Geceleri ışık yandığında cam folyoların birçoğu içeriyi göstermesine rağmen, buzlu cam folyo uygulanmış camlar, içerinin daha az oranda gösterir.
Buzlu camlar özellikle ofis ve ev ortamlarında güneşin ışıltısını içeri yansıtır. Yaşanılan alan içerisinde şık ve estetik görüntülerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu camlar sayesinde dekoratif fikirler üretmek mümkün olur.Bulunduğu ortamda ferahlık ve aydınlık sağlar.
Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Aynalı cam filmini alıp kullandığınız takdirde gece dışarıdan bakan kişiler sizi göremez.
Reflekte Cam Balkon
Isı yalıtımını sağlar ve ayrıca içeriyi de göstermeyen özelliği ile de işlevsel bir tasarım oluşturmaktadır. Reflekte camlar iç mekanlarda ve dış mekanlarda tercih edilmektedir. Evlerde, ofislerde, korkuluk camları vb. yerlerde kullanım alanı bulunmaktadır.
Gece görüşü engelliyor, özellikle gece arkanızda ışık da yoksa geri çıkarken veya park ederken sorun oluyor, park sensörü yoksa araçta olay işkence haline gelebiliyor. Cam kırılma olaylarında film yüzünden camlar tam kırılmadığından araçta sıkışıp kalma ihtimali var.
İlgili 27 soru bulundu
Işık geçirgenliği en az %70 olduğu için 2 numara cam filmi gece yolculuklarında oldukça kullanışlıdır.
1 Numara, arka camlarda kullanılabilen ve sürücü görüşüne etki etmeyen bir türdür. %85 oranında ışık geçirgenlik özelliği vardır. 2 Numara, %70 ışık geçirgenliğine sahiptir ve sürücünün görüşüne etki etmez 3 Numara, sürücünün görüşünün bazı kısımlarını engeller ve bu sebepten dolayı kullanımı tasvip edilmez.
Ülkemizde cam filmi kullanmak yasak değildir, ancak kullanımı serbest olan cam filmlerinin 1 ya da 2 numara olması, yani filmlerin ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması gerekir.
Uygulamanın dış alanında ayna niteliği taşıyan; öte yandan da içerinin görünmesine engel olan cam filmi gruplarına “aynalı cam filmi” adı veriliyor. Diğer cam filmlerine kıyasla aynalı cam filmlerinde görsellik, çok daha ön planda olabiliyor.
Ev, iş yeri, oda kapıları, banyo ve tuvalet gibi cam kullanılan daha birçok alanlarda buzlu cam folyo çeşitleri kullanılabilir. İçeriden dışarıyı, dışarıdan içerisinin görünmesini önleyen ürünler, özellikle ofislerde sıklıkla kullanılır.
Bu uygulama camın bir miktar polarize bir özellik kazanmasına sebep olur. Siyah camlı uygulamalar içeriye gelen güneşi geri yansıtmazlar; ancak kırarak tüm ışığın içeriye girmesini engellerler.
Güneş çok güçlü bir ışık kaynağıdır. Bu nedenle gündüz dışarıdaki ışık yoğunluğu camın iç kısmındaki ışık yoğunluğundan çok daha yüksektir. Dolayısıyla camın yüzeyinden yansıyan güneş ışınlarının miktarı, camın iç kısmındaki cisimlerden yansıyan ışık miktarından fazladır.
“Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.” Yönetmelik ve yönetmeliğe gelen ekler doğrultusunda biz sürücülerin taktırabileceği cam filmlerinin kriterleri de açıkça ortaya çıkıyor.
Buzlu cam opasitesinin birçok sebebi vardır. Akut sebepleri arasında: Akut interstisyel pnomoni, ARDS, Pulmoner ödem, Hemoraji, Enfeksiyöz nedenler (CMV, PJP, Mikoplazma pnömonisi), Akut eozinofilik pnomoni, Akut akciğer transplant rejeksiyonu gibi nedenler yer alır.
Dalgalı suda, buruşturulmuş alüminyum folyo üzerinde ya da buzlu cam da dağınık yansıma olayları gerçekleşmektedir.
Güneşi engellemek için pencerelerinize güneş kırıcı stor perdeler, jaluzi perdeler, karartma kumaşlar, ve plise perdeler yaptırabilirsiniz.
Evde cam filmi çekmeye başlamadan önce uygulama yapılacak camın ölçülerine göre film alıp hazırlanmalıdır. Camın ölçülerini alıp filmi uygun yerlerinden kesmelisiniz. Uygulamaya başlamadan önce de ilgili cam tamamen temiz olmalıdır. Olası lekelerin ve pürüzlerin sorun yaşatmaması adına cam jiletle kazınabilir.
Şeffaf renkli cam balkon da dışarıdan bakıldığında iç ortam gözükmektedir füme renkli cam balkon da siluet şeklinde gözükür. Şeffaf renkte güneşi engellememektedir. Genellikle daha az güneş alan cephelerde kullanılmalıdır. Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar.
Buna göre belirli geçirgenliğe sahip cam filmlerin muayenelerde engel teşkil etmemektedir.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır. Aynı zamanda araçlarda renkli cam filmi uygulaması da cezai işlem gerektirir. Buna ek olarak kurallara uygun olmayan oto cam filmi takan araçlar periyodik muayeneyi de geçemezler. Yan ve arka camlara cam filmi takabilirsiniz.
Cam filminin ön cama uygulanması bazı araçlarda yasaktır. Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir. Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur.
Ancak cam filmi yaptırdığınız ilk 2 gün camlar kesinlikle açılmamalıdır garantiliyse garantiden çıkar.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri