Büşra ismi Kur'anda Bakara Suresi başta olmak üzere birçok ayette geçmektedir. Arapça kökenli olan isim bu ayetlerde müjde, müjdeli haber anlamları ile geçmektedir.
Büşra ismi Kur'an'da geçer. Ayrıca Kur'an içerisinde birçok farklı ayette geçtiği söylenebilir. Bunlar içerisinde Bakara 97, Ali İmran 126 ve Enfal 10. ayetlerde yer almaktadır. Yeni doğacak olan kız çocuğunuz için bir isim arıyorsanız Büşra günümüzün en güzel adları içerisinde yer almaktadır.
Büşra ismi Kur'an'da geçen isimler arasında yer alır. Aynı zamanda Kur'an içinde pek çok farklı ayette geçtiği de söylenebilir. Bunlar içinde Ali İmran 126, Bakara 97 ve Enfal 10. ayetlerde yer alır.
Büşra ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette geçmektedir ve Büşra ismini koymak caizdir.
İyi haber, sevindiren haber. Müjde, sevinçli haber.
İlgili 20 soru bulundu
Büşra ismi Kur'anda Bakara Suresi başta olmak üzere birçok ayette geçmektedir. Arapça kökenli olan isim bu ayetlerde müjde, müjdeli haber anlamları ile geçmektedir.
Arapça kökenli olan Büşra ismi Kur'an-ı Kerim'de de yer alan isimlerden birisidir.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
3. Aziz sevgili. ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır. EFGAN: (Fars.)
Büşra ismi müjde ve sevinçli haber anlamına gelir. Arapçada da Bushra, "iyi haber ya da alamet" anlamına gelen bir kadın isimdir. Büşra aynı zamanda en mükemmel demektir. Türkiye'de sık sık karşılaşılan Büşra ismi Pakistan ve Hindistan'da da kızlara verilen isimler arasında yer alır.
Büşra İsminin Anlamı ve Yazılışları | بوشرا
Arapça yazılışı بشرى şeklindedir.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
3- Firdevs: Her türlü nimeti içerisinde barındıran Firdevs cennet bahçesi olup özellikle de, içerisinde bağlar, üzümler, bahçeler bulunan mekan anlamını taşımaktadır. Esasında Firdevs ismi cennetin bütününü ifade etmekte olup aynı zamanda ortasını ve en değerli bölgesini de ifade eder.
En az kullanılan isim ise Zemheri. "Kışın en şiddetli zamanı, kara kış" anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda. Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor.
"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Süveyda, Sergen, Alev, Senem gibi isimlerin de bebeklere koyulması anlamları itibariyle uygun görülmemiştir.
İslâm'da çocuğa ad seçme ve ad koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş veya hukukî tasarruflarda bulunmaktan menedilmişse bu hakkı anne kullanır. Doğumundan önce babasını kaybeden Hz. Peygamber'in adı annesi tarafından Muhammed olarak seçilmiş ve bu ad dedesi tarafından konulmuştur.
Değerli kardeşimiz, Sünnet olan isim koymaktır. Tek isim de çift isim de sünnettir.
5- Vahdaniyet:
Ferd-i Vahid ile aynı manaya gelir. Allah'ın bir ve tek olması demektir.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
Çünkü bu hadislerin bir kısmında “Allah” ismi, bir kısmında ise “Rahmân, Rahîm” (esirgeyen, bağışlayan), “Hay Kayyûm” (diri ve her şeyi ayakta tutan), “Zü'l-celâli ve'l-ikrâm” (ululuk ve ikram sahibi) isimleri Allah'ın en büyük ismi olarak belirtilmektedir.
Asel Arapça kökenli olarak Türkçede yer alan ve hoş anlamı üzerinden beğeni toplayan isimlerden biridir. - Arapçada bal anlamına gelmektedir. - Cennetteki bal ırmağından bahsederken kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu isim Kur'an-ı Kerim'de Muhammed suresi 15. ayette geçiyor.
Burak (Arapça: براق), İslam inancına göre, Muhammed'in Miraç'ta kullandığı binektir. Burak, anlam olarak Allah'a yaklaşan ve yaklaştıran demektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir.
Eslem isminin anlamı, Allah'a teslim olan kişi, günahsız ve de çok değerli kimsedir. Çoğu Arapça kökenli isimlerin TDK'da yer almasına karşın, Eslem ismi TDK'da geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri