Hastadan hastaya değişmekle birlikte genelde 1. aydan itibaren hastalarıma gözlük takabileceklerini belirtiyorum. İlk 1 ay boyunca hastaların gözlük yerine lens kullanımına yönelmesi, aslında kendilerinin menfaatine olacaktır. Burun estetiği genel anlamda hasta ve doktor işbirliğiyle amacına ulaşır.
Burun alçısı çıkartıldıktan sonra 6 hafta süreyle gözlük kullanmamak gerekir.
Burun estetiği ameliyatı sonrası gözlük kullanımı hasta konforunu olumsuz etkiliyor. Ameliyattan hemen sonra her hastaların burnunda orta derecede ağrı ve şişlik görülür. Gözlük takma durumu, burun köprüsüne ağırlık ve baskı uygulayarak ek ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir.
Özet olarak, burun ameliyatı sonrası normal gözlükler yerine hafif ve buruna az baskı yapacak şekilde tasarlanmış güneş gözlükleri kullanılması önerilir. Bu, burun üzerindeki iyileşme sürecini daha az etkileyecektir. Doktorunuz size uygun gözlük kullanımı hakkında daha spesifik talimatlar verecektir.
Rinoplasti sonrası burunda şişlik, morluk ve hassasiyet olabilir. Bu nedenle burun ameliyatı sonrası güneş gözlüğü kullanımı çok tavsiye edilen bir durum değildir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta boyunca, güneş gözlüğü kullanmaktan kaçınmak en iyisidir.
İlgili 32 soru bulundu
40-45 yaş sonrası dönemi ilgilendiren yakın görme sorununa presbiyopi adı verilmektedir. Gençliğinde hiç göz bozukluğu yaşamamış, gözlük kullanmamış kişilerde bile 40-45 yaş civarı gözlerin uyum yapma, netleştirme mekanizması bozulmaya başlar ve yakın görme bozulur. Bu noktada yakın gözlükler devreye girer.
Genel olarak burun ameliyatları sonrasında doktorlar en az iki hafta süreyle güneş ışınlarından korunmayı öneriyorlar. Güneş ışınlarının zararlı ışınlarından korunmak özellikle burun bölgesinin iyileşme sürecinde olumlu yönde etki ediyor.
Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız.
Pansumanları ıslatmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamayın, kuaförde saç yıkatır gibi yıkayabilirsiniz. Burun tamponlarınızı ve dış pansumanı ıslatmayın. 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının.
Gözlük çerçevelerinde rahatlığı sağlamak için öncelikle burun köprüsüne, çerçevenin saplarına ve gövdesine bakılır. Plastik çerçevelerde köprü yanlarının ve üstünün buruna tam teması Metal çerçevelerde, plaketlerin tam olarak burun yanlarına basması, sapların uygun uzunlukta olup olmadığı, kulağa baskısı önemsenir.
Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımına Ne Zaman Başlamalı? Cilt bakımına başlamak için rinoplasti uygulamasının etkilerinin geçmesini beklemek gerekir. Bu yaklaşık 1 aylık süredir.
Saf titanyum gözlük çerçeveleri hafif ve rahat olma avantajlarına sahiptir. Gözlük malzemeleri arasında en hafif olanıdır, sertliği iyidir, kolay deforme olmaz, korozyona dayanıklıdır, cilt alerjisine neden olmaz ve daha dayanıklıdır.
Hastaların burun ameliyatı sonrasında sigara içmeleri için beklemeleri gereken süre minimum bir aydır. Bu bir aydan önce hasta pasif içicilikten dahi uzak durmalıdır. Pasif içici ile aktif içici arasında hiçbir fark olmayıp hasta ikisinde de aynı şekilde etkilenip aynı olumsuzluklarla karşılaşacaktır.
Burun estetiği ameliyatından sonra burun masajı, daha önceden genellikle herkese ameliyat sonrasında öneriliyordu. Burun masajı, rinoplasti ameliyatından sonra burunda meydana gelecek ödemi azaltan bir lenf drenajı sağlayabilir.
Yatma Şekli
Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
* İlk 48 ila 72 saatte gözler üzerine aralıklı olarak soğuk tatbiki (saat başı 10 ila 15 dakika) yapılmalıdır. * Ameliyat sonrası 5 gün fiziksel aktiviteden mümkün olduğunca uzak durulmalı ve baş yüksekte olacak şekilde istirahat edilmelidir. * Bir hafta boyunca aşırı yüz mimikleri ve gülmekten kaçınılmalıdır.
Bu nedenle burun dolgusu sonrası gözlük kullanımına 1 hafta ara verilmelidir.
Sonuç olarak gözlük kullanımı burun yapısını kalıcı olarak değiştirmez. Her ne kadar kamera ve fotoğraflarda gözlüğün burnu görsel olarak büyük göstermesinin nedeninin yarattığı çöküklük olduğu düşünülse de bu geçici bir çöküklüktür.
Çerçevenin gövdesinin öne veya saplara doğru eğimi fazla olmamalıdır. Gözlük gövdesinin her iki yandan bakıldığında yanağa doğru eğimi ( pantoskopik açısı) eşit olmalı ve yanağa değmemelidir.
Gözlükleriniz burun kemerinizde istenmeyen izler bırakıyor mu? Pek çok gözlük burnun üstünde dururken, metal çerçeveler ağırlığı eşit olarak dağıtmak için burun pedlerine dayanırlar. Yanlış biçimde ayarlandıklarında, izler bırakabilir ve acı veren sıkıştırmalara neden olabilirler.
6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Burun İçi Yaraların Geçme Süresi
Genellikle burun ameliyatı sonrasında oluşan burun içi yaraların iyileşme süreci 7 veya 14 gün arasında tamamlanır.
Estetik burun ameliyatları sonrası 2 hafta süreyle, ıkınmaktan, eğilmekten, ağır şeyler kaldırmaktan uzak durulmalıdır. Ameliyat sonrası 1 ay süresince, güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri