Isı pompaları, kombi sistemleri, yerden ısıtma sistemleri gibi teknolojik yöntemlerin yanı sıra soba ısıtıcı ve şömineler gibi geleneksel yöntemler de tercih edilebilir. Ayrıca güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi alternatif ev ısıtma yöntemleri de kullanılabilir.
Bu çözümlerden en çok bilineni ve en çok kullanılanı radyant ısıtıcılardır. Radyant ısıtma sistemleri, fabrika benzeri büyük ve geniş mekanlarda ısıtıcı olarak kullanılır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi büyük ve geniş alanlarda radyant ısıtıcı yüksek tasarruf sağlamaktadır.
Fabrika ısıtmasında yüksek tasarruf etmek için, ısıtma sistemleri radyant ısıtıcı kullanılarak tasarlanır. En ekonomik fabrika ısıtma sistemleri borulu tip radyant ve seramik plakalı radyant ısıtıcılardır. Bunun en önemli sebebi ise radyant ısıtma prensibidir.
İlgili 42 soru bulundu
Elektriksiz ısıtıcı, ısı için gerekli elektrik enerjisinden bağımsız çalışan ve ortama ihtiyaç duyulan ısıyı yine fosil yakıtlardan temin eden ısıtıcılar olarak bilinmektedir. Pelet, tüplü, doğalgazlı olanları sıralayabiliriz.
Isı pompaları, kombi sistemleri, yerden ısıtma sistemleri gibi teknolojik yöntemlerin yanı sıra soba ısıtıcı ve şömineler gibi geleneksel yöntemler de tercih edilebilir. Ayrıca güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi alternatif ev ısıtma yöntemleri de kullanılabilir.
Bu kapsamda şayet yapının durumu uygun ise alttan ısıtma ile dubleks ev ısıtma, güneş enerjisi ile dubleks ev ısıtma, doğal gaz ile dubleks ev ısıtma, LPG ile dubleks ev ısıtma, ısı pompasıyla dubleks ev ısıtma ve son olarak sıvı ve katı yakıt ile dubleks ev ısıtma sistemlerinden biri tercih edilmektedir.
Genel olarak ise en çok kullanılan villa ısıtma sistemleri güneş enerjili ısıtma sistemleri, doğalgazlı merkezi ısıtma sistemleri, ısı pompalı ısıtma sistemleri, LPG'li merkezi ısıtma sistemleri, odun sobalı ısıtma sistemleri, sıvı yakıtlı merkezi ısıtma sistemleri ve alttan ısıtma sistemleri olarak karşımıza ...
► ► Doğalgaz bölgede ya da dairede yok ise bu durumda ısıtmada kullanılabilecek alternatif ısıtıcılar; elektrikli ısıtıcılar, kömürlü sobalar ya da elektrikli peteklerdir.
Villa ısıtma Ülkemizde geçmişten bugüne odun/kömür kullanarak soba ile ısınma, odun/kömür kullanarak merkezi sistem ısıtması, elektrikli ısıtıcılar, sıcak iklime sahip şehirlerde klima kullanımı, güneş enerjisi ve doğalgaz başlıca ısıtma sistemi olarak kullanılmıştır.
Köylerdeki tüm evlerde sobaların kullanıldığı bilinen bir durumdur. Bu bağlamda sobadan yararlanacak bir ısıtma sisteminin oluşturulması mantıklı olacaktır. Sobalı kalorifer sistemi sayesinde sobanın ürettiği ısı ile tüm ev ısınmaktadır. Bu sistemde normal kalorifer sistemlerindeki petekler yer almaktadır.
Elektrikli ortam ısıtıcıları yağlı radyatör, konvektör, infrared ve fanlı olarak sınıflandırılmaktadır. Bu ısıtıcılar arasında en fazla tercih edileni ise kafe ve restoranlarda da sık sık görebileceğiniz infrared olan ısıtıcılardır. İnfrared ısıtıcılar ısıyı yansıttıkları ışık yolu ile iletmektedir.
Sadece dört mumla, 20 metrekarelik bir odayı sıcaktan pişmeyecek şekilde ısıtabiliyor. Mumlar yandıktan 5 dakika sonra oda ısınmaya başlıyor ve 30 dakika sonra sıcaklık 10 derece artıyor. Soğuk havalarda terasta oturmak isteyenler rahatlıkla kullanılabilir.
Halı Evi Sıcak Tutar mı? Halı, evinizi sıcak tutmanıza yardımcı olabilir çünkü zemindeki soğuk ile teması azaltır ve ayaklarınızın altındaki yüzeyi daha sıcak hissettirir.
Klima, doğalgaz sobası ve kombi sistemi, LPG'li kombi ve merkezi ısıtma sistemi, elektrikçi ısıtıcılar, sıcak üfleyerek çalışan ısı pompaları, Fuel Oil kullanımlı merkezi ısıtma sistemleri, yerden ısıtma sistemi prefabrik evlerde de rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Seyyar Webasto, Çanta Tipi Webasto, Taşınabilir Webasto Modelleri. Seyyar webasto dizel ile çalışan bir taşınabilir ortam ısıtıcısıdır. Dizel ısıtıcılar son derece güvenli ve yüksek verimlilikte çalıştıkları için karavan ve tekne gibi mobil evleri ısıtmak amacıyla çok tercih edilirler.
TÜBİTAK DESTEKLİ TÜRKİYE'NİN İLK KABİN ISITMA CİHAZI WEBASTO 3KW 7m3-13m3 alanı ısıtmaktadır. Kamyon,tır,kamyonet,karavana,iş makinaları,yat,tekne,öğrenci servisleri vs kullanım alanı oldukça geniştir. *Saatte 12V (3 amper) 24V (1,5 amper) tüketim sağlar.Akünüz 20 ampere düşene kadar cihazımız çalışır.
Ancak stüdyo dairede ya da görece küçük 2+1 dairede yaşıyorsanız hermetik kombiler işinizi görecektir. 160 metrekarenin üstünde bir dubleks daireye sahipseniz de hermetik kombiler yerine yoğuşmalı kombileri tercih edebilir, böylece konutunuzun büyüklüğüne uyum sağlayacak en doğru modeli seçebilirsiniz.
Ters dublekslerin evlerin avantaları mevcuttur. Yatak odasının özellikle kışın mutlaka ısınması gerekmektedir. Bu tarz dubleksler de, yatak odası alt katta yer aldığı için diğer odalara oranla daha fazla ısınacaktır. Dubleks evlerin bir diğer avantajı ise fiyatlarının diğer evlere oranla daha ekonomik olmasıdır.
Dubleks evlerde oda sayısı fazla olduğu için her bir odayı aynı derecede ısıtmak zordur. Üstelik tüm odaları kullanmıyorsanız bu odaları ısıtmak fuzulidir. Dolayısıyla kış aylarında sadece kullandığınız odaları ısıtmalısınız.
Yaşamın birçok alanında hayatımıza dâhil olan bu enerji türü ev ve iş yeri gibi mekânların ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarının giderilmesinde de karşımıza çıkıyor. Güneş enerjili pasif sistemler ve güneş enerjili aktif sistemler olmak üzere iki türe ayrılan yöntem ile hem ısıtma hem de soğutma sağlanabiliyor.
Elektriksiz ısıtıcı adı verilen bu gereçler kızılötesi ışınlar yayarak odaklandığı noktayı ısıtır. Birçok farklı donanımın özelliklere sahip olan bu gereçler kullanıcılara büyük kolaylık sağlar. Havayı ısıtmayan bu elektriksiz ısıtıcılar doğrudan temas ettiği en yakın yeri ısıtır.
İyi bir yalıtıma sahip olan odalar daha hızlı ısınırken, düşük kaliteli yalıtımlı odaların ısınması daha uzun sürebilir. Sonuç olarak, yerden ısıtma sistemiyle odanızı tamamen ısıtabilmeniz için ortalama olarak 2 ila 6 saat arasında bir zaman gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri