Buzdolabınızı boyamaya başlamadan önce içini tamamen boşaltmanız önemli. Ayrıca dolap üzerindeki marka logosunu, varsa kapak kollarını da boyama öncesi çıkarıp sonra yeniden monte edebilirsiniz. Buzdolabı kapağının iç kısımlarını boyarken maskeleme bandı kullanabilirsiniz.
Ucuz bir yol olarak buzdolabı boyası olarak yağlı boya tercih edilebilir ama eğer beyaz yağlı boya tercih edilirse bunun zamanla sararacağını göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer buzdolabı boyama için akrilik boya tercih etmek istersen boyanın “multisurface” özelliğinin olmasına dikkat etmen gerekiyor.
Buzdolabının yüzeyine baskı uygulamadan ilk kat astar boyasını atın. 24 saat sonra ikinci kat boya uygulamasını yapabilirsiniz. İşte Sonuç ! 21 gün kemikleşme ve tam anlamıyla kuruma süresi tamamlanmadan, temizleme, magnet yapıştırma baskı uygulama gibi durumlardan kaçının.
Beyaz eşyalarınızı pratik bir şekilde ve kısa sürede Bianca Stella ile rahatlıkla boyayabilirsiniz. Bianca Stella ile beyaz eşyalarınız ilk günkü gibi yeni ve kaliteli görünecektir. Beyaz eşyalarınızı akrilik boyalarla istediğiniz renge boyayarak dekorasyonunuzda farkındalık yaratabilirsiniz.
Cevap: Evet. Beyaz eşyaları evde kendiniz boyayabilirsiniz. Hem de dilediğiniz renge! Cadence her yüzeye uygun su bazlı akrilik Multisurface boyalar ile, evinizde dilediğiniz beyaz eşyayı boyayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Sık Tercih Edilen Sprey Ahşap Boyası Kullananlar
Mobilyalarınızın eskiyen veya yıpranan yüzeylerini yenilemek için bu ürünü kullanabilirsiniz.
Mobilyanıza uygun astar boya seçimi oldukça önemlidir. Astar boya sonraki boyanın daha iyi görünmesini sağlar. Yağlı boya (sentetik boya) ile mobilya boyamayı düşünüyorsanız, yüzeyinde parlak boya ve kaplama varsa önce bir kat sentetik astar kullanılması önerilir.
BİANCA; Boya, Dekoratif Yapı Sistemleri ve Isı Yalıtım Sistemlerini bir arada üreten Türkiye'nin ilk firmasıdır. 2008 senesinde kartonpiyer, 2012 senesinde ise tavan kaplama üretimi ile önemli bir çözüm ortağı olmuştur.
Lake boyayı son kata atılan bir cila olarak düşünebilirsiniz. Bu noktada eğer mobilyanız aşırı yıpranmışsa önce yüzeyini pürüzsüzleştirmek için zımpara işlemi yapabilir, ardından boyayabilir ve son kat olarak lake boya atabilirsiniz.
Bianca Stella Boya, her türlü seramik, fayans, mutfak tezgahı, mutfak dolabı, banyo, mobilya, ahşap, beyaz eşya, kapı, pencere, pvc, plastik, parke, laminant, cam, metal, kalorifer peteği, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, mermer, duvar, taş, merdiven gibi yüzeylerde kullanılabilir.
1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.
Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Dolap boyama, kesinlikle tamamen kişiselleştirilebilen bir uygulama olmakla birlikte birçok farklı fikirde bulunabiliyor. Dolap boyama teknikte iki farklı şekilde yapılabilir. Biri klasik yoldur. Klasik yolla dolaplarınızı boyamak için zımpara, astar, boya ve vernik adımlarını sırasıyla takip etmeniz gerekmektedir.
Zımpara gerektirmeyen özel bir boya türü kullanmayacaksanız, zaten cilalı veya parlak olan mobilyaları boyamadan önce zımparalamak gerekir. Aksi halde boyanın yüzeye tutunması için kat kat boya uygulamanız gerekir ki bu da kuruma süresini bir hayli uzatarak en ufak darbede çatlamaya ve soyulmaya neden olur.
Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz.
Uygulama için gerekli malzemeler. Uygulama yapılacak zemine göre moher rulo veya kadife vernik rulo, dar ve çıkıntılı alanlar için ipek fırçadır.
Mutfak dolapları hangi boya ile boyanır? Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir.
Sararan lake dolapları karbonat ve sirkeli su ile düzenli aralıklarla temizlendiğinde zamanla renginin beyaza döndüğü görünür, ancak çok fazla sararma olması durumunda kaliteli bir lake boya ile yeniden boyanması daha sağlıklı olacaktır.
Lakeyi; çizilmez ve toz tutmaz bir malzeme olarak açıklayabiliriz. Polyester astar yüzey olarak mdf üzerine uygulanan bu malzeme ile dayanıklı ve zarif mutfak dolapları elde edebilirsiniz. Lake kapaklara sahip mutfak dolapları mutfak dekorasyonlarında en çok tercih edilen konumdadır.
Yüksek silinme özelliğine sahiptir. Yüzeylere, mat ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Su bazlı olup yüksek teneffüs kabiliyetine sahiptir.
Her türlü ahşap, mobilya, parke, laminat, seramik, porselen, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, taş, duvar, kâğıt, gibi yüzeylere uygulanabilir. Örtücülüğü çok yüksektir. Mükemmel su dayanımına sahiptir, bu sebeple uygulandığı yüzeyde su yalıtımı da sağlar.
Mükemmel su dayanımı vardır. Su dayanımı çok iyi olduğu için, uygulandığı yüzeyde su yalıtımı da sağlar. Yüksek kimyasal dirence sahiptir (sabun, bulaşık deterjanı, şampuan vb). Yayılması çok iyi olduğu için fırça ve rulo izi bırakmaz, gerekli düzeltmeler için kullanıcıya istenen süreyi tanır.
Bazı yüksek kaliteli akrilik boya çeşitleri, 90 °C'ye kadar dayanabilir. Akrilik boya, su bazlı olduğundan donmaya eğilimlidir. Bu nedenle saklama ve uygulama için 10 °C'nin altındaki sıcaklıklar uygun değildir. Birçok akrilik boya üreticisi, uygulama için 15 °C ile 25 °C arasında bir sıcaklık önerir.
Su bazlı boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. İç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu boyalar, duvarlar, tavanlar, ahşap yüzeyler, metal yüzeyler, beton gibi farklı malzemeler üzerine uygulanabilir. Aynı zamanda dış cephe boyamalarında da tercih edilen bir seçenektir.
Akriliklerin temizlenmesi ve opak olması kolaydır, yani hataları üzerlerinde boyayarak düzeltebilirsiniz. Akrilik boyanın tipine bağlı olarak, iç veya dış mekanlarda kullanıma uygundur ve akrilik boyayı ömrü solmadan veya çatlamadan uygulamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri