4 SAAT DAYANABİLİR Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var.
Buzdolabının kılavuzunda da, 36-48 saate kadar kapak açılmadıkça tam çözülme olmaz diyor.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Uzun süre çalışmayan buzdolabının bozulup bozulmayacağının birçok farklı nedeni vardır. Düzenli olarak temizlenmeyen ve bakımı yapılmayan buzdolabı bozulabilir. Buzdolabının ne kadar süre çalışmadığı, neden çalışmadığı ve çevre koşulları oldukça önemlidir.
Buzdolabını biraz hareket ettirirseniz 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun bir mesafeye taşınırsa 23 saat sonra açılır. Taşınırken buzdolabının fişi ne zaman çekilmeli sorusunun en büyük yanıtı buzdolabının hemen çalışmamasının nedeni, buzdolabındaki yağın kompresör hattına akmasıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Normal şartlar altında içerisindeki yiyeceklerin bozulmasının engellenmesi adına buzdolapları kapatılmıyor. Ancak önceden planlanan bir tatil söz konusu olduğunda buzdolabındaki yiyeceklerin tüketilmesi ve buzdolabının fişten çekilmesi önerilebiliyor.
Buzdolabı fişten çıkarıldığında ya da taşıma sonrasında hemen çalıştırılmamalıdır. Buzdolabının içindeki gazın yerine oturması için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Bekleme süresi olarak tavsiye edilen zaman da bu gazın oturma sürecidir. Bu anlamda gerekli hassasiyet gösterilerek buzdolabı çalıştırılmalıdır.
Elektrik kesintisinde buzdolabındaki yiyeceklerin güvenliği için 4 saat kuralı geçerlidir. Elektrik dört saatten daha kısa bir süre boyunca kesilmişse ve kapağı açmadıysanız yiyeceklerinizin bozulması pek olası değildir.
Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz.
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
Buzdolabınızın iç yapısında mevcut olan nem, soğutma haznesinin arka kısmına çarparak, donma meydana getirir. Böyle bir durumda buzdolabında otomatik olarak devreye giren buz çözme fonksiyonu ile yeniden eritilmesi sağlanır. Buzdolabınızdaki bu fonksiyonun devreye girmesiyle birlikte buzda erime meydana gelir.
Buzdolabı temizliğinin yılda en az 3 kez yapılması öneriliyor. Fakat buzdolabını düzenli olarak temizlemenin yanı sıra onu doğru bir şekilde temizlemek de önemli. Gelin, buzdolabı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri ve “Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını verelim.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
Çünkü elektrik git-gelleri, başta kombi, televizyon, buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, gibi elektronik aletlerin yüksek voltaj sebebi ile zarar görmesine sebep oluyor.
Kısa süreli elektrik kesintileri buzdolabı ve dondurucu gibi cihazları çok etkilemeyecektir.
Buzluk yani derin dondurucu kısmının uzun süre açık kalması ise içerisinde yer alan gıdaların hızla çözülmesine, erimesine ve dolayısıyla tüketilemeyecek duruma gelmesine neden olmaktadır.
Her buzdolabının ortalama 70-130 kilo arası olduğu düşünüldüğünde taşımanın ne kadar zor olduğu aşikardır. Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.
BUZDOLABI NEDEN SU AKITIR? Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Buzdolabın fişini çekin. Buzdolabını tamamen boşaltın. Bir kaba ılık su koyun ve içine yarım fincan karbonat koyup karıştırın. Tüm çıkarılabilir parçaları çıkararak hazırladığınız ılık su karbonat karışımı ile parçaları silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri