ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz. Yine de ilk altı ay titanyum veya medikal çelikten yapılmış farklı bir model kullanabilirsiniz.
Burun piercingi uygulamasında ortalama 4 ile 6 ay arasında bir iyileşme süresi vardır. Delinen yerdeki yara izi belirli bir süre kalır ve zamanla iyileşir. Söz konusu süre, uygulama yapılan yere göre değişiklik gösterir.
Havlu ve kıyafetlerinizin piercinge takılmamasına dikkat edin. Piercing taktırdıktan 24 saat sonra denize girebilirsiniz. Tabi ki girdiğiniz bölgede denizin temiz olduğundan emin olun. Havuza ise en az 2 hafta girmemeniz gerekir.
Fakat arzu edilirse profesyonel kişiler tarafından ilk delimde halka piercingler de takılabilir sadece kullanıcının kendine daha özenli bir bakım yapması ve dikkat etmesi gerekmektedir. Delim sonrası 1 aylık bakım çok önemlidir.
"O BÖLGEYİ MAHVEDEBİLİR"
Burna takılan piercing eğer burundaki kıkırdağı enfekte ederse burun kaybedebilir. Kulağa takılan piercing kulağın çürümesine yol açabilir. Eğer kulak mikrop kaparsa kulağın kaybedilme riski olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Burun piercingi çıkarmadan önce de ilk adım ellerin sabunlu suyla yıkanması ve kurulanmsıdır. Burun piercingi halka şeklindeyse, piercing burunda döndürülerek bağlantı yeri burun deliğinin dışına çıkarılır. Daha sonra elle nazikçe aralanarak uçlar birbirinden ayrılır ve piercing burundan çıkarılır.
Steril bir ortamda ve alanında uzman kişilerce yapıldığında son derece sağlıklı ve güvenlidir. Doğru şekilde delinmiş bir buruna hızma takmak son derece kolaydır. Burada, hızma hangi tarafa takılır merak edebilirsiniz. Hızmayı dışarıdan içeriye doğru takmak bilinen doğru uygulama şeklidir.
Burun piercingi modelleri; genel olarak kemerli burna sahip kadınlara yakışır. Aynı zamanda estetik duruşu bulunmayan, uzun dalgalı saçları ve göz yapısı daha iri olan kadınlara yakışan bir aksesuardır.
Deliğin içi tamamen deri ile kaplanınca, delik artık kolay kolay kapanmaz. Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir.
Delme işlemi sonrası, delinen yere çok dokunulmaması, kuru ve temiz tutulması, antiseptik pansuman yapılması, üzerinde oluşan kabuğun kaldırılmaması ve antibakteriyel krem kullanılması enfeksiyonu önler. Delme yerine dokumadan once eller çok iyi yıkanmalıdır.
Özellikle gençlerin merak ettiği bu konu, İslami camiada da tartışılmıştır. Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır.
Nostril pirsing: Burunun yan tarafından. Septum pirsing: Burun duvarlarından geçirilmiş pirsing. Bridge (Pirsing): Gözlerin arasında, burunun en üst kısmına takılan Pirsing. Labret: Dudağa takılan Pirsing.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir. Delim işlemi yapılan bölge; ıslak, nemli veya kremli kalmamalıdır.
Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.
Dövme ve diğer işlemlerde olduğu gibi piercing için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşından küçükler ebeveyn izniyle piercing yaptırabilirler.
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz. Akne kremi ve yüz losyonu gibi bakım ürünlerini burun bölgenizden uzak tutmalısınız.
Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir. Bu nedenle, burun açıldığında ana hatları ile burnun biçimini değerlendirebilmek çok önemlidir.
Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
Egzersiz ile burun şekillendirme yapılamaz ancak egzersizin faydalı olduğu başka bir alan vardır. Burun ameliyatı yapan her hekimin hemen hemen hepsinin kullandığı ve önerdiği alan, burun ameliyatı sonrası masaj egzersizleridir. Bu masajların burun ameliyatı sonrası faydası çok büyüktür.
Bölgede süresi 48 saati aşan ve gittikçe büyüyen şişkinlik. İki günden uzun süren şiddetli ağrılar. Piercing bölgesinde ağrının eşlik ettiği sıcaklık. Beyazımsı, yeşil ya da sarı renkte yoğun akıntılı irin.
Piercing uzmanınız günde en az iki kez tuzlu suyla durulama önerecektir. Ayrıca kendinizi deniz tuzu durulaması veya burnunuz için özellikle hassas ise çay ağacı yağını kullanmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca, piercing bölgesi iyileşene kadar orijinal takıları yerinde bıraktığınızdan emin olmak isteyeceksiniz.
Merhaba Seda Hanım, Ameliyat olacağınız gün üzerinizde takı, toka, piercing vb. herhangi bir metal bir şey, makyaj olmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri