1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
Tek ders sınavına girebilmek için ilgili dersin yarıyıl sonu / bütünleme sınavına girme şartını yerine getirmiş olmak gerekmektedir.
Tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Dolayısıyla öğrenciler girecekleri tek ders sınavına iyi bir şekilde hazırlandığı takdirde başarı yakalayabilirler. TEK DERS SINAVI NEDİR? Üniversitede not ortalaması 2.00 ve üzerinde olmasına rağmen sadece bir derste başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girerek mezun olma sansına sahiptirler.
İlgili 30 soru bulundu
8) Tek ders sınavından başarısız olan öğrenci, tek ders sınavının açıldığı akademik yıl yaz öğreniminde, dersin (varsa) intibaklı halini, yaz öğrenimi koşulları içinde dersin açılması halinde, alır.
1 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Tek ders sınavı ne demektir? Müfredatınızda tanımlı bütün dersleri almış fakat mezuniyetiniz için daha önce devam şartını sağladığınız tek dersinizin kalmış olması durumunda o dersten tek ders sınavına girebilirsiniz.Sınav tarihi akademik takvimde yer almaktadır.
Tek ders sınavı ücretsizdir.
Tek ders sınavından alınan not, dersin son alındığı döneme yansımayacağı gibi geçmiş dönemin dönem ortalamasını da arttırması söz konusu değildir.
Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.
Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilirsiniz. DD ve DC harf notunu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır; ancak FF alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmesi için bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmaktadır.
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
Hayır. Bütünleme sınavına başarı notu E, F1, D1 ve D2 olan öğrenciler girebilir. Bunun dışındaki öğrenciler bütünleme sınavına giremezler. Girseler dahi sınavları geçersizdir.
Sistem üzerinden çevrim içi başvuru yapamayan öğrenciler aşağıdaki başvuru formu ile ilgili akademik birime başvurabilecektir. AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
Tek ders sınavı, diğer sınavlardan bağımsız bir sınavdır. Tek ders sınavından alınan puan, dersin ham başarı puanının (Geçme Notu) tamamı olarak kabul edilir. Tek ders sınavında başarılı olmak için en az CC notu (50 puan) alınması gerekir.
Tek ders sınavı boş kağıt verilerek geçilecek bir sınav değildir ve diğer sınavlardan farkı yoktur. Ama ortada hak yeme mevzusu var ise yorum yapamayacağım. Hoca bırakmaz, öğrenci kalır. Hoca bırakmaz, öğrenci kalır.
Tek ders sınavına öğrencilik süresince sadece 1 kez girilebilir ve yukarıdaki şekilde başvuru şarttır. Not 3: Tek ders sınavı merkezi bir organizasyon olup, kurumumuzca ön hazırlık yapılmasını gerektirir. Bu nedenle geç başvuruların değerlendirilmesine imkan bulunmamaktadır.
TEK DERS SINAV BAŞVURU VE SONUÇLARI !!!
Başvuru tarihleri final sınavları sonrası başlayarak, tek ders sınav tarihinden 2 gün önce sona ermektedir. Tek ders başvuru sonuçlarınızı https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/TekDers adresinden öğrenebilirsiniz.
Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.
Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri