Büyük lokma ye büyük söz söyleme Atasözünün Anlamı:Bu atasözü, kişilerin kendi durum ve kapasitelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini anlatır. Hem maddi hem de manevi anlamda, kapasitenin üzerinde harcama yapmamak veya söz söylememek gerektiği belirtilir.
Büyük Lokma Ye Büyük Söz Söyleme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin sözler söyleme.
"Başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin sözler söyleme." anlamında kullanılan bir söz.
Atasözleri Türk kültüründe ve dilinde önemli bir yer tutar. Büyük lokma ye büyük söz söyleme atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
Küçük Ağa-Büyük lokma ye, büyük söz söyleme! - YouTube.
İlgili 39 soru bulundu
Büyük lokma ye, büyük söz söyleme Atasözünün Anlamı: İnsanların, kendilerine sunulan nimetlerden faydalansınlar ama bunun karşılığında böbürlenip, kibirlenmemeleri gerektiğini ifade eder.
Büyük lokma ye büyük söyleme.
Bu atasözünü anlamı şu şekildedir: Asla emin olmadan önemli şeyler söyleyip utanılacak duruma düşme veya başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin söz söyleme anlamına gelir.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
[1] Kişi, kendisi için önceden ne gibi hazırlıklar yapmışsa ileride onun veriminden yararlanır.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Atasözü [1] Yakınlarımızın güzel şeylere kavuşması, onlardan bizim de yararlanmamız olasılığının doğması demektir.
Belli bir dinleyici grubuna karşı bir konu hakkında söylenen sözler bütünüdür. Düşüncenin sözle anlatılası, havadan sudan şeylerden bile söz etmek birer konuşmadır.
"Akıl akıldan üstündür" Atasözünün Anlamı: Bir kişinin aklı, başka bir kişinin aklını aşabilir ve daha üstün olabilir.
Arkadaşını Söyle, Kim Olduğunu Söyleyeyim Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi kendisine uygun kimselerle arkadaşlık kuracağı için arkadaşını tanıdığımızda o kişinin de kimliğini öğrenmiş oluruz.
"insanı alışkanlıklarından, huylarından vazgeçirmek mümkün değildir" anlamında kullanılan bir söz.
Güneş girmeyen eve doktor girer Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sağlıkla doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkilendirilen faktörlerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtir. Özellikle güneşin, sağlık için önemli olduğunu ve güneş almayan bir evde hastalıkların daha kolay yayılabileceğini vurgular.
Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri