Tavuk yemeğinin yanına meze ve salata çeşitlerinden olan; haydari, rus salatası, ezme, patlıcan közleme salatası, babagannuş, gavurdağı ve çoban salatası tercih edebilirsiniz.
Sade pirinç pilavı, tavuk kanadının hemen hemen her versiyonu ile uyumludur. Domates soslu tavuk kanadı ile uyumlu olacaktır. Lezzetli nohutlu bulgur pilavı baget kanat güveç ya da soslu kanat ile uyumlu bir ikili olacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Tavuk yiyorsanız bunlara yanaşmayın Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor. Bir diğer kural ise tavuk eti ile ekşi gıdaları birlikte tüketmemektir.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır.
Tavuk Sotenin Yanına Yemek ve İçecek Tavsiyeleri
Bu konuda marul salatası, pesto soslu makarna ya da nohutlu pirinç pilavı gibi farklı seçenekler değerlendirilir. Ayrıca yine aperatif olarak kolay patates püresi tavuk sote ile birlikte güzel bir uyum elde eder.
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
Et sote yanında ne yenir sorusuna verilebilecek ilk cevap pilavdır. Hatta artık gelenekselleşen yemeklerimizden biri haline gelen nohutlu pilav, en çok et yemeklerinin yanına yakışır.
Tavuğun içine de bir miktar sos koyarak vaktiniz varsa tavuğu 2 saat dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tavuğu 180 derecede yaklaşık 45 dk pişirin. Bu arada garnitür için sebzeleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın. Tavukla birlikte uzun süre pişeceğinden iri doğramanız daha iyi olacaktır.
Tavuk Sote Sunumları
Özellikle maydanoz ve dereotu gibi yeşil bitkilerle süslenerek yemeğin daha güzel servis edilmesi mümkündür. Tavuk sote yemekleri çok tüketilen bir yemek olduğundan farklı şekillerde sunum yapılabiliyor.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Termometre tavuğun eti yoğun ve dolgun yerine sokularak iç sıcaklık ölçülebilir. İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekmektedir. - Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir.
Süt ve tavuk besin değeri açısından aynı maddeleri içeren yiyeceklerdir. Bu yüzden ikisini bir arada tüketmek vücutta aşırı protein ve kalsiyum birikmesine neden olur. Bunun yanı sıra sütün içeriğinde bulunan laktik asit tavuğun midede ekşimesine sebep olur.
Östrojen yani kadınlık hormonu erkeklerde büyük göğüs gibi durumlar ortaya çıkarıyor. Kadınlık hormonu ise erkeklerde daha nice sorunlara yol açabiliyor. Bu yüzden tavuk tüketmek erkekler için zararlı.
Çok fazla tavuk yemek, daha yüksek kolesterol seviyelerine neden olabilir. Bunun sonucunda kardiyovasküler hastalıklar gelişebilir. Tavuğun yanı sıra proteine sahip diğer besinlerle birlikte tüketilmesi, bu oranı artıracak ve kalp sağlığı sorunlarıyla karşılaşma ihtimalinizi de artıracaktır.
Tuzda tavuk yemeğinizi, yanında güzel bir iç pilavla veya sade pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı yerine, bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Yeşil salata ve ayran ile menünüzü tamamlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri