Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir. Buzdolabınızı yeniden çalıştırmadan önce 2-3 saat bekleyin. Böylece sıvının kompresör içine geri akması sağlanır.
Taşınırken Derin Dondurucudaki Yiyecekler Boşaltılmalı Mı? Evet, kesinlikle taşınırken derin dondurucudaki yiyecekleri boşaltılmalıdır. Aksi halde derin dondurucu dolu vaziyette taşınırsa hem beyaz eşyanız hem de içerisindeki yiyecekler zarar görecektir.
Buzdolapları genellikle doludur ve sevk edilmez. Şehirlerarasında seyahat ederken, tüm eşyalar buzdolabından çıkarılmalıdır. Ancak buzdolabını şehir içinde taşıyorsanız, ağır ve bozulmayan yiyecekler dışında kalanları çıkarmanız gerekir. Buzdolabını doluyken hareket ettirirseniz buzdolabının içi zarar görür.
Buzdolabı (beyaz eşya), paketlenip taşıma ipi ile sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra taşınır. Buzdolabının kapıdan çıkmadığı durumlarda kolları ve kapağı sökülerek taşınır. Buzdolabı merdiven aracılığıyla veya asansörle taşınır ekstrem şeyler denemeyiniz. Buzdolabı olabildiğince dik bir şekilde taşınmalıdır.
Buzdolabı Taşındıktan Sonra Ne Kadar Bekletilmeli? Nakliye işlemi sırasında buzdolabı kısa mesafede taşındıysa 40 dakika yeterli olacaktır fakat uzun süreli bir taşıma olduysa, buzdolabı taşıma sonrasında; 2-3 saat geçince çalıştırmak daha sağlıklı olacaktır.
İlgili 16 soru bulundu
Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. Bakım işlemlerini tamamladıktan sonra buzdolabınızı 1 gün geçtikten sonra çalıştırabilirsiniz. 1 günlük zaman dilimi oldukça önemli bir zaman dilimidir. Ancak bazı servis uzmanlarına göre bu süre 5 saate kadar düşebilmektedir.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Her bir standart raf katı ortalama 200 kg ( ± %10) taşır. Her bir light raf katı ortalama 150 kg ( ± %10) taşır. Raflar 137 cm yüksekliğe kadar (137 cm dahil) 4'lü, 152 ve 183 cm yükseklikte 2'li paket halinde ambalajlanmaktadır.
Rüyada Buzdolabı Taşımak
Geleceğe umut dolu bakılacağı ve üzüntülerin artık yaşanmayacağı bilgisi de verilmektedir. Bu anlamda sürekli önünüze bakmanız tavsiye edilir. Ayrıca büyük işler de karşınıza çıkabilir. Genel olarak keyifli bir ömrün habercisidir.
Ürünü, halı veya kilim gibi malzemelerin üzerine yerleştirmeyin. Sarsıntıları önlemek için buzdolabını düz bir zemine yerleştirin. Sıcaklığın 10°C'nin altına düştüğü ortamlara ürünü kurmayın.
Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir. Buzdolabınızı yeniden çalıştırmadan önce 2-3 saat bekleyin.
Öncelikle merak ettiğiniz “Buzdolabı temizlerken fişi çekilir mi?” sorusunun yanıtını vererek başlayalım. Evet, buzdolabının fişini çekerek temizlik esnasında güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca statik yani dondurucu kısmı buzlanan bir buzdolabınız varsa buzların erimesi için de bu adım olmazsa olmaz.
Buzdolabının altını temizlemek için, bir parça parşömen kağıdına pudra şekeri ve boraks serpin ve kağıdı buzdolabının altına itin. Buzdolabının altına saklanan böcekler, pudra şekeri tarafından çekilir, boraks da böcekleri öldürür.
Dondurucuların içindeki parçalar yan yatırıldığı takdirde dengesini yitirip bozulabilir. Ev taşırken derin dondurucu dikey pozisyonda götürülmelidir.
Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın. Temizleme ve kurulama işlemi bittiğinde ve 6 saatin sonuna gelindiğinde, buzdolabını fişe takarak boş bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra besinleri yerleştirerek çalıştırmaya devam etmeniz daha doğru olacaktır.
4 saat elektriksiz ve 12 saat fişe takılı olarak toplam 16 saat bekledikten sonra derin dondurucunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bu yüzden buzdolabının iç arka duvarında karlanma görmek yerine su damlacıkları görüyor olmanız normaldir. Buzdolabınızın içinde bulunan nem soğutma haznesine çarpar ve bunun sonucunda donma meydana gelir. No frostlar beyaz eşya ürününüzde bu donma sonucunda otomatik olarak devreye giren bir fonksiyon bulunur.
Cihazın taşınması:
Mümkünse, dondurucuyu dikey olarak taşımanızı öneriyoruz. Dondurucuyu arabada taşırken, dondurucuyu köşeye koymak ve taşıma kayışlarıyla sabitlemektir. Yatay olarak taşınırken, dondurucu kompresörün tahliye tarafı üstte olacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Tatiliniz ister kısa olsun ister uzun buzdolabınızın fişini çekmeyin. Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
Buzdolabının içini tamamen su doldurursan 500 litrelik dolap 500 kg almış olur.
Buzdolabının içini temizleyin ve hareket sırasında yerlerinden çıkabilecek rafları çıkarın ve onları ayrıca paketleyin. Buzdolabını taşıma sırasında mümkün olduğunca dik tutmaya özen gösterin. Buzdolabını yanı üzerine yatırıp taşımayın böyle bir taşıma soğutma tüplerinde kalıcı hasarlara sebep olabilir.
Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur. Buzdolabının iç sıcaklığı +4 derece, derin dondurucuda ise -18'dir.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
1) Dolabın Fişini Çekin
Buzdolabı temizliğine başlamadan önce olası bir tehlikeye karşı dolabın fişini çekmelisiniz. Eğer fiş çekilmeden temizlik yapılırsa kablolara su gelebilir ve bu durum hayati bir risk oluşturabilir. Dolabın fişini çektiğiniz anda buzluk kısmındaki buzlar erimeye başlar ve dolap bir süre dinlenir.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri