Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Buzdolabınız ısınıyor ise; · Ürününüzün gövde kısmındaki iki bölme arası veya kapı kenarları ısınıyor ise bu konuda asla endişelenmeyin. Bu durum esasında bir problem veya arıza teşkil etmez. İlerleyen dönemlerde de arıza oluşmasına sebebiyet vermez.
Buzdolabı neden ısınır öğrenmek isteyenler, bunun normal bir durum olduğunu anlamalıdır. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ısı artışı meydana gelmesi korkulacak bir durum değildir. Buzdolabının görevini yerine getirebilmesi için motorun çalışması şarttır. Bu ise arka ve yan taraflarda sıcaklık artışına sebep olur.
Buzdolabı motoru, buzdolabının hemen dış katmanında bulunduğu için motorun ısısı direkt kapaklara ve yanlara yansıyacaktır. Üreticilerin ve servislerin buzdolabını duvardan uzak konumlandırmalarının nedeni bu motor sorunlarına bir önlemdir.
Beko buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız dondurucu ve soğutucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu durum buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
İlgili 22 soru bulundu
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Motorun ve kondanserin ısınması normaldir el değmiyecek kadar ısınır. Kondanserin (radyatör) ısıyı havaya verdiği sürece sıkıntı olmaz. Sorun kondanser ve fan aşırı tozlanırsa yada bir şekilde hava alamazsa arkadaşın dediği olur ve ısı transferi azalır.
Buzdolabında gaz kaçağı nasıl anlaşılır, genellikle buzdolabının soğutmama sorunu yaşamasına neden olur. Bu durumda, buzdolabının içindeki yiyeceklerin bozulduğu veya buzluğun buz yapmadığı görülebilir. Ayrıca, buzdolabının dış yüzeyinde veya arkasında gaz kokusu fark edilebilir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Derin dondurucuların yan yüzeylerinde genellikle gaz akış boruları yer alır ve bu bölümlerin ısınması ise gayet normal bir durumdur.
3. Buzdolabınızın verimli çalışabilmesi için çevresinde uygun bir hava sirkülasyonu olmalıdır. Eğer buzdolabı duvara girintili bir yere yerleştirilecekse tavanla arasında en az 5 cm, duvarla arasında en az 5 cm boşluk olmasına özen gösteriniz. Yerde halı olması durumunda, ürününüz yerden 2,5 cm yükseltilmelidir.
''Dış ortam sıcaklığının bazı etkenlerle artması, arızalara yol açabiliyor. Normal şartlarda gün içinde 5-6 saat dinlenen buzdolapları, yaz aylarında en fazla 2 saat duruyor. Dış ortamdaki sıcaklık 24 derecenin üzerinde olduğu sürece dolabının çalışma süresi artar. Yaşanan en küçük arıza bile 50 liradan başlıyor.
Fanın hiç çalışmaması: Dış fan arızalandığında, fan tamamen durabilir. Bu, fanın elektrik bağlantılarının veya motorunun arızalı olduğunu gösterir. Buzlanma: Buzdolabının dış fanı arızalıysa, buzdolabının dışındaki borular buzlanabilir. Bu da dış fanın çalışmadığını gösterir.
Eğer motor çalışmıyorsa, motorun arızalı olabileceğini gösterir. Sesli çalışma: Buzdolabı normalde düşük bir sesle çalışır. Ancak, motorun arızalı olması durumunda anormal bir ses duyulabilir. Yüksek sıcaklık: Buzdolabının içindeki yiyecekler normalden daha sıcaksa, motorun arızalı olabileceği gösterir.
Evdeki düzensiz güç kaynağı (gerilim dalgalanması) buzdolabındaki yangın nedenlerinden biridir. Voltaj belirtilen değerden yüksek çıkarsa, kıvılcım oluşabilir ve sonuç olarak buzdolabında yangın başlayabilir. Ayrıca, yalıtım için genellikle son derece yanıcı olan köpük kullanılır.
Motor sargıları yükü karşılayabilmek için daha fazla akım çekmekte ve sargıların ilaveten daha fazla ısınmasına yol açmaktadır. Kritik seviyeye gelen sıcak artışı motor yalıtımını zayıflatmaktadır. Motorun sık sık durma ve sık kalkış yapması halinde stator ve rotor sargılarında aşırı ısınma meydana gelmektedir.
Hemen açıklayalım. Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple buzdolabının kapağı asla açık bırakılmamalıdır.
Düzenli temizlik buzdolabınızın ömrünü uzatacak en basit yöntemlerden biridir. Temiz bir buzdolabında dolap içi ısısını ayarlamak daha kolay olduğundan kompresör daha az yorulur. Ayrıca buzdolabınıza düzenli olarak bakım yaptırarak küçük arızaların daha büyük sorunlara yol açmadan düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabının iç kısmını en soğuk derecede kullanmak için derecenin 1 olarak ayarlanması gerekmektedir. 4 derece orta soğuk olarak kabul edilir. Mevsim geçişlerinde bu dereceler ya azaltılmakta ya da artırılmaktadır.
Düğmeli buzdolabı modellerinde sıcaklık dereceleri genellikler 1, 2, 3, 4, 5 şeklindedir. Bu şekilde ayarlı olan buzdolabı modellerinde 1 en sıcak, 5 ise en soğuktur. Buzdolabınızın ayarını yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Dijital panelli modellerde ise zaten dereceyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri