Standart üretimi 7040 gri renktedir. Talebe göre belli adetlerde istenilen renkte üretilebilir. Her bir raf katı ortalama 200 kg (± %10) taşır. Raflar 137 cm yüksekliğe kadar (137 cm dahil) 4'lü, 152 ve 183 cm yükseklikte 2'li paket halinde ambalajlanmaktadır.
Ağır tencerelerinizi ve karpuz gibi saklanması zor, ağır yiyeceklerinizi güvenle raflarınızda saklayabilirsiniz. 100 kg'a kadar ağırlık taşıyabilecek şekilde tasarlanan cam raflar oldukça kullanışlı ve güvenilir saklama alanı sağlar. Buzdolabındaki yiyeceklerin hiçbirini gözden kaçırmayacaksınız.
Cevap: merhaba eşit dağılımda her raf 12 kg taşır.
Buzdolabının içini tamamen su doldurursan 500 litrelik dolap 500 kg almış olur.
Adım 3: Buzdolabınız taşımaya hazır
Taşıma arabası var ise taşıma arabasını dolabın altına yerleştirin ve 6-8 santim genişliğinde taşıma halatı ile dolabı taşıma arabasına bağlayın. Bir kişi taşıma arabasından bir kişide arka taraftan yardım ederek dolabı dike yakın bir konumda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Buzdolabının içini temizleyin ve hareket sırasında yerlerinden çıkabilecek rafları çıkarın ve onları ayrıca paketleyin. Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir.
Taşınan Buzdolabı Kaç Saat Sonra Çalıştırılır? Taşınan buzdolabı en az 40 dakika sonra çalışır durumda olmalıdır. Buzdolabını biraz hareket ettirirseniz 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun bir mesafeye taşınırsa 23 saat sonra açılır.
Evde bulunan kişi sayısına ve kullanım ihtiyacınıza göre buzdolabı hacmini seçebilirsiniz. Örneğin, bir yetişkin için ortalama 40-100 litre yeterli olacakken 2 yetişkin 2 çocuk için 250-350 litre gerekebilir. Buzdolabınızın hacmi arttıkça kapasitesi de artar.
Buzdolabının yerleştirileceği alana göre seçim yapılması gerekir. Ürün alternatiflerini değerlendirirken mutfak tasarımına uygun eşyalar seçilmelidir. Büyük boy buzdolapları minimum 400 litredir ve seçenekler arasında XXL buzdolabı 720 LT gibi geniş modellerde mevcuttur.
Raporda bir kilogram (kg) et için 15 bin 455 litre su harcandığı ifade ediliyor.
Çelik raf özelliklerine göre ortalama 55-120 kg'a kadar malzeme taşıyabilir. Söz konusu ürün üzerine konulan yükleri dengeli olarak tutar ve rafların devrilmesini önler. Farklı çeşitleriyle her yerde kullanabileceğiniz alternatiflerden oluşur.
Ağır rack raf sisteminde rafların taşıma kapasitesi kullanılacak travers kesitlerine bağlı olarak 1000 kg. ile 4500 kg. arasında değişmektedir.
Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur. Buzdolabının iç sıcaklığı +4 derece, derin dondurucuda ise -18'dir.
Buzdolabından çıkardığınız raf, çekmece ve bölmeleri yıkamanız gerekiyor. Eğer parçalar çok kirliyse onları önce ılık suda bekletebilirsiniz. Buzdolabının raf ve çekmece gibi bölümlerini makine yerine elde yıkamanız daha doğru olur. Ağır lekeler yoksa bir sünger yardımıyla kolayca parçaların temizliğini yapabilirsiniz.
Ürünü, halı veya kilim gibi malzemelerin üzerine yerleştirmeyin. Sarsıntıları önlemek için buzdolabını düz bir zemine yerleştirin. Sıcaklığın 10°C'nin altına düştüğü ortamlara ürünü kurmayın.
Duvara uygun şekilde monte edilmiş 120 cm uzunluğunda 3 desteğe sahip bir raf maksimum 20 kg, 2 desteğe sahip bir raf ise maksimum 10 kg taşır. Maksimum yük, rafın eğilme riski sergilemeden önceki maksimum ağırlığıdır. Eğilme riskini önlemek için rafın üstündeki ağırlığı eşit şekilde dağıtın.
Kullanım alışkanlıklarına da bağlı olarak kalabalık aileler için yalnız yaşayanlara göre daha büyük hacimli buzdolapları uygun bir seçenek olacaktır. Üreticiler tarafından 1-2 kişi için 200 ila 400 litre; 3-4 kişi için 520 ila 600 litre; 5 ve daha fazla kişi için 700 litrelik buzdolaplarının kullanımı önerilir.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
A+++ enerji sınıflı buzdolabı, en üst düzey enerji sınıfıdır. Enerji maliyetlerinizi düşürmek ve karbon ayak izinizi azaltmak için en doğru seçimdir. A enerji sınıfına göre %60 daha az enerji tüketir. A++ buzdolapları A enerji sınıfına göre %40, A+ modeller ise %20 daha az enerji tüketir.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Bu buz küplerinden bir bardağa 4 tane konulduğunda toplam ısı transfer alanı 156 cm² olur. Eğer buzların ortaları delik olursa ısı transfer alanı daha da artar. Buz makineleri teknolojinin gelişimi il tam otomatik olarak çalışırlar ve günlük kapasiteleri 25-50 kg'dan bir ton buz üretene kadar yapılmaktadır.
Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. Bakım işlemlerini tamamladıktan sonra buzdolabınızı 1 gün geçtikten sonra çalıştırabilirsiniz. 1 günlük zaman dilimi oldukça önemli bir zaman dilimidir. Ancak bazı servis uzmanlarına göre bu süre 5 saate kadar düşebilmektedir.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri