Makyaj yapmadan önce buz ile cilde masaj yapmak fondötenin daha pürüzsüz durmasını sağlar. Buzdaki mineraller cildin daha canlı görünmesini sağlar. Buz yaşlanma izlerini geciktirir. Buz küpleri cildi sıkılaştırır ve cildinizdeki nemi kilitli tutar.
Kan dolaşımını hızlandırarak cilde daha renkli ve sağlıklı bir görünüm sağlar. Cilde canlılık verir, ışıl ışıl bir görüntü elde etmeyi sağlar. Cildi sıkılaştırır. Bu etkisi sayesinde gözeneklerin küçülmesine destek olur.
Günde kaç defa yüze buz sürülür sorusunu günde bir ya da iki kez olarak yanıtlayabiliriz. Buzla cilt bakımı yapanların bir kısmı bu uygulamayı her gün tekrarlı olarak yaparken, bir kısmı ise sadece cildini hızla toparlamaya ihtiyaç duyduğu sabahlarda bu yönteme başvuruyor.
5-Buzun içerisindeki mineraller cildin daha canlı ve diri görünmesini sağlar. Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
İlgili 29 soru bulundu
Buz masajı kırışıklıkları azaltır ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Nemlendirici kullandıktan sonra buz masajı yapmak, cildin hızlı bir şekilde canlanmasını sağlar. Sabah kalktığınızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize renk getirecektir.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Buzlu limonun cilde faydaları da turbo özelliktedir. Soğuk uygulamalar cildin genç kalmasına yardımcı olur bu yüzden yüzünüzü yıkarken hatta duş alırken çok sıcak suyu olabildiğince tercih etmemeniz iyi olur.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Soğuk su, kan dolaşımını iyileştirdiği için saç derisinin de sağlığını olumlu yönde etkilemekte. Böylece saçların uzaması da hızlanmış olur fakat eksilerinden bahsedecek olursak soğuk suyun saç hacmini azalttığını söyleyebiliriz.
Yüze buz uygulamasında alternatifler yaratmak mümkün. Yeşil çay ya da aloe vera jelini buz küplerinde dondurup, cildinize aynı sıklıkla uygulayabilirsiniz. Aloe veralı buz küpleri cildinize tazelik ve esneklik kazandırırken, yeşil çay antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile cildiniz için tonik görevi görebilir.
Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir. Makyajınızı uygulamadan hemen önce uyguladığınız taktirde doğal aydınlatıcı etkisi görecektir.
Tıraş işleminden sonra tıraş edilen bölgeye bir parça buz sürmek, yüzdeki gözenekleri açar. Bu da sakalların daha gür çıkmasını sağlar.
Cildinize düzenli olarak buz küpleri sürmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve önlemek için harika bir yol. Çünkü cildi sıkılaştırmaya önemli ölçüde yardımcı oluyor.
Cilt Sıkılaştırma: Buz uygulaması, cilt dokusunu sıkılaştırmaya yardımcı olabilir. Soğuk sıcaklık, cildin genişlemiş gözeneklerini sıkıştırarak daha pürüzsüz bir görünüm sağlayabilir.
Sivilce kızarıklığı geçmesi için buz kullanılması tavsiye edilir. Pamuk ya da peçetenin içine kuru buzu koyup kızarıklığın olduğu bölgeye uygulayın. 5 ile 7 gün boyunca yapılırsa kızarıklık hafifleyip daha açık renge döner. Sivilce kızarıklığına işlem uygulamadan önce birkaç gün beklenilmesi önerilir.
Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Buzluktan çıkarılan buzu herhangi bir şey yapmadan direk olarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgede gezdirebilirsiniz.
Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda soğuk; kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttan toksinlerin atılımını hızlandırır.
İnce dudaklarınız varsa ruj yerine parlatıcı kullanın. Ya da ruj üzerine parlatıcı sürün. Dudak parlatıcıları yani gloss'lar ışığı yansıtır ve dudaklara dolgun bir efekt verirler. Bu dudakları büyük göstermenin en kolay yoludur.
Muhtemelen cevabınız dudakları yönünde ve kesinlikle yanılmıyorsunuz. Erkekler dolgun dudaklı kadınlardan hoşlanıyor ve ilk gördüğü bir kadında dudaklara gözlerini kaçıran erkek sayısı oldukça fazla.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır. Hücre harabiyetine engel olur. Özellikle ayak bileği burkulmaları gibi durumlarda sık kullanılır.
Cilt yüzeyine yakın kılcal damarlara zarar verebilir, hassas ciltlerde buz yanığı, ciltte tahriş ve kızarıklığa sebep olabilir.
20 g Buz Maskesinin içine 40 g soğuk su ya da buzlu su ilave edilerek yaklaşık 15-20 saniye spatula veya fırça ile karıştırınız. Hızlı bir şekilde cilde uygulayınız. Yaklaşık 2 mm kalınlığında uygulanması tavsiye edilir. NOT: Cilt bakımından sonra uygulanması daha iyi bir verim alınmasını .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri