapmaları önerilir.
Silikon tamponun çıkarılması sanıldığının aksine ağrı verici değildir. Kontrole çağırıldığınızda silikon tamponlar çıkarılır.
İlk günlerde çok katı ve sert gıdaların yenmemesi ve çok sıcak sıvıların tüketilmemesi gerekir. Protein ve lifli beslenme önerilir. Alkol kullanılması kanama riskini ve ödemi artırabilir. Ayrıca hastanın hem ödem yapıcı hem de tansiyon arttırıcı etkileri nedeni ile tuz kullanımına dikkat etmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri