Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır.
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
Bütünleme sınavının bir telafi sınavı olduğu bilinmektedir. Başka bir deyişle dersten kalan öğrenciye bir şans daha verilmektedir. Bu durumda öğrencinin notu vize ve bütünleme sınavına göre değerlendirilmektedir. Yani ikinci bir final şansı elde edilmiş olur.
Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
Öğrenciler, bütünleme sınavında DC harf notu aldıkları derslerden, yarıyıl not ortalamasına bakılmaksızın başarısız sayılırlar. Bir dersin bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere (E) verilir ve bu dersin harf notu, yarıyıl sonu harf notu olarak kalır. Bütünleme harf notları yarıyıl not ortalamasına katılır.
İlgili 34 soru bulundu
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
Sadece kaldığın dersin bütüne giriyorsun ondan da geçemezsen alttan ders olarak kalıyor. Yaz okulunda o ders açılırsa alabilirsin açılmazsa seneye alttan alıyorsun.
Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70'inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
Final sınavından kalmış olan öğrenciler bütünlemeye girebilirler. Fakat bu sınav zorunlu bir sınav değildir. Öğrenci istemezse bu sınava girmeyip dersten kalmayı göze alır ve seneye aynı dersi tekrar alması gerekir. Bütünleme sınavını zorunlu bir sınav olarak görmemek gerekir.
Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir.
Bütünleme sınavı final notunuzun yerine geçmektedir. Bu yüzden bütünleme sınavından alacak olduğunuz puan ve vizeden almış olduğunuz puan ortalamaları hesaplanmalıdır. Şayet iki sınavın ortalaması ders için geçme notuna yetiyorsa dersi geçmiş sayılırsınız.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Öğrencilerin bütünleme sınavına girmeleri için bir sınırlama yoktur. Bir öğrenci ister 1 ister 5 dersten bütünlemeye girebilir.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Büt dedikleri ise dersten kaldığın takdirde dönem sonunda istersen gireceğin sınav. Girersen vize notu aynen alınır. Bütünleme sınavında aldığın not final yerine geçer.
bütünleme sınavına girerler.
Bütünleme sınavlarına girebilmek için Final sınavına girmeyen ve final sınavı sonucunda harfli başarı notu FF,FD,FG olması gerekmektedir. Not yükseltmek amacıyla(DD ve DC notları için) Bütünleme Sınavına giremezler.
Bunun için de vizeden kötü alanların direk kalmaması mantığından üniversitelerin çoğunda finalin %60-70-75 i alınır.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
hocaların para alabilecekleri şeyler bellidir: maaşları, maaş yükü dışındaki ek dersleri, ve final sınav ücretleri (yaz okulu, danışmanlık, proje vb. gibi şeyler ekstraya girer). vizeler ve bütünlemeler için para ödenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri