Burnun fonksiyonel cerrahisi temelde kulak burun boğaz uzmanı alanına; burun estetiği, plastik cerrahi alanına giriyor gibi görünüyor olsa da, her iki branş tarafından tecrübeli cerrahlarca yapılabilmektedir.
Burun estetiği için hangi bölüme gitmeliyim sorusu sıklıkla karşılaştığımız sorulardandır. Eğer burun estetiği olmak istiyorsanız birkaç farklı uzmana başvurabilirsiniz. Genellikle KBB uzmanları ve plastik cerrahlar burun estetiği konusunda uzmandır.
Devlet hastanesinde burun estetiği yaptıran diğer hastalardan öneri alabilirsiniz. Yapılan işlemler ve ödemeler hakkında en iyi bilgiyi ya doktorunuzdan yada daha önce burun estetiği olmuş kişilerden alabilirsiniz. Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
KBB veya plastik cerrahi hekimi olması fark etmeden önemli olan doğru bir operasyon hazırlığı olmasıdır. Bazı hastalıklara ilişkin uzmanlık alanları değişiyor. Örneğin şekil bozukluğunun yanı sıra burun fonksiyonlarına ait sıkıntı ve şikâyetleriniz varsa KBB doktorunu öneriyoruz.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Burun estetiği fiyatları 2023 yılında 30.000 TL ile 50.000 TL arasında olmaktadır. Fiyatların belirlenmesinde başvuran kişinin ihtiyaçları önemlidir.
Devlet Hastanesinde Burun Estetiği
Ancak yaptırma nedeniniz oluşmuşsa ve doktorunuz gerekli kontroller sonrasında olur vermişse ücret ödemeden de gerekli tedaviyi olabilirsiniz.
Burun estetiği operasyonları hem plastik cerrahlar hem de KBB uzmanları tarafından gerçekleştirilebilir.
KBB uzmanları ihtisasları döneminde pek çok burun ameliyatına tanık olurlar ancak bu ameliyatların çok büyük bir yüzdesi nefes alma ile ilgili bozukluklar için yapılan ameliyatlardır. Burun içini ilgilendiren problemler burun dışındaki şekle dokunmadan düzeltilebilir.
Kaza sonucu meydana gelen yanık, çatlak ve kesik izlerini gidermek için yapılan estetik operasyonların masraflarının tümü SGK tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla bu işlemler devlet hastanelerinde uygulanabiliyor. Ayrıca felç geçirmiş kişilerin yaşadıkları estetik deformasyonlar da sigorta kapsamına giriyor.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
En zor ameliyat; burun estetiği
Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır. Çünkü burun yüzün ortasındadır, en ufak bir hata görünür.
Kan tahlili, akciğer grafisi ve EKG tetkikleri yapılır, anesteziye engel durum olup olmaması araştırılır. Hastanın nasıl bir burun şekli istediğini kararlaştırmak ve izlenecek yola karar vermek için görüşme yapılır. Bilgisayarlı tasarımlarla ameliyat sonrası nasıl bir sonuç elde edileceği hastayla tartışılır.
Burun estetiği ameliyatı zor bir ameliyat mı ve ne kadar sürer? Tecrübeli bir uzman tarafından yapıldığında burnun durumuna göre 1-3 saat kadar sürer. Bu sebeple hemen her zaman genel anestezi tercih edilir. Hasta ve hekim açısından zorluğu, ciddi ameliyat kategorisine girmeyecek tipte ki ameliyatlardandır.
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
-Estetik ameliyatları sadece ve sadece Estetik Cerrahi Uzmanı yapar. KBB, estetik ameliyat yapamaz. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlarının azımsanmayacak bir kısmı böyle düşünüyor.
Plastik cerrahi servisi olarak estetik operasyonlar, onarım operasyonları, yüz ve çene kırıklarının düzeltilmesi operasyonları yapılmaktadır. Uzmanlarımız güncel bilgiler ve yenilikler ışığında hastalarımıza kaliteli hizmetler sunmaktadırlar.
Burun estetiği ameliyatı öncesi hastaların bir ön hazırlık yapmaları gerekmemektedir. Ameliyat öncesi istenen kan tahlilleri, anestezi muayenesi ile birlikte operasyon sabahı hastanede yapılmaktadır. Bunun dışında MR yada tomografi yada rontgen filmleri burun estetiği ameliyatı öncesinde gerekli değildir.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü'nde; tanı ve ilaçlı tedavi süreçlerinin yanı sıra endoskopik ameliyatlar, burun estetiği, kulak zarı tamiri, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarına yönelik ameliyatlar başta olmak üzere pek çok cerrahi operasyon da yapılmaktadır.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
İşlemin ne kadara mal olduğunu ve kişinin bilmesi gereken tüm detayları kişiye uzman doktor söyleyecektir. Estetik cerrahi uzmanlarının belirttiğine göre rinoplasti değişken bir değere sahiptir. Ancak bu tip ameliyatların değerinin 55000 ile 75000 lira arasında bir değere sahip olduğundan bahsedilir.
İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
Burun estetiği ameliyatı için yaş sınırı söz konusu olmaktadır. Bunun sebebi fizyolojik büyümenin sekteye uğramamasını sağlamaktır. Bundan dolayı da 18 yaşından önce ameliyat önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri