Ortak derslerde Çan Eğrisi geçerli değildir. Ara Sınav notunun %40'ı ve Final (girilmişse Bütünleme) Sınavının %60'ı alınarak belirlenir. Dersin ortalaması en az 50 olmalıdır. Final veya Bütünleme sınav notunuz 50'den düşük ise ortalamanız kaç olursa olsun, dersten kalırsınız.
Çan eğrisi bütünleme sınavlarında da geçerlidir. Çan eğrisi hesaplaması yapılırken dikkat edilmesi gerekir çünkü bu hesaplama biraz karmaşıktır. Hem genel not ortalaması hem de standart sapma puanı baz alınır. Dersten aldığımız puanlara göre belirtilen geçme notu harf puanında da değişiklikler olabilir.
3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur. 4) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavları sonunda bir dersten başarılı sayılmak için bu şekilde hesaplanan notun en az 60 puan olması gerekir.
Çan eğrisi sistemindeki harf notları vize ve finallerden sonra belirleneceği için her iki sınava da aynı önemi göstermenizde fayda var. Normal sınavların aksine bütünlemelerde de çan eğrisi kullanılabilir. Fakat bunun olduğu durumlarda sadece bütünlemeye giren öğrencilerin ortalamaları alınır.
Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencilerin bütünleme sınavlarından başarılı olabilmeleri için her dersin bütünleme sınavı notunun en az CC harf notu olması zorunludur.
İlgili 41 soru bulundu
Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur.
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Cevap: Ölçme değerlendirme sisteminde önemli bir değişiklik yapılmamıştır. Ancak sistemin işlevselliği için bazı sınırlamalar getirilmiştir. Soru 2: Çan eğrisi sistemi kalktı mı? Cevap: Çan eğrisi sistemi (bağıl değerlendirme) Üniversitemizde halen kullanılmaktadır.
Merhaba, bütünlemeden kalırsanız o dersten tamamen kalmış sayılırsınız ve dersi ilk açıldığı dönemden itibaren alttan almak zorunda kalırsınız. Eğer bu zorunlu bir dersse durum böyle. O dersi vermeden de mezun olma şansınız olmaz.
(6) Bütünleme sınavı harf notları, bütünleme sınavı HBN aritmetik ortalamasının bitirme sınavı HBN aritmetik ortalamasından küçük veya iki sınav HBN aritmetik ortalaması eşit olduğunda, bitirme sınavında oluşan aralıklara göre belirlenir.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir. Bu arada 55 almak çok zor değil finalde, yaparsın. Kurul cikmislarina ve geçen seneki final çıkmışlara bak.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Normalde geçme notu 60 iken standart çan eğrisi sistemine göre 45'e düşürülmesi gerekirken ders hocası 45 – 60 arasında bir geçme notu belirleyebilmektedir. Bu nedenle çan eğrisi sisteminde not hesaplarken hocanın belirleyeceği geçme notu üzerinden ilerleyiş gösterebilirsiniz.
Çan derste uygulanıyorsa, çanın altında kalırsan dersi tekrar alman gerekir, çanı hoca da ortalamaya göre belirleyebilir. Mesela çan ortalaması 97 ise hoca geçme notunu 95 falan yapar. Çan altında kaldığında bütünlemeye girebilirsin.
Bu sisteme göre vizeden 0 alsanız dahi finalden 100 puan almak dersi geçmeniz için yeterli olur. Ancak bazı üniversitelerde bu oran %20'ye %80 olarak da uygulanabilir. Final, üniversitede okurken en fazla dikkat etmeniz ve çalışmanız gereken sınavdır.
çan eğrisine girmeyen not olduğu için almak çok da sorun olmaz. 0 ve 100 çan eğrisine katılmaz. aynı zaman da bazı üniversiteler bu puanları 0-5 ve 95-100 arası yaparlar. hatta bazı hocalar sistem de 100-90 ve 0-10 çan eğrisine katılmasın şeklinde istekte de bulunabilirler.
Yani vizenin %40'ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60'ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Bütünleme Sınavı'na giren bir öğrencinin Dönem Sonu Sınav (DSS) notu yerine Bütünleme Sınavı'ndan aldığı not hesaba katılır. Dönem Sonu Sınavı (DSS) sınav notu geçersizdir.
Buna göre Örgün Eğitimde 2022-2023 Bahar Yarıyılı Yarıyıl sonu (final) ve Bütünleme sınavları da çevrim içi olarak yapılacak.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, bütünleme sınavı, final sınavı gibidir. Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir.
Finale girmeyen büte giremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri