İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Türkiye'nin ikinci en büyük adası ise Balıkesir'de bulunan Marmara Adası'dır. Ada, 72,5 km kıyı şeridine sahiptir. Marmara Adası'nın yüzölçümü 117,18 kilometre karedir.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Antik adı İmbros (İmroz) olan Gökçeada aynı zamanda Türkiye'nin en büyük adasıdır.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
İlgili 25 soru bulundu
Gökçeada (İmroz) (Luvice: Imrašša), Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda, Gelibolu Yarımadası'nın batısında yer alan, Türkiye'nin en büyük adası. Yüzölçümü 285 km², kıyıları 92 km, nüfusu 10.377 kişidir. Adanın batısındaki İnce (Avlaka) Burun Türkiye'nin en batı sınırıdır.
Sedef Adası'nın büyük bir kısmı özel mülk olduğu için bu adada yapılabilecekler sınırlı. Ama İstanbul'a en uzak ve sakin ada olan Sedef Adası'nda güzel bir doğa yürüyüşünün tadını çıkarabilir, daha sonra ister halk plajında ister özel plajda gün boyu güneşlenip denize girebilirsiniz.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Ege adalarından sınırlarımız içinde olanlar Türkiyenin en büyük adası Gökceada nın ( 279,24 km) yanı sıra Bozcaada nın ( 36,03 km ) Alibey adası ( 23,36 km) Uzunada ( 25,39 km) Karaada ( 9,08 km) dir. Ülkemizin en büyük adası Gökce ada Çanakkale iline bağlı dır.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
İstanbul'un Adalar ilçesi, Prens Adaları ya da Kızıl Adalar olarak bilinen büyüklü küçüklü 9 ada (Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Sedef Adası, Yassıada, Sivriada, Kaşık Adası, Tavşan Adası) ve Vordonos Adası'nın oluşturduğu ada takımına sahip.
Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
1950'lerde Danon ailesinin mülkiyetine geçen adada, mevzuat gereği inşaat izni verilmediği için yalnızca ailenin ikamet edeceği iki küçük ev bulunuyor. Küçük bir iskelesi bulunan adanın Akkök Holding'e bağlı Akturizm A.Ş.'ye satılmasının ardından Burgaz'a bakan koy, beton mendirek inşa edilerek kapatılmış.
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz.
Büyükada, Rumca adıyla Prinkipo; Prens Adalarının en büyüğü ve en güzelidir. Birçok insanın ziyaret ederek gezip gördüğü tek ada budur ve en gözde yazlık mekanlardan biridir. 5,4 km2'lik yüzölçümüyle Büyükada, diğer üç ana adanın toplamından daha büyüktür.
Adalara İstanbul'dan vapura binerek gidebilirsiniz. Ancak saydığımız adaların hepsine yerleşim ve gezi izni yok. Vapurlar sadece Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'ya uğruyor. Gezme imkanınızın olduğu adalardan birini tercih edebilirsiniz.
Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken, bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir. Kartal iskelesinden Prenstur motor seferleri aracılığıyla yarım saatte adaya ulaşabilirsiniz.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hariç) köyü olmayan tek ilçesidir.
Marmara Adasının Nesi Meşhur? Marmara Adasının en çok bilinen ürünü, tarihi Roma dönemine kadar uzanan bir mermer çıkarma alanı olmasıdır. Günümüzde mermer çıkarma işlemi halen yapılmakta olup ihraca konu ürünler arasında yer almaktadır. Yörenin bir başka ürünü de sofralık zeytindir.
Grönland... Dünyanın en büyük adası. Büyüklüğü 2 milyon 176 bin kilometrekare. Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki bu adanın sahip olduğu bu alan Türkiye'nin büyüklüğünün yaklaşık 3 katı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri