2: Düşük derece: Yiyeceklerin uzun süre taze kalmasını sağlamak için ideal olan bir sıcaklık seviyesidir. 3: Orta derece: Genellikle önerilen sıcaklık seviyesidir. Yiyeceklerin tazeliğini korurken enerji tasarrufu sağlar. 4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Altus Buzdolabı Kış Ayarı
Altus buzdolabında kış ayarı için ideal derece aralığı +4 ile +8 derece arasında olabilir. Bu aralık, yiyeceklerin uygun şekilde soğutulmasını sağlarken aşırı soğutmayı önler.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Kullandığınız buzdolabının modeline ve markasına göre kullanım önerisi verilebilir. Örnek verecek olursak; Bosch buzdolabı yaz kış ayarı kaç olmalı diyenler için buzluk bölmesi -20 derece, soğuk meyve sebze bölümü ise +4 derece önerilmektedir.
4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar. Hızlı soğutma veya soğuk içecekler için kullanılabilir. 5: En yüksek derece: Bu seviye, buzluğun içindeki sıcaklığı en düşük seviyeye getirir. Hızlı dondurma veya buz yapma işlemleri için tercih edilebilir.
Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin. Max- Min olarak ayarlanıyorsa Min konumuna ayarlayın. Besinler arka duvara değmeyecek şekilde yerleştirildikten 12 saat sonra sorun çözülecektir. Sorun devam ederse Web sayfasından servis için randevu alabilirsiniz.
Kış aylarında buzdolabı derecesi 5-8 derece arasında olmalıdır. Yiyeceklerinizi bozulmadan tüketebilmek için ideal buzdolabını derecede ayarlamanız önerilmektedir. Buzdolabının dondurucu bölümü yaz aylarında -22 derece kış aylarında ise -18 derecede olmalıdır.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Kapasitenin dışına çıkılırsa buzdolabının içi buzlanabilir. Buzdolaplarının kapağında vakumlu bir lastik vardır ve buzdolabının hava almamasını sağlar. Olası bir durumda o lastikte bir gevşeme yaşanırsa ve buzdolabının içine hava alırsa buzlanma yaşanabilir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
4 SAAT DAYANABİLİR
** Elektrik kesintisi sırasında yiyeceklerinizin ısınmasını, derin dondurucudakilerin çözülmesini geciktirmek için dolap kapaklarını mümkün olduğunca açmamaya çalışın. Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir.
LG buzdolapları, yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi istediğiniz soğutma derecesinde saklayabilmeniz için 1 ila 5 arasında bir derece skalası kullanır. İşte bu soğutma ayarlarının anlamları: 1 - En Düşük Soğutma Derecesi: Bu ayar, buzdolabının en düşük soğutma sıcaklığına karşılık gelir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Vestel Buzdolabı Kış Ayarı
Buzlu bölümün sıcaklığı -15°C ile -17°C arasında olmalıdır. Soğutucu bölümün sıcaklığı 5°C ile 7°C arasında olmalıdır.
Bosch Buzdolabı Derece Ayarı Yazlık Kışlık
Yani Dondurucu bölme - 20 ise soğutma fazlalaşır, - 5 ise soğutma düşer. Soğutucu bölme ise 7 derece ise soğutma düşer 0 derceye doğruda soğutma artar.
Ayrıca buzdolabınızın iç arka duvarına yiyecekler çok yakınsa, soğuk hava dağılmayacak ve yiyecekleri donduracaktır. Soğuk havanın dağılabilmesi için duvarla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Hızlı Soğutma Modu Nasıl kullanılır? HS harfleri soğutucu bölme göster- gesinde görününceye kadar soğutucu bölme ayar butonuna ve ardından “OK” butonuna basınız. Beep sesi duyulacak ve mod aktif olacaktır.
Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu bölümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak yapılmasını sağlar. Ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştıra- bilirsiniz.
Sıcaklığı 7 °C ve 1 °C arasında ayarlayabilirsiniz. En soğuk değer 1 °C'dir. En sıcak değer 7 °C'dir. İdeal sıcaklık değeri 4 °C'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri