DİYANET DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU Müslüman bir kadının, ister Ehl-i Kitap'tan olsun ister olmasın, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi haram. Buna karşılık Müslüman bir erkeğin Ehli Kitap'tan bir kadınla evlenmesi ise caiz.
En İyi Cevap
Evlilik konusuna gelince sünnetsiz erkekle evlenmek kişilerin kendi tercihidir ve kimse karışamaz. Ben dinen değil estetik açısından sünnet olsun derim.
Her ne kadar idrar yolları enfeksiyon oranı erkeklerde az olsa da sünnetsiz erkeklerde sünnetli erkeklere göre daha sıktır. Buna ek olarak cinsel yolla bulaşan hastalıklar sünnetsiz erkeklerde daha yaygın olarak görülür. Sünnetsiz peniste penis ucunda fimozis adı verilen darlık sorunu görülebilir.
Sünnet olmayanların herhangi bir sağlık problemi yoktur.
Bu itibarla sonradan Müslüman olan ya da küçükken sünnet olamamış bir kimsenin sünnet olması gereklidir. Ancak sünnet olmak İslam'ın şiarı olmakla birlikte, İslam'a girmek için bir ön şart değildir.
İlgili 43 soru bulundu
Sünnetsiz penisin enfeksiyon kapma olasılığı daha yüksektir. Çünkü penisi saran derinin iç kısmının temizlenmemesi halinde hastalıklar oluşabilir. Penisin yapısal bozuklukları sonucu durumun tedavi edilebilmesi sünnet tercih edilir. Bu durum genelde bebeklik döneminde fark edilir.
Sünnet ameliyatı kurallara uygun yapılmazsa, kanama, infeksiyon, peniste ve idrar yolunda yaralanmalar, idrar yapma zorluğu gibi komplikasyonlar düşük oranda da olsa görülmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü günümüz dünyasında erkeklerin yaklaşık yüzde 30'unun sünnetli olduğunu tahmin ediyor. En fazla sünnetli erkek Kuzey Amerika (ABD, Kanada), Yakın ve Orta Doğu ülkeleri, Müslüman nüfuslu Asya ülkeleri ve Afrika'nın büyük bölümünde yaşıyor.
Sünnet olmak Kur'an'da yer almamıştır.
Ancak Hz. Peygamber (a.s.m)'in sünnetinde / hadislerinde yer almıştır.
Sünnet operasyonu sonrasında yeni doğanlarda yaraların iyileşmesi dört gün, ilerleyen yaşlarda ise yaklaşık on günde tamamlanmaktadır.
Sünnet Peygamberler ile Başlamıştır
Çünkü bütün peygamberler kavimlerine sünneti öğütlemiş ve bazı peygamberlerin de sünnetli doğmuş olduğu bilinmektedir. Sünnetli doğan peygamberler; Adem, Şit, İdris, Nuh, Hanzele, Hud, Salih, Lut, Yusuf, Musa, Şuayb, Zekeriya, Yahya, Süleyman, İsa ve Muhammed (aleyhimüsselâm)dır.
Sonuç olarak, eldeki bilgilere göre sünnetin ejakülasyona varış süresi, ereksiyon ve tatmin seviyesine ait tartışmalı sonuçları olmakla beraber olumsuz bir etkisi yoktur.
Ülkemizde ve dünyada genellikle dini ve geleneksel nedenlerle uygulanır. Ancak bazı tıbbi zorunluluk sebepleriyle ya da koruyucu amaçlarla da gerçekleştirilen sünnet işlemleri vardır. Sünnet, penisin hijyenini sağladığı için tıbben tavsiye edilir.
Sünnet idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyucudur. Sünnetli erkeklerde HPV denen virüs daha az sıklıkta görüldüğü için sünnet erkekleri HPV'nin yol açtığı penis kanserinden, bu erkeklerin eşlerini de rahim ağzı kanserinden korur.
İşte sıkça sorulan soru vakit namazlarının sadece farzlarının kılınıp sünnetleri terk etmenin caiz olup olmadığıdır. Alimlerin ittifak içinde oldukları konu sünnetlerin terki halinde bunun günah olmadığıdır.
Bu sebeple evlenmeye büyük bir önem verilmiş ve evlenme Kitap, Sünnet ve icmâ ile meşru kılınmıştır. Fıkıh bilginleri de bu deliller çerçevesinde evlenmenin hükmü konusunda çeşitli değerlendirmeler yapmışlar ve onların tamamına yakın çoğunluğu, “i'tidâl” hâlinde evlenmenin sünnet olduğu kanaatine ulaşmışlardır.
Ancak "el-hıtanan" ifadesi (ilgili organdaki) sünnet edilen yer anlamına hem kadın hem erkek için müşterek kullanılır. Bunların birbirine değmesi gusulü gerektirir (Buhârî, Gusl, 28; Müslim, Hayz, 8; Ebu Davud Tahare, 81, 83). Rivâyete göre sünnet, Hz. İbrahim'in seksen yaşlarında kendine tatbikiyle başlamıştır.
Dinimiz gereği erkek çocukları buluğ çağına gelmeden sünnet edilmeli denilmektedir. Diğer taraftan uzmanlarda çocuğunuzu doğduğundan itibaren üç yaşına kadar sünnet ettirmez iseniz mutlaka 7 yedi yaşının beklenmesi gerektiğini söylemektedir.
Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."
Pek çok ülkede yasaklanmış olan kadın sünneti, Afrika, Orta Doğu ve Asya ülkelerinde genellikle dini inançlar, toplum tarafından kabul görme isteği, bakireliğin korunması, erkeğin cinsel haz hissini arttırma, hijyen konusunda sahip olunan yanlış bilgiler ve kadını "evlenilebilir" kılma amaçlı uygulanmaktadır.
“Sünnet” kelimesiyle slam Peygamberi Hz. Muhammed'in yaptığı bütün söz ve eylemleri kast edilmesinin yanında, erkeklik organının ucundaki derinin kesilmesi anlamını da ifade etmek için de dilimizde aynı kelime kullanılmaktadır. Bununla slam Peygamberi Hz. Muhammed'in yaptığı uygulama kast edilmektedir.
Erişkin sünneti mutlaka uzman bir ürolog tarafından yapılmalıdır. Sünnet, penis baş kısmını (glans penis) örten derinin cerrahi bir işlemle alınmasıdır.Ülkemizde,genellikle yenidoğan dönemiyle birlikte ergenlik öncesi dönemde sıklıkla uygulansa da bu yöntem her yaşta uygulanabilmektedir.
Sünneti terk etmek günah değildir. Sünnetleri özürsüz olarak kılmamakta ısrar etmek, küçük günah olur. Sünnete önem vermeyen ise kâfir olur.
Klasik olarak eski çağlardan beri sünnet bıçakla, usturayla, neşterle (bistüri) veya makasla yapılmıştır. Ancak günümüzde modern tıp alanında meydana gelen gelişmeler sonrasında çağdaş ve uygun alet ve dikiş materyalleriyle sünnet işlemi daha kolay ve sorunsuz yapılabilmektedir.
Bilinen en büyük yanlışlardan biri de sünnetin cinsel tatmini azaltacağı düşüncesidir ancak sünnet böyle bir duruma neden olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri