Yanık tedavisi için yanlış olan uygulamalardan bir tanesi de yanan bölgeye buz uygulanmasıdır. Buzun da cildi yakma özelliği vardır. Sıcak yanıklarının haricinde çok nadiren gördüğümüz soğuk yanıkları da vardır. Cildi daha da tahriş ettiği için buz tedavisini kesinlikle önerilmemektedir.
Cildi Rahatlatır
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir.
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır!
Soğuğun gençleştirici ve suyun canlandırıcı özelliğinin bir araya geldiği yüze buz uygulaması ile cildinizi kısa sürede yenileyebilirsiniz. Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz.
Cildinizi, özellikle de göz altı gibi hassas noktaları uzun süre aşırı soğuğa maruz bırakmamalısınız. Buzu cildinize asla doğrudan sürmemelisiniz. Aksi halde buz yanıkları oluşabilir, aman dikkat.
Cildinize düzenli olarak buz küpleri sürmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve önlemek için harika bir yol. Çünkü cildi sıkılaştırmaya önemli ölçüde yardımcı oluyor.
İlgili 22 soru bulundu
Yaralanmayla beraber var olan ağrının da başarıyla yok edilebilmesi için soğuk uygulaması oldukça başarılı bir yöntemdir. Soğuk uygulamasında en çok buz kullanılır. Yaralı bölgeye belirli bir süre uygulamada bulunmanız Sizi yakınmalarınızdan kurtaracaktır. Ancak buzu belirli bir süre uygulayabilirsiniz.
Buz Maskesi ve Buz Küplerinin Cilde Faydaları Nelerdir? 1-Ciltteki güneş lekelerini giderir.2-Sivilce ve akneleri azaltır. Cilde pürüzsüz bir görüntü kazandırır.3-Gözaltı morluklarının gidermesine yardımcı olur. 4-Cilde sıkı ve gergin bir görünüm kazandırır.
Buzun da cildi yakma özelliği vardır. Sıcak yanıklarının haricinde çok nadiren gördüğümüz soğuk yanıkları da vardır. Cildi daha da tahriş ettiği için buz tedavisini kesinlikle önerilmemektedir. Yanan bölge el ve yüzümüzü yıkayabileceğimiz normal ısıdaki musluk suyunun altına tutulmalıdır.
CİLDE BUZ NASIL UYGULANIR? Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın.
Zedelenen bölgenin istirahati ve yükseltilmesinin yanı sıra buz kompresinin yararı mevcuttur. Zedelenmenin hemen sonrasında uygulanan buz kompresi, şişliği, kanamayı, spazmı, ağrı ve enflamasyonu azaltır. Mutlaka ilk 24 - 72 saat içinde uygulanmalıdır.
Buz yalnızca cilt bakımında değil çıkan sivilcelerinde azalmasında büyük rol oynuyor. Ciltteki kan dolaşımını hızlandırdığı için sivilcelerin kolayca yok olmasını sağlar. Buz ayrıca ciltte biriken yağ ve kir parçalarını giderir. Böylece sivilcelerin neden olduğu ağrı, iltihaplanma gibi sorunların önüne geçilmiş oluyor.
Buzları veya buz paketini, ağrıyan veya şişmiş bölgenin üzerine 20 dakika boyunca uygulanır. Uygulama süresi, o bölgede 20 dakikayı geçmemelidir. Uzun süre uygulamak duyu azalması durumuna sebep olabilir.
Buz, gözeneklerinizi büzüştürür ve kırışıklıkları gererek yüzünüze daha canlı bir görünüm kazandırır. Aynı zamanda kan akışını düzenler ve sivilce oluşumunu engellemeye yardımcıdır. Eğer gözleriniz geceden kalmaysa buz kalıbının içine yeşil çay koyun ve dondurun.
Buz uygulaması, akut yumuşak doku yaralanmaları ve ortopedi ameliyatları sonrası sıklıkla önerdiğimiz bir tedavi yöntemidir. Soğuk uygulanan bölgede ağrı, ödem ve inflamasyon azalır. İncinme, sakatlanma sonrası ilk 48-72 saat içerisinde yapılması halinde etkinliği daha yüksek olur.
Pamuklu bir bez içine dört veya beş buz küpünü alın, ardından, bir veya iki dakika boyunca dairesel hareketlerle yüzünüze nazikçe masaj yapın.
Dr. Şekerel, “Soğuk hava cilde iyi gelir. Deri gözeneklerini sıkılaştırarak derideki şişkinliği, ödemi azaltır. Aşırıya kaçmadan soğuk havaya çıkılması durumunda vücudumuzda 'mutluluk hormonu' diye bilinen serotoninin üretimi artar ve kendimizi daha iyi hissederiz.” dedi.
* Kırık yerin üzerine havluya sarılı buz torbası konur. Bu sırada yaralı kısmın kalp seviyesinden yukarıda olmasına özen gösterilir. Yaralının üzeri örtülerek sıcak tutulur. * Açık kırıklarda kanamayı durduracak önlemler uygulanır.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Cildinizi ısıtmak için:
– Buz yanığı sonrası cilt direk sıcak su ile temas ettirmemelidir. Sıcaklık derecesi 30-35 derece olan suya sokulabilir. – Her bir ıslatma arasında 20 dakika ara vererek, gerekirse ıslatma işlemini tekrarlamaya devam edin. – Soğukla temasın kesilmesi sağlanmalıdır.
Yanığa aşırı soğuk kompres uygulanmamalıdır veya buz koyulmamalıdır. Buz hasarı kötüleştirebilir. Yanık yaralarına pamuk koyulmamalıdır. Zira pamuktaki lifler yaraya yapışabilir.
Yanıkların iyileşmesinde yanığın derecesi de önemlidir. Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz. Yanık tedavisi bittikten sonra, cilt iyileştikten sonra Buz Lazer yaptırabilirsiniz.
Etkilenen bölgede kızarıklık olur. Küçük küçük bül dediğimiz su kabarcıkları oluşabilir. Hissizlik, karıncalanma ve ağrı buna benzer bulgular olabilir.
Yüzünüze düzenli olarak buz sürdüğünüzde genişlemiş damarlar küçülmeye başlar ve göz altı morluklarını küçültür.
Buz sivilce kızarıklığını hafifletir.
2 - Soğuk su ile yıkanmak, saçınızı daha parlak gösterir ve cildi canlandırır. 3 - Soğuk su ciltteki gözenekleri daralttığı için sivilce oluşumunu da engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri