Hayati önem taşıyan nefes alıp verme fonksiyonunu engellemeyen burun yara bandı bunun içindir. Burun çevresinin yapısal özellikleri dikkate alınarak üretilen bu ürün, fazla baskı oluşturmadan yarayı dış etkenlerden korur.
Yara Bandı Ne İşer Yarar? Yara bantları kirin, suyun ve mikroorganizmaların yaranın içine girmesini ve enfeksiyona neden olmasını engeller. Yara bantlarının üzerindeki hava delikleri sayesinde oksijen yaraya ulaşır ve bu da vücudun kesik ve sıyrıkları kendi kendisine iyileştirmesine yardımcı olur.
Özellikle diyabet gibi rahatsızlıkları olan kişiler en ufak sıyrığı bile önemsemelidir. Yara iyice temizlendikten sonra en azından bir yara bandı ile kapatılmalı ve takip eden bir hafta boyunca enfeksiyon olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Piyasada bulunan yara bantları ile geliştirilen yara bandı arasındaki farkları anlatan Aras, “Halihazırda kullandığımız yara bandı yaraya yapışarak yara yüzeyini tahrip edilebilir bir kapasiteye sahip. O yüzden yaranın hava almamasını sağlıyor.
Yara Bandı Sıkça Sorulan Sorular
%20 indirimle Getwell 10'lu Su Geçirmez Yara Bandı 10 TL'ye, %28 indirimle Altapharma Şerit Yara Bandı- 5Farklı Boyutta Su Geçirmez 40 adet 27 TL'ye, %4 indirimle CANSIN BANT Cansınbant Bez Yarabandı 10'lu X 30 Adet 94 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
12,00 TL Havale ile 0,24TL daha az ödeyin. Suya dayanıklı.
Yara bandı, bir yaranın korunması, temizlenmesi ve iyileşme sürecini desteklemek amacıyla kullanılan bir tıbbi malzemedir. Genellikle elastik bir kumaş tabaka veya su geçirmez bir malzeme üzerine yapışkan bir yüzey içerir.
Sivilce (akne) üstüne yara bandı yapıştırılır mı? Sivilce(Akne) üzerine yara bandı yapıştırılmamalıdır, kapalı havalanamayan ortamlarda mikroorganizmalar daha çok çoğalabilir, kıl kökü de kapalı kalınca içine hapsolan yağ, kir vs iyileşmeyi geciktirir.
Yeni yara bandıyla yuvarlak yaralar sekiz gün sonra yüzde 96,8 oranında kapanırken, diğer bantlarla yüzde 76,4 ila 79,9 oranında kapanmış. Yara bandı uygulanmadığı taktirde ise aynı zaman zarfında yaraların sadece yüzde 45,9'u kapanmış.
Yara öncelikle itinayla temizlenmelidir. Enfeksiyonlar iyileşme sürecini uzatır ve istenmeyen yara izi riskini artırır. Yara yerinde oluşan kabuğu kaşımayın-kaldırmayın, böylelikle mikroplar yaranın içine giremez ve deri yeniden enfeksiyon kapmaz.
Yaralı bölgenin suyla temasını keserek kuru kalmasını sağlayan ürün, bu sayede iyileşme sürecine de katkı sunar. Su geçirmez yara bandı banyoda, havuzda, denizde veya farklı su aktivitelerinde rahatlıkla kullanılabilir, koruyucu etkisini uzun süre boyunca kaybetmez.
Ancak aslında yaralı bölge iyice temizlendikten sonra dış etkenlerden korunması için nefes alabilen bir pansumanla kapatılması gerekir. Yarayı açık havaya maruz bırakmak hem enfeksiyonlara yakalanma riskini artırır hem de yaranın ısısını düşürerek iyileşme sürecini yavaşlatabilir (8).
K vitamini içeren yeşil yapraklı sebzeler, kanın pıhtılaşmasını sağlar. Yara iyileşmesini hızlandıran besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler, tavuk, balık, süt ürünleri ve turunçgiller, bu besinlerin zengin kaynaklarıdır. Yeterli miktarda su içmek de yara iyileşmesini hızlandırma da önemlidir.
Fibrotik; Kirli sarı renkte, yara tabanına yapışık tabakadır.Yarada bulunan fibrin ve proteinlerin birikimi ile oluşur. Kuru yaralarda sertleşir, ayrılması güçleşir, ıslak yaralarda yumuşar ve cıvıklaşır. Yara iyileşmesini durdurur, infeksiyon yükünü arttırır.
Yara iyileşmesini sürekli kılmak için yağ asitlerinin alınması gereklidir. Pişirme yağları ve etler, iyi bir yağ kaynağıdır. Bir fincan süt , yogurt veya bir parça peynir iyileşme sürecinde günlük beslenmenizde tüketmenizin faydalı olacağı örneklerden birkaçıdır.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Yaranın yetersiz beslenmesi, oksijenlenmesi ve enfeksiyonu gibi lokal faktörlerin yanısıra ileri yaş, beslenme sorunları, diyabet gibi eşlik eden ko-morbid durumlar, stres, çeşitli ilaçlar, alkol ve sigara alışkanlığı, radyasyon gibi etkenler de yara iyileşmesini olumsuz etkileyen pekçok önemli faktörlerdendir.
Temiz ve dezenfekte edilmiş makas ile yaranın boyutuna uygun uzunlukta kesin. Yaraya uygulayın. Bandı günde en az 2 kez değiştirin.
Yaranın uygun şekilde kapatılması, yara bakımının son adımıdır. Bu, yaranın hızlı ve etkili bir şekilde iyileşmesini sağlar ve ayrıca yaranın enfeksiyon kapmasını önler. Yaranın kapatılması, bir bandaj veya yara bandı kullanılarak yapılır.
Komedonlar, ciltteki gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan bir cilt sorunudur. Genellikle yüz, burun, alın ve çene gibi yağ bezlerinin çok olduğu bölgelerde görülürler. Komedonlar, gözeneklerin içinde biriken sebum, ölü deri hücreleri ve kir birikintileri nedeniyle oluşurlar.
Yara bandı 1920 yılında Johnson & Johnson çalışanı Earle Dickson tarafından, Highland Park, New Jersey'de yemek yaparken sık sık kendini kesip yakan eşi Josephine ičin icat edildi.
Alışıldık yöntemlerden biri de yara bandı kullanmaktadır. Cilt rengine yakın olması sebebiyle kullanılan flaster ve yara bandı seçenekleri, traş kesiği kanamaları nasıl durdurulur dediğimizde doğru cevabı vermektedir. Bu uygulama kanamayı durdurduğu gibi, aynı zamanda yaranın görülmesini de engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri