o Buzdolabınız +2 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +6 dereceye ayarlayabilirsiniz. o +4 veya +5 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +8 dereceye ayarlayabilirsiniz. Ürününüz termostatlı ise; o Termostat düğmesini minimum 1 ile maksimum 5 konumu arasında ayarlayabilirsiniz.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Karlanma ve buzlanma bir parmak kalınlığından fazla ise, fişi çekerek eritebilirsiniz. Fişi çektikten sonra içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar ve buz eridikten sonra kuru bezle silerek tamamen kurumasını sağlayın. Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Örneğin buzdolabının üst kapak butonunun çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Bu buton çalışmadığı zamanlarda sistem açık şekilde devreye girer ve bu da buzdolabının alt kısmının soğutmamasına neden olur. Aynı zamanda makinenin defrost rezistansının bozulması da sorunlar içerisinde yer almaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Düğmeli buzdolabı modellerinde sıcaklık dereceleri genellikler 1, 2, 3, 4, 5 şeklindedir. Bu şekilde ayarlı olan buzdolabı modellerinde 1 en sıcak, 5 ise en soğuktur. Buzdolabınızın ayarını yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Dijital panelli modellerde ise zaten dereceyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Derin dondurucu ayarı: -18 derece
Kullandığınız buzdolabının modeline ve markasına göre kullanım önerisi verilebilir. Örnek verecek olursak; Bosch buzdolabı yaz kış ayarı kaç olmalı diyenler için buzluk bölmesi -20 derece, soğuk meyve sebze bölümü ise +4 derece önerilmektedir.
Bazı buzdolabı modellerinde termostat bazılarında ise sensör vardır. Sensör ya da termostat soğutmayı çok geç algıladığında buzdolabında buzlanma oluşabilmektedir.
Ayrıca buzdolabınızın iç arka duvarına yiyecekler çok yakınsa, soğuk hava dağılmayacak ve yiyecekleri donduracaktır. Soğuk havanın dağılabilmesi için duvarla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz.
Arçelik buzdolabı ayarı dijital gösterge veya termostat düğmesi ile yapılmaktadır. Soğukluk 2,4,6,8 gibi rakamlarla ifade edilir. Buzdolabı ideal soğukluk ayarı +4 derecedir. Buzdolabının daha soğuk kalmasını istiyorsanız +2 derece, daha sıcak kalmasını istiyorsanız +6 derece ayarlayabilirsiniz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Buzdolabı derece ayarını kış moduna getirerek +5 ile +8 değerine sabitlemelisiniz. Eğer ürün son teknoloji ürünüyse ve bir dijital göstergesi bulunuyorsa, derecesi daha farklı olmalı. Söz konusu durum için +4 ile -18 derece ayarını yaparak bahar sonuna kadar bu derecede gıdalarınızı muhafaza edebilirsiniz.
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Eksi yirmi derece eksi on sekiz dereceye göre çok daha soğuktur. Bunun nedeni negatif sayılar ile sıcaklık belirtilirken sıfıra yakın olan sayının daha sıcak, sıfıra daha uzak olan sayının daha soğuk bir değeri göstermesidir.
Bosch Buzdolabı Derece Ayarı Yazlık Kışlık
Yani Dondurucu bölme - 20 ise soğutma fazlalaşır, - 5 ise soğutma düşer. Soğutucu bölme ise 7 derece ise soğutma düşer 0 derceye doğruda soğutma artar.
Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin. Max- Min olarak ayarlanıyorsa Min konumuna ayarlayın. Besinler arka duvara değmeyecek şekilde yerleştirildikten 12 saat sonra sorun çözülecektir. Sorun devam ederse Web sayfasından servis için randevu alabilirsiniz.
Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın. Temizleme ve kurulama işlemi bittiğinde ve 6 saatin sonuna gelindiğinde, buzdolabını fişe takarak boş bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra besinleri yerleştirerek çalıştırmaya devam etmeniz daha doğru olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri