Yüze PRP doktorunuzun kanınızı alıp sonrasında ayrıştırarak PRP (platelet rich plasma) hazırlamak üzere santrifüje etmesi ile başlar. Sonrasında uygulama bölgesi (yüz ve boyun) uyuşturulur. Prp Yüz enjekte edilerek yenileme işlemi başlatılır. Yüze PRP çok ince ve kısa iğneler ile ağrısız bir şekilde uygulanır.
Seans sayısı ve aralığı cildin durumuna, hastanın yaşına ve uygulama amacına göre değişebilir. Ortalama 4-6 seans sonrası her 6-12 ayda bir uygulama yapılması sonuçların korunmasına olanak verir. Seans sayısı arttıkça etkisi kalıcı olur. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.
Alında ve boyunda her alana 0.1 ml PRP dermis içerisine “micro ponfi”, yüzün orta sentral kısımlarında yanaklarda her noktaya 0.2 ml “wave” verilmekte (bu teknikte micro ponfi ile başlanmakta 0.1 ml verilmekte kalan 0.1 ml hafif daha derine verilmekte.
PRP Yüz Gençleştirmenin Faydaları
Cildi yeniler. Sivilce izlerini giderir. Güneş hasarını azaltır. Gözenekleri azaltır ve sıkılaştırır.
İlk seanstan hemen sonra etkiler fark edilmeye başlanır. 3-4 seanstan oluşan bir kür sonrasında etkiler kalıcı şekilde görünmeye başlar. 3 kür yapılması öngörülen PRP uygulamasının etkilerini korumak için yılda bir veya iki defa tekrarlanması tavsiye edilir.
İlgili 36 soru bulundu
Fakat PRP uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Kalıcılık süresi kişinin cilt özelliklerine göre değişmekle beraber 3 – 6 aydır diyebiliriz. PRP, zararsız bir uygulama olduğu için hasta arzu ettiği sürece yenilenebilir.
Prp Yüz enjekte edilerek yenileme işlemi başlatılır. Yüze PRP çok ince ve kısa iğneler ile ağrısız bir şekilde uygulanır.
PRP tedavi masraflarının sigortanız veya sağlık güvenceniz tarafından ne oranda karşılandığını öğrenmek için önceden araştırarak bilgi almanız önerilir. PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1400 ₺ – 1600 ₺ aralığındadır.
Enjeksiyondan sonraki 7 gün boyunca kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamaya özen gösterilmelidir. Yine uygulamayı izleyen 2 gün boyunca sauna ve buhar odası gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir.
Kişi P-R-P ile yaşlılık ya da çevresel, fiziksel etkilerle ortaya çıkan lekeleri hedef alarak cilt altına verilen serumla lekenin önce rengini açar daha sonra da diğer seanslarla yok edilmesine imkan tanır. Lekelerden kurtulmak hem pratik hem de zaman kaybına uğramadan gerçekleşmiş olur.
Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımın da son derece başarılı sonuçlar verdiği gibi cilt lekelerini, hafif kırışıkları, yaşlanma belirtilerini gidermek, cilde canlılık kazandırmak ve cildi yenilemek içinde uyguluyoruz.
Hastadan alınan bir miktar kanın filtre edilip elde edilen büyüme faktörlerinin iyileştirmek istenen bölgeye enjekte edilmesiyle uygulanır. 18 yaşından büyük ve tıbbi engeli olmayan herkese uygulanabilen PRP tedavisi sonrasında, hasta hemen günlük yaşamına geri dönebilir.
Keza cilt kırışıklıklarını giderme ve kozmetik amaçlarla cilde yapılan PRP enjeksiyonlarının da işe yarayabileceğini söylemek en azından şimdilik mümkün değil. Bu son iki uygulamanın (yani saçlı deri ve cilde PRP enjeksiyonlarının) işe yaradığını gösteren ciddi bir kanıt da maalesef yok.
PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
PRP kişinin kendi kanından elde edildiği için ciddi bir yan etkisi yoktur. Enjeksiyon uygulanan bölgede geçici bir şişme görülebilir. Oluşan bu şişlik 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur.
Akut kas yaralanmalarında sıklıkla 1-2 seans yeterli olur. Yaş ihtiyaç duyulan seans miktarını belirleyen önemli bir faktördür. Çünkü yaşlandıkça vücuttaki kök hücre sayısı azalacağı için tedavi için daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır.
İşlemlerden Sonra İz Kalır Mı ? Hayır kalıcı izler ve yan etki söz konusu değildir. Sadece seanstan sonra nokta şeklinde mikro düzeyde iğne izleri ve kızarıklıklar oluşur.
Yazın da PRP Yapılır Mı? PRP için mevsim önemli değildir. Yazın da yapılabilir ancak iyi bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.
PRP, tamamen acısız bir yöntem değildir, ancak yeterli miktarda anestezik pomad uygulandığında iş ve sosyal hayattan ayırmayan bir yöntemdir. Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir morarma, ağrı ve şişme yapabilir. Bu etki 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur.
Ancak PRP tedavisi sağlık sigortası kapsamında değildir. Bunun nedeni; PRP enjeksiyonları bireysel hastaların kanından yapılır ve standart sonuçları yoktur. Ancak, masrafları karşılayan ve bunları bireysel sağlık hizmeti olarak faturalandıran bazı özel ve yasal sağlık sigortası şirketleri bulunmaktadır.
PRP ile saç tedavisi ortalama 15 günde bir en fazla 30 dakikada uygulanır ve genellikle 3-4 ay sürer. Sonrasında her yıl bir defa uygulanması yeterli olacaktır. Bu yöntemin en önemli avantajı, özel plazmanın hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.
PRP hangi hastalıklarda etkilidir? PRP genel cerrahi, plastik cerrahi ve ortopedinin değişik alanlarında uygulanmıştır. Bunlar içinde ortopedik kullanımları birkaç başlık altında özetlenebilir. Kronik tendinopatiler: Tenisçi dirseğinde PRP uygulamaları ile %79-93 oranında başarılı sonuçlar elde edilmiştir.
PRP, proloterapiden biraz daha pahalıdır çünkü özel toplama kitleri ve santrifüjler kullanılır. Aynı anda iki dizin bir ay arayla üç seans tedavi uygulanması nispeten pahalı bir tedavidir. Özellikle Hyalüronik asit tedavisiyle kombine edildiğinde maliyet daha da artabilir.
PRP tedavisi sonrası olabilecek yan etkiler nelerdir? PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir.
PRP medikal bir uygulamadır. Sadece doktorlar tarafından yapılmalıdır. Doktor hastasını muayene ettikten sonra içinde özel bir jel bulunan küçük tüplerin içine az miktarda kan alır ve santrifüj işlemi uygular.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri