o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Eğer dolabınızın üst kapağını açtığınızda sizi rahatsız eden ses kesiliyorsa bu iç fan arızasıdır. Bu noktada servis çağırmalısınız ki fan arızası çok maliyetli bir arıza değildir yenisi ile değiştirilir. Dolabınızdan buz kırılır şekilde çatur çutur sesler geliyorsa bu normaldir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolabında gaz kaçağı nasıl anlaşılır, genellikle buzdolabının soğutmama sorunu yaşamasına neden olur. Bu durumda, buzdolabının içindeki yiyeceklerin bozulduğu veya buzluğun buz yapmadığı görülebilir. Ayrıca, buzdolabının dış yüzeyinde veya arkasında gaz kokusu fark edilebilir.
Fan ile dondurma yapan modellerde rüzgar sesi benzeri bir ses duyarsınız ve normaldir. Duyduğunuz sürekli çalışan motor sesiyse: Yeni yiyecek yüklediğinizde yeterli derecede dondurana kadar motor çalışmaya devam eder. Çalışma süresi yükleme yaptığınız yiyeceğe göre 24 ile 48 saat arasında değişir.
İlgili 37 soru bulundu
Gaz boruları bu kısımlardan geçtiği için el değmeyecek kadar ısınacak. Bu da normal bir durumdur, endişelenmeniz gerekmez. Buzdolabının içinde dolaşan soğutucu gazın akış sesini duyuyorsunuz. Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulabilen bu ses, çalışması gereğidir ve normaldir.
Buzdolabından gelen su sesi, borularda dolaşan gazın oluşturmuş olduğu sestir. Buzdolabının içerisinde bulunan borular içerisinde soğutucu gaz dolaşır. Bu gaz dolaşırken ortaya su sesi çıkarabilir. Buzdolabından çıkan su sesi normaldir ve herhangi bir sorun teşkil etmez.
Eski nesil bir gaz buzdolabının hacmini örneğin 10 saatte soğutuyorsa, bu gaz 5 saatte soğutuyor. Tüketim yarı yarıya düşüyor ama yağsız gaz olduğu için buzdolabının motorunda aşınma artıyor. Buda buzdolabının motor ömrünü kısaltıyor. R600 gazlı buzdolaplarının yaklaşık 7 yıl ömürleri olduğunu düşünüyorum.
Geçmişte 25 yıla varan buzdolabı motorunun ömrü, R12 yerine R600 gazının kullanılmaya başlamasıyla 7 yıla kadar düştü.
Buzdolabı gazı eksilirse buzdolabı eskisi gibi soğutmaz ya da buzluk soğutur ama sebzelik bölümü soğutmaz. Ayrıca buzdolabı gaz dolumu yapılmadan önce buzdolabı motorunun aralıksız çalıştığını yani dinlenmeden devamlı çalıştığını fark edeceksiniz.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Fanın hiç çalışmaması: Dış fan arızalandığında, fan tamamen durabilir. Bu, fanın elektrik bağlantılarının veya motorunun arızalı olduğunu gösterir. Buzlanma: Buzdolabının dış fanı arızalıysa, buzdolabının dışındaki borular buzlanabilir. Bu da dış fanın çalışmadığını gösterir.
· Ürününüz için uygun ortam sıcaklığı 16 ila 43 derece arasıdır. Eğer ortam sıcaklığı bu değer aralıklarının dışında ise ürün istenilen performansa ulaşabilmek için fanı sürekli çalıştıracaktır.
Derecelerin uygun ayarda olmasına rağmen kompresör sürekli çalışmaya devam ediyor ise gün içerisinde dolap kapıları çok sık açılıp kapatılıyor olabilir. Bu durum soğutucu ve dondurucu bölümün ısınmasına neden olur.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
Buzdolabı motor değişim fiyatı 15 Mart 2023 tarihinde en uygun olanı 3500 TL üzerinden fiyatlanmaktadır. En Pahalı olan buzdolabı motor değişimi ise 5500 TL üzerinden fiyatlanmaktadır.
Ev tipi ilk buzdolabı, 1913 yılında ABD'nin Chicago kentinde üretildi.
Eğer sizin buzdolabımız eski sistem bir buzdolabı ise 1 günde ortalama 3500 Watt mertebesinden elektrik harcayabilir. Günlük buzdolabı için aile bütçenizden çıkan ücret ortalama olarak 80 kuruş civarında olması muhtemeldir. Aylık ise elektirik için ödeyeceğimiz ücret 24 TL civarında olacaktır.
Eğer motor çalışmıyorsa, motorun arızalı olabileceğini gösterir. Sesli çalışma: Buzdolabı normalde düşük bir sesle çalışır. Ancak, motorun arızalı olması durumunda anormal bir ses duyulabilir. Yüksek sıcaklık: Buzdolabının içindeki yiyecekler normalden daha sıcaksa, motorun arızalı olabileceği gösterir.
Motor rulmanları arızası: Buzdolabının motoru, içinde hareketli parçalar olan bir yapıdadır. Motor rulmanları aşınabilir veya zarar görebilir. Bu durumda motor çıt çıt sesleri çıkarabilir. Fan arızası: Buzdolabının içinde veya dışında yer alan fanlar arızalanabilir.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri