ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
Vergi ödemelerinizi Halkbank İnternet Şubesi, Mobil Şube ve Bank24'lerimiz ve şubelerimizden kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca barkodla da ödemelerinizi Halkbank İnternet Şubesi ve Halkbank Mobil Şube'den hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Mükellefler, vergilerini İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık), PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden ödeyebilecek.
Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi beyannamelerinizi, GİB "HAZIR BEYAN SİSTEMİ" sistemiyle (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresinden ya da mobil (HAZIR BEYAN) uygulaması üzerinden kolaylıkla gönderebilirsiniz.
Bireysel kredi kartları ile 1 -31 Temmuz 2023 tarihleri arasında kampanyaya katılım sağlanarak Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr'den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Kiracı, kira bedelini banka havalesi veya EFT yoluyla ev sahibinin hesabına yatırabilir. Bu yöntem, kira ödemesini kolaylaştırır ve ödemenin takip edilmesini sağlar. Kiracı, banka havalesi veya EFT yaparken, ödeme açıklamasında kira bedeli ve dönemi gibi bilgileri belirtmelidir.
Kimler Kredi Kartı ile Vergi Ödeyebilir? Gelir İdaresi Başkanlığı'nın anlaşmalı bankaları arasında yer alan bankalardan birinde müşteri olan ve o bankada hesabı/kredi kartı bulunan tüketiciler kredi kartı ile vergi ödemesi yapabilirler.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Doğrudan vergi borcu sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYIN!
Gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirilecek ödemelerde peşin ödeme ile 2-3-4 taksit seçenekleri sunulacaktır. Gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği kullanılmadan, kredi kartı bilgileri girilerek yapılan 300 TL ve üstü ödemeler doğrudan 3 taksit olarak gerçekleştirilecektir.
Kira beyannamesi vermeyenlere kira gelirinin yüzde 5'i kadar ceza verilmektedir. Ayrıca aylık yüzde 1,40 yasal faiz uygulanmaktadır. Bunların yanında beyanname vermeyenlerden iki kat 1. derece usulsüzlük cezası verilebilmektedir. Emlak gelir vergisi olarak bilinen ev kira vergisi, 2012 yılından bu yana uygulanmaktadır.
Kira geliri elde edenler, gelir beyannamelerini, ikametgâhlarının bulunduğu bölgedeki vergi dairesine giderek verebilir ya da e-Devlet sistemi aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sayfasından 'Hazır Beyan Sistemi' üzerinden beyannamelerini doldurarak gönderebilirler.
Buna göre 2021 yılındaki söz konusu gelirleri 53 bin liradan az olan emekliler, 2022 yılında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri için emlak vergisi ödemeyecekler.
1.000-200.000 TL arası geliri vergilerinizi GarantiPay'le ödeyerek ücretsiz 2 taksit fırsatından yararlanabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelerde geçerli olacaktır.
Kira gelir beyannamesi, kira gelirinin elde edildiği yılı takip eden yılın mart ayının başından son gününe kadar herhangi bir tarihte sunulabilir. Örnek vermek gerekirse, 2023 yılına ait kira gelirine ilişkin beyanlar 2023 yılının Mart ayında verilir.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Mülkün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına ödeme yaparken banka şubeleri dışında online bankacılık hizmetlerini de kullanabilirsiniz. İlgili banka hesabına havale ya da EFT yaparak borcunuzu kolayca ödeyebilirsiniz.
2022 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisi 2. taksit ödeme dönemi başladı. Son gün 31 Temmuz 2023.
Bu tarihler arasında www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr , https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Ziraat Katılım Bankkart kredi kartı ile yapılacak MTV ödemeleri 4 taksite bölünecektir.
Bankamız tüm kanalları (İşCep, İnternet Şube, Maximum Mobil) ve gib.gov.tr üzerinden Maximum Mobil ile Öde seçeneği kullanılarak yapılacak 300 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi ödemelerine peşin 2,3 veya 4 taksit, gib.gov.tr üzerinden yapılacak ödemelerde ise doğrudan 3 taksit ile ödeme gerçekleştirilebilecektir.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
2. Kira geliri istisna tutarı
323 seri no.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında elde edilecek konut kira gelirlerinin 21.000 lirası gelir vergisinden müstesnadır.
Konut Kira Geliri İstisna Tutarı
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 21. maddesine göre; binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen hasılatın 2023 yılı için 21.000 TL'si gelir vergisinden istisna edilmiştir.
Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi'nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Buna göre, konut olarak kiraya verilen gayrimenkul(ler)den 2022 yılında 9 bin 500 liradan daha az kira alındıysa beyanname vermeye gerek yok. Yıllık kira, bu tutarı aşıyorsa aşan kısmın gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri