Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
Büyükada'da gezi yapacaksanız Aya Yorgi'ye yürüyerek çıkmanın “yarı hac” olduğunu bilmelisiniz. Dünyanın en büyük ahşap yapısı olan ve hala tüm ihtişamıyla duran Rum Yetimhanesi Büyükada'da gezilecek yerler rotanızın başına almanız gereken bir yer.
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz. Vapur yolculuğunuz sırasında martılara simit vererek keyiflenebilirsiniz.
Dileyen 14 kilometrelik büyük turu, isteyen biraz daha kısa olan küçük turu tercih edebiliyor. Küçük turda da 12 kilometrelik bir yolda ağaçlar arasında keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Büyükada'ya vapurlar Eminönü, Beşiktaş, Kabataş, Kadıköy ve Bostancı iskelelerinden kalkmaktadır. Eminönü'nden Büyükada 1 saat 15 dakika, Kabataş'tan 1 saat 30 dakika, Beşiktaş'tan 1 saat 45 dakika, Bostancı ve Kartal'dan yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Büyükada ziyaretçileri, Büyükada'nın muhteşem güzellikteki sokaklarında keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve bisiklet sürebilmektedir. Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Parkurun net uzunluğu 5.0 km'dir. İniş ve çıkışların bulunduğu bu rotanın tamamı asfalt bir yoldan oluşmaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tesiste de hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 300 TL fiyat belirlendiği görüldü. Tesisle ilgili hazırlanan bilgi metninde, "3 Haziran'da sezon açılışı yapılan Büyükada halk plajı giriş ücretleri bu sene için hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL olarak belirlendi.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Küçük Tur ve Büyük Tur olarak bilinen iki tur yolu, aynı zamanda bisikletliler için de izlenecek rotaları oluşturur. Küçük Tur 6.2, Büyük Tur ise 11.7 km uzunluktadır. Her iki rotanın ortak buluşma noktası, adanın iki tepesinin tam ortasında yer alan Lunapark Meydanı'dır.
Büyükada'da kurallar gereği motorlu taşıt kullanımı yasaktır. O yüzden adada 2 ulaşım aracı vardır: fayton ve bisiklet.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Eğer geleneksel Büyükada fayton gezisi şansını kaybettiğinizi düşünüyor, adanın kayda değer güzelliklerinden mahrum kalacağınız için üzülüyorsanız üzülmenize gerek olmadığını hemen söyleyelim. Büyükada fayton turları İETT'nin sağladığı elektrikli fayton ya da elektrikli araçlarla devam ediyor.
Keten elbiseler, şortlar, bluzlar ve etekler. Farklı desenlerde ve renklerde kullanabileceğiniz bu parçalar rahat ve cool bir tarz yaratmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca adanın yakıcı sıcaklarında serin tutacak parçaların başında gelir, ketenler.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Heybeliada - Büyükada arası mesafeyi merak ediyorsanız aralarında yaklaşık 3 km uzaklık olduğunu söyleyebiliriz. Vapur seferleri ile yakşak 10 dakikada Büyükada'dan Heybeliada'ya ulaşabilirsiniz.
7 kilometrelik ve dinlenme süresi hariç toplamda yaklaşık olarak 2 saat olan bu rotaya Heybeliada Vapur İskelesi'nden başlıyoruz. Rota bize mavi ile yeşilin birbirine karıştığı eşsiz doğa manzaralı bir parkur sunuyor.
Heybeliada diğer adalar kadar fazla yokuşu olmayan bir ada, yokuşlar uzak aralıklarla o nedenle fazla hırpalamıyor. Yukarıya çıktığımızda Çam Limanı'nın güzelliği gözlerimizin önüne seriliyor. Koyun iki tarafındaki tepelerin bir tarafında Sanatoryum, diğer tarafında Terk-i Dünya Manastırı var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri