Yetişkin hastaları ameliyattan en az 6-8 saat öncesinden itibaren herhangi bir gıda almamaları gerekmektedir. Ameliyattan 2 saat önce bir bardağı geçmeyen su, çay, ıhlamur gibi berrak sıvılar alınabilir.
Ameliyat saatinizden 8 saat önce yeme, içmeyi kesmelisiniz. Ameliyat saatinden iki saat önce hastanede olmanız gerekir.
Rinoplasti sırasında ve sonrasında, bulantı, kusma ve bu durumlara bağlı olarak gelişebilecek istenmeyen durumlardan kaçınmak amacıyla, ameliyat saatinden 8 saat önce katı ve su da dahil olmak üzere sıvı gıdaların tüketimi kesilmelidir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi hastaların bir ön hazırlık yapmaları gerekmemektedir. Ameliyat öncesi istenen kan tahlilleri, anestezi muayenesi ile birlikte operasyon sabahı hastanede yapılmaktadır. Bunun dışında MR yada tomografi yada rontgen filmleri burun estetiği ameliyatı öncesinde gerekli değildir.
Ameliyat Öncesi Aç Kalma Süresi
Operasyon esnasında ve sonrasında bulantı kusma ve buna bağlı istenmeyen durumlardan kaçınmak için midenin boş olması önemlidir. Bu nedenle planlanan ameliyat saatinden 8 saat öncesinden itibaren katı gıda ve su dahil sıvı gıda alımı kesilmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
Ameliyattan önce su dahil 8 saatlik açlık dönemi gerekiyor. Bunun nedeni ise midenin dolu olması durumunda anestezi sırasında mide içeriğinin akciğerlere kaçarak yaşamsal problemlere neden olabilmesi.
Ameliyattan 2-3 saat sonra sulu gıdalar ile beslenmeniz başlar ve dolaşmanıza izin verilir. Beslenmede yumuşak gıdalar tercih edilmeli, ilk 1 hafta sert tost, çekirdek, ayva, dürüm gibi dişleri zorlayacak gıdalar yenmemelidir.
Ameliyat olacak hastaları servisde, servis hemşireleri ameliyata hazırlar. Hastaların üzerlerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyunmaları ve özel ameliyat kıyafetini giymeleri gerekir. Bu kıyafetler, giydirilmesi ve çıkarılması son derece kolay olan, arkadan bağlanan, bol kıyafetlerdir.
Ödem ve şişliklerden korunmak, azaltmak için sodyumu yüksek olan maden suyundan ve turşu gibi tuz oarnı yüksek besinlerden uzak durmak gerekiyor. Mavi, kırmızı ve mor sebze-meyvelerden uzak durun. Ameliyat öncesi kan testleri yapılıyor mu? Evet.
Ameliyat sonrası anestezi ve diğer ilaçların etkisiyle açlık hissedebilirsiniz. Hafif ve yumuşak gıdalar işlem sonrası için idealdir. İlk gün meyve suyu ve çorba (sıcak veya soğuk olmamalı) gibi sıvı beslenebilirsiniz. Sonrası için ise birkaç gün yoğurt, yulaf ezmesi, çorba gibi yumuşak gıdalar tercih edin.
Tüyler cerrahi alana engel olmadığı sürece temizlemeyin, Tüy temizliğini ameliyattan hemen önce gerçekleştirin, Tıraş makinesi ya da tüy dökücü krem kullanın, jilet kullanmayın, Ameliyathanedeki tüm jiletleri ortadan kaldırın ve Tüy temizlik protokolü oluşturun.
AMELİYATTAN 1 GÜN ÖNCE
Su yutmamaya özen göstererek ameliyat gününden bir gün önce gece ve ameliyat sabahı dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Kullandığınız ilaçların listesini hazırlayıp yanınızda getirin. Düzenli kullandığınız ilaçlar dahil olmak üzere herhangi bir ilacı almadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
Ameliyat yüzüstü pozisyonda ve genel anestezi altında yapıldığından ameliyata kadar bir şey yiyip içilmemelidir. Aksi halde kusma durumunda akciğerlere mide sıvısı kaçar ki bu ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Ameliyattan 3-4 saat sonra ağızdan su ve meyve suyu benzeri sıvılara başlanır.
Spor yapmaya ameliyattan sonraki 1. ay sonunda başlayabilirsiniz. Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz.
Hastaların ameliyattan sonra burun yapısında ve yüzde meydana gelen şişliklerin azaltılması amacıyla, En uygun uyku pozisyonu yatakta 30 - 45 derecelik açıyla sırt üstü yatmaktır. Bunu sağlamak için sırtın 2-3 yastıkla desteklenmesi gerekir. Bu şekildeki uyku pozisyonu en az 1 - 2 hafta süreyle uygulanmalıdır.
Regl dönemi ortopedik veya beyin cerrahi ameliyatınız için engel teşkil etmemektedir. Ancak kullanılan ilaçlar mutlaka gözden geçirilmektedir. Hastanemizde yapılan ameliyatlar açısından adet döneminde olmanız tıbbi olarak engel oluşturmamaktadır.
Hasta anestezi altındayken, dolu midede bulunan gıdalar ve asitli mide sıvısı yemek borusundan geri gelerek, nefes borusuna kaçabilir bu da istenmeyen bir durumdur ve hayati tehlikeye neden olabilir.
9. Hastaneye yatış için gelirken, size ait özel eşyalarınızı getirmeniz yararlı olacaktır. Bardak, kaşık, çatal, diş fırçası ve diş macunu, yedek iç çamaşır, terlik, gecelik, pijama tarak, ıslak mendil, kâğıt havlu, içme suyu… vs. Kıyafet olarak rahat giyilip çıkarılan önden düğmeli kıyafetler tercih edilmelidir.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Burun ameliyatında sonda takılır mı? Burun ameliyatında sonda takılması nadiren gereken bir durumdur. Hastanın idrar çıkışının takip edilmesi gereken bir durum gelişmiş ise sonda takılır.
Burun estetiği sonrası cinsel ilişki için en az 1 hafta beklenmelidir. Daha sonrasında da vücudu çok fazla yormamaya dikkat edilmeli ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Ameliyat gecesi bulantı hastaların hemen hemen yarısında görülen bir durumdur. Küçülen mide ve midenin kesilme hattındaki ödem en olası sebeptir. Damardan uygulanan bulantı gidericiler ile kontrol altına alınır. Bulantı hissi de aynen ağrı gibi 48 saat sonra ilaç kullanımı gerektirmeyecek kadar azalır ve geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri