Negatif sayılarla çıkarma işlemi Negatif bir sayıyı çıkarmak, o sayının tersi ile toplamakla aynıdır. Not: Her iki örnekte de, çıkarmayı toplama olarak yaptık ve ikinci sayının işareti yerine zıt işareti kullandık. Bunun neden işe yaradığını öğrenmek isterseniz bu videoyu izleyebilirsiniz.
Çıkarma işlemi olan eksiyi parantez içine dağıtıyoruz.Eksi sonucunu veriyor.Büyüğün işareti neyse çıkan sonucun yanına eksi gelir. Artı olur. Çıkarma işlemi olan eksiyi parantez içine dağıtıyoruz.Eksi ile eksi artı sonucunu veriyor.Büyüğün işareti Artı olur.
Cevap. negatif ten negatif çıkarsa sonuç pozitif olur. pozitif ten negatif veye negatif ten pozitif çıkarsa sonuç negatif olur .
EKSİ İLE ARTININ ÇARPMA İŞLEMİ: Eksi ile artı çarpıldığı zaman sonuç her zaman eksi olur. EKSİ İLE ARTININ BÖLME İŞLEMİ: Eksi ile artının bölme işlemi her zaman eksi sonuç verir.
-2 ise karşıya 2 olarak geçer, karşıda zaten -2 vardı dolayısıyla -2 ile 2'yi topladığımızda birbirlerini sıfırladılar ve x=0 oldu. Yani soru bu şekilde sorulmuş olsaydı cevap 0 olurdu.
İlgili 34 soru bulundu
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir.
Adım adım açıklama:
(-2)-4=2 cevabı olur..
Pozitif bir sayının tersi, o sayının negatifidir. Kısaca bu eksi işareti, ters demektir diyebiliriz. Bu 4'ün tersi olan sayı demek oluyor. Yazalım, negatif 4 eşittir, 4'ün tersi.
Gördüğünüz gibi iki negatif sayı çarpımının bir pozitif sayı olduğunu basit matematiksel işlemler ile kanıtlayabildik.
1 + 1 => 2 eder.
Zıt işaretli iki sayı toplandığında sonuç mutlak değer olarak büyük olan sayının işaretini alır. Mutlak değerleri eşit ve zıt işaretli iki sayının toplamı sıfır olur.
Bir sayıdan negatif bir sayı çıkarılırsa sayının değeri artmış ve sayı, sayı doğrusu üzerinde sağa taşınmış olur.
Diğer taraftan yanlış negatif ise, test sonucunun bir durumun varlığını, gerçekte olduğu hâlde yanlış olarak reddetmesi (negatif göstermesi) biçimindeki hatadır. Bunlar, sonucun ya pozitif ya da negatif olarak değerlendirildiği ikili sınıflandırmadaki iki hata biçimidir.
Cevap: Evet, tam sayılarla işlem yapılırken iki tane eksi (-) yan yana gelirse artıya (+) dönüşür. Bir işlemde; artı (+) ile artı (+), artı (+) ile eksi (-), veya eksi (-) ile eksi (-) yan yana geldiğinde çarpım halinde olurlar.
Şöyle oluyor, negatif sayı, yok, aslında eksi işaretleri birbirini götürür.
Örneğin her ne kadar 5 sayısı 4 sayısından büyük olsa bile, başında eksi işareti olduğu için 4'ten küçük olmaktadır. Buna çok dikkat etmek gerekir. Not: Negatif sayıların en büyüğü, '-1' sayısıdır. Aynı zamanda pozitif sayıların en küçüğü ise, '+1' sayısıdır.
Negatif çift ve tek sayılar ise şu şekildedir: Negatif Çift Sayılar: -2, -4, -6, -8, -10, -12, -14, -16, -18, -20,...... Negatif Tek Sayılar: -1, -3, -5, -7, -9, -11, -13, -15, -17, -19,... Ayrıca 0 sayısı çift sayı olarak kabul edilir.
Negatif sayılar, genellikle önünde bir eksi ile kullanılır. Mesela -17 ifadesi on yedi büyüklüğünde negatif bir miktarı temsil eder. Bu ifade, "eksi on yedi" veya "negatif on yedi" olarak telaffuz edilir.
İşaretli sıfır, önünde artı ve eksi işaretleri olan sıfırdır. Aritmetikte özel durumlar hariç 0 işaretsizdir. Bununla birlikte Bilişimdeki işaretli sayı temsilleri gibi bazı uygulamalarda, işaretli sıfır kullanılır.
Üste gördüğümüz eksi işareti, ters işlemi yani bölünmeyi ifade ediyor. 1 bölü -2'nin 3. kuvveti. Bu da eşittir 1 bölü -2 çarpı -2 çarpı -2. Bu da eşittir 1 bölü -8. Yani sonuç - 1/8.
Negatif yüklü bir cisim nötr cismi çeker. Burada şöyle bir yol izleyebiliriz. Zıt kutuplar birbirini çeker aynı kutuplar birbirini iter. Örneğin, negatif yüklü bir cisim negatif yüklü bir cismi iter.
Çıkarma işleminde işaretler aynı değilse;
İlk sayıdan ikinci sayıyı çıkarıldığı bir çıkarma işleminde,ikinci sayının negatif olma durumunda çıkarma işlemi toplama işlemine döner.Yani (-) ile (-) yan yana geldiğinde (+) olur.
Çarpmada (+) olur..
0 ' dan - 1 çıkarsa -1 kalır. Takip edersen de çok mutlu olurum ve ben de seni takip ederim.
Cevap: -2 + 3 = 1 olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri