Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Lazer epilasyon, kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından lazer ışınının emilmesi prensibiyle etki eder. Melanin tarafından emilen lazer ışını direkt kıl kökünü hedefler ve kıl kökünde lazer enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.
Lazer epilasyon uygulamaları, asıl olarak ten rengini açmak ve cilt lekelerini iyileştirme vaadi sunmaz ve bu nedenle uygulanmaz. Bunun yanında, lazer epilasyon işleminin ciltte oluşan kararmaların nedeni, ciltte oluşan melanin üretilmesidir.
Merhabalar, lazer epilasyonun etki mekanizması; lazer enerjisinin kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilmesidir. Beyaz kıllarda renk pigmenti olmadığından lazer ışını kıl tarafından emilemez ve lazer enerjisi kıl köküne etki edemez.
Merhabalar, Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinin epilasyonunda etkilidir.. Lazer epilasyonun ince kıllarda etkili olabilmesi için yüksek enerji seviyeleri ile çalışılması gerekir. Buz Lazer, patentli in-Motion tekniği ile cilt üzerinde sürekli hareket ettirilen uygulama metoduna sahiptir.
İlgili 43 soru bulundu
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
İlerleyen seanslarda tüm kıl kökleri artık kıl üretemeyecek seviyeye gelir ve bu alanlarda bir daha kıl çıkmaz. Buz Lazer epilasyonun etki mekanizması da bu şekildedir. Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Çok kısa sürede yapılabilir, acısız, ağrısız ve pratik işlemlerdir. Lazer ile gerçekleştirilen işlemlerde genital bölgede koyulaşmaya neden olan melanin pigmenti hücreleri yok edilir. Bunların ortadan kaybolmasıyla vajinal kararma da ortadan kalkmaktadır.
İşlem sonrasında lazer uygulanan bölgede kızarıklık, şişlik, su toplanması ve ödem oluşumu oldukça normaldir. İşlem sonrasında genital bölgede koyulaşma meydana gelir ve sonrasında ölü cilt hücreleri dökülerek yerine daha parlak ve beyaz bir cilt dokusu gelir.
Sık ve kontrolsüz yapılan lazer atışları genital bölgedeki renk pigmentlerinin yapısını bozar ve bir süre sonra genital bölge kararması problemli ortaya çıkar. Ayrıca yoğun ve aşırı uygulanan ağda da vajina kararmasına sebep olabilir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur. Lazer epilasyon işleminden önce de kısaltma işlemi zaten jilet ile yapılmak zorunda olduğundan lazer epilasyonun etkinliğini azaltmaz.Sadece ağda, cımbız gibi kılı köküyle birlikte koparan işlemler yapılmamalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Lazer uygulaması ile genital bölge üzerindeki kıl köklerinde bulunan koyulaşmış melanosit hücreleri içeren dermis tabakası temizlenerek yirmi dakikalık bir işlemle gözle görülür renk değişikliği sağlanmaktadır. Tedavinin hemen sonrasında kadınlar normal yaşantılarına devam edebilirler.
İşlemden hemen sonra evinize dönebilirsiniz. Komplikasyon ihtimali yok denecek kadar azdır. Sadece işlem sonrası 1 hafta cinsel ilişki yasaklanır. Lazer rahim ve yumurtalıklara kesinlikle zarara vermez ve ileride gebe kalmanıza engel olmaz.
Bazen de genital bölge epilasyonu amacıyla yapılan lazer uygulamaları sonrasında da genital bölgede renk artışı ortaya çıkabilmektedir. Genital alana verilen lazer ışığı cilt dokusundaki 'melanin' pigmentini aktive ederek bu bölgede esmerleşme yapabilir.
FOTONA SMOOTH lazer ile ameliyatsız gerçekleştirilen genital bölge beyazlatma işlemiyle cildin derin katmalarına kadar etki eden kalıcı bir beyazlama mümkündür. İşlem, bölgedeki kararma derecesi ve cilt yapısına bağlı olarak değişen seans sayısını kapsar.
Vajina beyazlatma için birkaç tedavi yöntemi vardır. Bunlar; -Lazerle renk açma -Mezoterapi -Kimyasal peeling Lazerle genital bölge renk açma işlemi en sık tercih edilen ve en popüler uygulamadır. Lazerle vajinal renk açma 3 ila 4 seansta sonuç verir. Yaklaşık olarak %60 bir beyazlama elde edilir.
Buz Lazer epilasyonda kullanılan jel şeffaftır, yağlı bir his bırakmaz, kıyafetlere bulaştığında leke yapmaz. Ciltte serin bir his yaratır, cildi ferahlatır. Tüm bu avantajlarına rağmen jel kullanılmadan yapılan uygulama kesinlikle orijinal Buz Lazer değildir.
Buz lazer epilasyonda sonuç genellikle 4-6 seansta alınabilir. Seans aralarında 5-6 hafta öneriyoruz.
Buz lazer konforlu bir uygulama imkanı sunabilir, seansların daha kısa sürede bitmesini sağlayabilir, her kıl tipinde etkili olabilir ancak tüylerden büyük bir oranda kurtulmak için 6 ila 8 seans arasında uygulama yapmak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri