Burun Estetiği Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Sinüzit gibi devamlılığı bulunan hastalıklarda ise sinüzit ameliyatının ardından estetik talep edilmesi önerilir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçlar kullanmaması, makyaj yapılmaması, sigara içilmesi ameliyata engel olacağı için dikkat edilmesinde fayda vardır.
Operasyon öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları ateş, öksürük, boğaz ağrısı, karın ağrısı, grip, nezle, soğuk algınlığı ve uçuk operasyonun ertelenmesini gerektirir. Operasyondan bir hafta önce kan sulandırıcı ilaç kullanmayınız. Bitki çayları, balık yağları kullanmayınız, özel bitkisel kür uygulamaları yapmayınız.
Hemofili gibi bir kanama bozukluğu olan bireyler burun estetiğine aday olamayabilir. Bu süreçte doktor kan testleri gibi laboratuvar testleri de dahil olmak üzere tam bir fiziksel muayene yapacaktır. Ayrıca burun estetiği adayının yüz özelliklerini ve burnunun içiyle dışını inceleyecektir.
Ameliyattan önceki gün çok yorulmamanız ve aşırı fiziksel aktivitede bulunmamanız faydalı olacaktır. Ameliyata 6 saat kala yiyecek ve içecek alımının kesilmesi gerekir, anestezi alınacağı için mide boş olmalıdır. Ameliyat günü makyaj yapılmamalı, oje sürülmemelidir.
Ödem ve şişliklerden korunmak, azaltmak için sodyumu yüksek olan maden suyundan ve turşu gibi tuz oarnı yüksek besinlerden uzak durmak gerekiyor. Mavi, kırmızı ve mor sebze-meyvelerden uzak durun. Ameliyat öncesi kan testleri yapılıyor mu? Evet.
İlgili 21 soru bulundu
Ameliyat sonrası anestezi ve diğer ilaçların etkisiyle açlık hissedebilirsiniz. Hafif ve yumuşak gıdalar işlem sonrası için idealdir. İlk gün meyve suyu ve çorba (sıcak veya soğuk olmamalı) gibi sıvı beslenebilirsiniz. Sonrası için ise birkaç gün yoğurt, yulaf ezmesi, çorba gibi yumuşak gıdalar tercih edin.
Burun ameliyatı öncesi burun kılları temizliği yapılır. Burun ameliyatı tamamlandıktan sonra ise hasta kontrollü bir şekilde uyandırılır. Rinoplasti ameliyat süresi tüm bu hazırlık aşamalarını içermekte ve buna göre hesaplanmaktadır.
Hastaların ameliyattan sonra burun yapısında ve yüzde meydana gelen şişliklerin azaltılması amacıyla, En uygun uyku pozisyonu yatakta 30 - 45 derecelik açıyla sırt üstü yatmaktır. Bunu sağlamak için sırtın 2-3 yastıkla desteklenmesi gerekir. Bu şekildeki uyku pozisyonu en az 1 - 2 hafta süreyle uygulanmalıdır.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
İşe başlama tarihi yapılan işe göre değişmekte ise de genellikle hastalarımız işe başlamak için bandajlarının söküldüğü 1. haftayı beklemektedirler. Ameliyat sonrası 3. gün rahatlıkla uçağa binilebilmektedir. Hafif sporlara iki hafta sonra başlanabilirken daha ağır sporlar 1-1.5 ay sonra yapılmalıdır.
Ameliyat olacak hastaları servisde, servis hemşireleri ameliyata hazırlar. Hastaların üzerlerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyunmaları ve özel ameliyat kıyafetini giymeleri gerekir. Bu kıyafetler, giydirilmesi ve çıkarılması son derece kolay olan, arkadan bağlanan, bol kıyafetlerdir.
Operasyon öncesi ılık bir duş alınabilir. Ayrıca önden düğmeli rahat bir kıyafet tercih edilmelidir. Hastanın saçları uzunsa ameliyat öncesi toplaması ya da örmesi gerekir.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Bu uygulama doktor ve hasta için son derece konforludur. Hasta genel anestezi aldığı için genellikle bir gece hastanede kalınması önerilir. Ertesi gün günlük yaşama dönülebilmektedir. Ancak ameliyat sonrası 2-3 günü hastanın ev içinde geçirilmesi önerilir.
Burun ameliyatından sonra en az 3 ay boyunca yüz üstü yatılması önerilmez. Özellikle ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatılmalıdır.
Regl dönemi ortopedik veya beyin cerrahi ameliyatınız için engel teşkil etmemektedir. Ancak kullanılan ilaçlar mutlaka gözden geçirilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlar açısından adet döneminde olmanız tıbbi olarak engel oluşturmamaktadır.
Eğer doktorunuz gerekli görürse bacak toplar damarlarında oluşabilecek pıhtıları engellemek amacıyla özel çoraplar çoraplar giymenizi isteyebilir. Ameliyat ekibi ameliyathaneye gitmeden önce isminizi, doğum tarihinizi ve ne ameliyatı olacağınızı kontrol edecektir.
Ameliyattan bir gece önce banyonuzu yapıp, iyi bir uyku uyumaya dikkat ediniz. Ameliyat sabahı size bildirilen saatte hastanede olmaya özen gösteriniz. Hastaneye gelirken rahat kıyafetler giyiniz, makyaj yapmayınız, oje ve takı kullanmayınız. Değerli eşyalarınızı evinizde bırakınız.
Burun estetiği ameliyat esnasında gözde kuruluk yaşanmasın diye krem sürülebilir.
Anestezi nedeniyle ameliyattan sonraki 4-5 saat hiçbir gıda alınmaz. Hangi ameliyat yapılırsa yapılsın genel anestezi altındaki operasyonlarda bu prosedür uygulanır. 4-5 saat geçtikten sonra sulu ve hafif gıdalar alınabilir. Daha sonra yemek konusunda hiçbir kısıtlama yapılmaz.
Kadın hastalarımız burun ameliyatına giderken veya birkaç gün öncesinde regl, adet veya mens olabilirler. Adet olmak burun ameliyatı olmanıza engel değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri