Burnunuzun üzerindeki plastik koruyucu çıktıktan 2 hafta sonra denize girmeniz ve güneşlenmeniz mümkün...
Ameliyattan 1 hafta sonra deniz ve havuza girilebilir ancak güneşlenmek ve yüzme eylemi yapmak sakıncalıdır. 3. haftadan sonra kontrollü yüzme eylemi yapılabilir ama dalış önerilmez.
Doktor aksi bir tavsiyede bulunmadıkça dikişiler alındıktan 24 saat sonra deniz ya da havuza girmek mümkün olabilir. Vücudunda açık yara ve kesikleri bulunanların ise denize girmeden önce hekime danışması faydalıdır.
Ameliyattan 1 hafta sonra denize ve havuza girmeniz mümkündür.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Dikişlerin alınma süresi tamamen yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda yaranın yerine ya da dikişin derinliğine göre bölgeye su değdirmeme süresi de değişmektedir. Dikiş sonrası bölgeye genel olarak 48 saat hiçbir şekilde su değmemesi gerekmektedir.
URGO Su geçirmez yara bandı, su ve bakteri geçirmez. Bu nedenle, özellikle nemli ortamlarda (deniz, havuz, banyo, duş) kullanım için uygundur.
Hekimler olarak önerilen süre 15 gündür, lakin 7 gün sonra çalışma hayatına ya da eğitim hayatına dönülmesinde de bir sakınca yoktur. Erken dönüldüğü takdirde burun bölgesini her türlü darbelerden korumalı, ağır ve ani hareketlerden, yük kaldırmaktan kısacası yorucu tüm faaliyetlerden kaçınmak gereklidir.
Arapça kökenli bir terim olan Eyyamı bahur, yaz aylarının en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılır. Halk arasındaki inanışa göre bu zamanlarda denize girmek zararlıdır.
Sigaranın kan dolaşımını bozucu etkisi bulunması nedeniyle ameliyat sırasında fazla kanamaya neden olabilir. Ayrıca dokuların oksijenlenmesini de olumsuz etkileyeceği için yine ameliyat sırasında problemler meydana gelir. Burun ameliyatından en az 15 gün önce sigara tüketimi bırakılmalıdır.
Güneşten Korunma
Burun derisinde leke oluşumundan kaçınmak için burun estetiği sonrası dönemde güneşli havalarda 40-50 faktörlü güneş kremi ve şapka kullanılmalıdır. Aktif güneşlenmekten kaçınılmalıdır.
Uygun ameliyat tekniği ve güneşten koruyucunuz ile şapkanızı eksik etmediğiniz sürece güneş herhangi bir olumsuz etkiye neden olmayacaktır. Havuz yüzmelerini ise sudaki muhtemel bakterilerden ötürü koruyucu çıktıktan 4 hafta sonraya ertelemeniz en uygunudur.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Bu nedenle burun ameliyatından sonraki ilk 3 hafta o bölgede kan dolaşımını artıran fiziksel aktivitelere izin verilmez. Cinsel aktivite de bu aktivite grubuna girdiği için ameliyat sonrası 3. haftadan önce cinsel ilişki önerilmez.
Deniz suyu piercing için faydalıdır (tabiki yüzülen denizin suyunun temiz olması şartıyla). Denize girilebilir ama havuza 3 hafta girilmemesi gerekir.
Dr. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: "Denize girme olanağının arttığı yaz günlerinde ped yerine tampon kullanılabilir.
Bu ürün tamamen sıvı korumalı olduğu için depolarda, yer üstü havuzlarında, varillerde ya da saklama kaplarında meydana gelebilecek sızıntıları anında giderebilir. Uygulandığında güçlü bir sızdırmazlık sağlar. Su geçirmeyen yara bant çeşitlerine Trendyol'dan ulaşabilirsiniz.
Çocukların topla oyun oynadığı park ve alanlardan uzak durulmalıdır. Fark etmeden bir darbeye neden olabileceği için kucağa bebek veya çocuk alınacaksa dikkatli olunmalıdır. Ameliyattan 2 gün sonra baş geriye alınarak duşa girilebilir. 1 hafta sonra rahat duş alınabilir.
Su değdirmemek gereksiz yara atıklarının birikimine ve mikroorganizma üremesine yol açarak yaraya zarar bile verebilir. Estetik veya tıbbi yaraların iltihaplanması aslında sonradan yaraya bulaşan mikroplarla değil, ameliyat esnasında vücuda giren ve hatta derideki kişinin kendi mikroplarıyla oluşmaktadır.
Erimeyen dikişler ameliyattan 5-6 gün sonra doktorunuz tarafından alınır. Eriyen dikişlerin ne tamamen kaybolacağı ise kullanılan dikişin çeşidine (kalınlığına, malzemesine) bağlıdır. 3 ayda düşebilen dikişler olabildiği gibi 2 haftada eriyebilenler de vardır.
Burnunuzun içindeki yaraların geçmesinin ve burun içi ödeminin azalmasının 3-4 haftada olacağını hatırlayınız. Bu yüzden burnunuzda tamponlar alındığında tıkanıklık olabileceğini unutmayınız. Yara iyileşmesi sırasında burun içinde aşırı kabuklanmalar olabilir.
İnce derili kişilerde iyileşme süreci yaklaşık 1 yıl olmaktadır. Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri