AÇIK LİSE DİPLOMASI ALMA Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında görülen öğrenimin içeriğinin Türkiye' deki diğer liselerden hiç bir farkı yoktur. Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı diploması ile Türkiye'deki diğer liselerden alınan lise diploması eşdeğerdir.
AÖF diploma, bürolardan imza karşılığında alınabiliyor. Mezuniyet hakkı kazanan öğrenciler Açık Öğretim Fakültesi bürolarından herhangi bir değişiklik olmaması halinde alabiliyor. Öğrenciler, bağlı oldukları AÖF bürosuna kimlik veya öğrenci kimlik kartlarıyla başvurarak temin edebiliyor.
2022-2023 öğretim yılı bahar döneminden itibaren mezun olanlar, mezuniyetleri sisteme yansıtıldıktan sonra en kısa sürede öğrenci otomasyondan dijital diploma alabilmektedirler. 2022-2023 öğretim yılı bahar dönemi öncesi mezunlara ise basılı diplomaları, bağlı olduğu AÖF büroları tarafından teslim edilmektedir.
Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
İlgili 17 soru bulundu
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak.
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
TRANSKRİPT BELGESİ AÖL Transkript Belgesi, öğrencilerin Açık Öğretim Lisesinde öğrenimleri boyunca almış oldukları dersleri ve bu derslerden aldıkları notları ve kredileri gösteren bir belgedir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
diploma harç bedeli olarak 10 TL alınacaktır. görebilirler. Müdürlüğümüzce açıklamalı bilgi verilecektir.
Mezun olmak için gerekli olan 170 krediyi tamamlamak gereklidir. Mezuniyet için tüm ortak derslerden başarılı olunmalıdır. 3 kez aynı dersten başarısız olan öğrenci o dersen muaf tutulur. Alan kredisi 80 yada daha üzerinde olması gereklidir.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Açıköğretim lisesinden bir öğrencinin mezun olabilmesi için 8 dönemlik derslerden eğitim görerek, toplam kredisinin en az 192 olması gerekiyor. Bu detaylarla birlikte 2021 Açıköğretim lisesi diploması alabilmek için adayın dil ve anlatım dersi başta olmak üzere bazı zorunlu derslerden geçme şartı da isteniyor.
Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir.
Açık lise öğrencisi ders başarısına göre üç yılda bitirebilir hatta 2.5 yılda bitirme durumu vardır.
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP'ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
Meslek öğrenirken ücret alırsınız. İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanırsınız. Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen unvanına sahip olursunuz. 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz.
Öğrenci bu süre zarfında diplomasını teslim almaz ise, ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderir.
Diplome almak için de mezun olduğunuz okula başvurmanız gerekliydi. Ancak artık e Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. Bu hizmeti kullanarak, mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu açık öğretim lisesi mezuniyet belgesi oluşturabilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Yılda yapar 105 kredi. 8 dönem minimum okuman lazım buda 2.5 yıla tekabul eder. Ortalama 240 kredi alabilirsin 2.5 yılda. 192 kredi ile mezun olabiliyorsun. Eğer biraz çalışırsan 2.5 yılda mezun olursun.
İşe alırken okuduğu liseye bakılmıyor zaten. Bakan göremezsiniz. Dolayısıyla açık lise mezunu olmak kariyeri olumsuz yönden etkilemez.
Ancak Açık öğretim lisesi Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 170 kredi tek başına yeterli değidir. Dönemi en az 5 dönem veya üzeri olmalıdır. Ortak ve zorunlu dersleri nin başarılmış olmalı yada muaf olmak gerekmektedir. Kredisi ise 170 ve üzeri olmalıdır..
Mesleki açık lisede haftada sadece 1-2 gün okula gidiliyor, ondan sonra alanınla ilgili bir işte çalışabiliyorsun geri kalan sürede. Açık lisede hiç okula gitmiyorsun, sınavdan sınava gidiyorsun sadece. Ek olarak mesleki açık öğretimde 12. sınıfta staj zorunluluğu bulunuyor, açık lisede yok bu.
Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri