Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Nisan-mayıs aylarında olduğu gibi haziran-temmuz-ağustos aylarında da çok kişi ister birkaç günlüğüne ister bir haftalığına Büyükada'ya gider. Aynı aylarda çok sayıda yerli ve yabancı turist günübirlik ada seyahati de yapmaktadır. Yaz aylarında olduğu kadar ılık eylül günleri de Büyükada'ya gitmek için gayet uygundur.
Büyükada'da kış özellikle yılbaşında, sömestr tatilinde ve 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kalabalıklaşır. Hava şartlarına bağlı olarak ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmazsa adada keyifli bir kış tatili yapılabilir.
Adalar'ın asıl güzel günleri, yani o muhteşem sonbahar Aralık ayına kadar devam ediyor. Arada sırada yağmur yağsa, rüzgâr serin esse de, güneş kendini göstermeye devam ediyor.
“Eylül, İstanbul ve Adalar için en güzel aydır” derler. Hava sıcaklığı 20'lerde seyreder. Yaz sıcaklarını aratmayan günler de olur.
İlgili 24 soru bulundu
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz.
Vapur: Yazın ve kışın düzenli vapur seferleri mevcut. Şehir Hatları firması düzenliyor. Ücretleri uygun, yolculuk 1 saat kadar sürüyor.
Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır. Kadıköy iskelesinden Büyükada'ya ulaşmak ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
Her ne kadar bilgiler sürekli güncellense de Beşiktaş'tan Adalar seferi yapan vapurlar sabah 07.30'da başlamaktadır. Sırayla dört adaya birden uğrar. En son ise Büyükada'ya varmaktadır.
Gün içerisinde yalnızca iki seferden ibaret olan Bakırköy Büyükada vapur saatleri 10:00 ve 19:00'da Bakırköy iskelesinden kalkarak tüm Prens adalarını takip eden bir güzergah izliyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Adalar içi ulaşımda motorlu araçlar kullanılmamaktadır. Motorlu araçlara, sadece kamu hizmeti için kullanılan temizlik, sağlık, ambulans, polis, itfaiye gibi hizmetlerde izin verilmektedir. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Büyükada, Rumca adıyla Prinkipo; Prens Adalarının en büyüğü ve en güzelidir. Birçok insanın ziyaret ederek gezip gördüğü tek ada budur ve en gözde yazlık mekanlardan biridir. 5,4 km2'lik yüzölçümüyle Büyükada, diğer üç ana adanın toplamından daha büyüktür.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Fakat merak edilen en önemli konu tabii ki Eskihisar feribot ücreti 2023 listesi. İDO deniz seferlerine yaya binişler 6,00 TL – 10,00 TL arasıdır. Binek otomobil ile 130 TL'ye biniş sağlanırken motosikletle 55 TL'ye feribota giriş sağlıyorsunuz. Eskihisar feribotlarına her türlü kara taşıtı ile giriş yapabilirsiniz.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kurumumuzun temeli yıllar önce Bostancı-Adalar vapur iskelesinin yan tarafında sayıları 10'u geçmeyen esnafın taşımacılık ve nakliyecilik işi ile uğraşmasına dayanmaktadır.
Adalar'da bir kişinin bilet ücreti 23 TL oldu
Öğrenci 7.82 TL oldu. TURYOL'da ise bilet fiyatı 23 TL olurken öğrenci 18 TL oldu. 2022 AYLIK AKBİL FİYATLARI NE KADAR OLDU? Mavi Kart (aylık) 316 liradan 430 liraya, aylık öğrenci 57,50 liradan 78 liraya, aylık sosyal (öğretmen-60 yaş) 196 liradan 266 liraya yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri