Sıcak kaynar suya attığınız kabakları kevgir yardımı ile alın ve buzlu soğuk suya atın. Kabakların suyunu süzün ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuya porsiyonlar halinde kaldırın. İsterseniz kabaklarınızı kek yaparak ya da sebze sotelerinin içerisine koyarak değerlendirebilirsiniz.
Kabak Buzluğa Atılır mı? Doğranmış, rendelenmiş, halka halka veya küp küp olacak şekilde dilimlenmiş taze kabakları dondurmak mümkün olmaktadır. Yazın mevsiminde doğru şekilde dondurulan kabakları kış mevsimi boyunca, tıpkı yaz aylarında olduğu gibi lezzetli bir şekilde tüketmek mümkündür.
Dolayısıyla yeşil çiğ bir kabak dondurucuya konur mu sorusuna evet cevabını vermemiz mümkündür. İlk olarak yeşil çiğ kabak dondurucuya atılmadan önce bir güzel yıkanır. Kirlerinden arındırılan kabağın daha sonra bir güzel suyunun çekmesi sağlanır.
Buzdolabının sebze çekmecesine veya bir plastik saklama kabına yerleştirin. Bu, kabakların taze kalmasına yardımcı olur. Düzenli Kontrol: Kabakları sakladığınız yerde düzenli olarak kontrol edin ve herhangi bir çürümüş veya bozulmuş olanları hemen çıkarın. Çürümüş kabaklar diğerlerini olumsuz etkileyebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Eğer direk güneş ışığı almayan, normal oda sıcaklığında sergilenecek olursa oda 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Su kabakları; oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre saklanır.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır. Pişmiş balkabağı; Oda sıcaklığında 1 gün, buzlukta 8-10 ay dayanır.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bal Kabağı (Buzlukta Saklama) Tarifi Nasıl Yapılır? Balkabağını sert kabuğundan ayırarak doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buzluk poşetlerine ihtiyaca göre ayırarak yerleştirip havasını alalım. Taptaze kalıyor.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Süzgeç yardımıyla tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetlerin ağzını büzdükten sonra bir pipet yardımıyla içindeki havayı vakumlayın. Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra difrize koyabilirsiniz. Çiğ patlıcanları bu yöntemle 12 aya kadar dondurucuda saklamak mümkündür.
Buzu çözülen kabak düzeltilir, altı açılıp köpüğü gidene kadar kavrulur ,sonra tekrar kısık ateşte yumuşayıp pişene kadar beklenir. Sonra afiyetle yaz lezzetinde hormonsuz organik kabak yemeğimiz yenilir. Muhakkak yapmanızı tavsiye ediyorum. Kış için süper bi lezzet.
·Balkabağını buzlukta saklamak oldukça kolaydır ve doğru paketlendiğinde yaklaşık 7-8 ay buzlukta tazeliğini korur. ·Balkabağının kabuğunu soyup kullanmayı düşündüğünüz boyutlarda kestikten sonra (dilimli veya küp küp) güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Buzluğa kaldıracağınız balkabaklarının kuru olması çok önemli.
Kabak soyulup rendelenir ve buzdolabı poşeti yada saklama kabına koyularak istenildiğinde kullanılmak üzere buzlukta saklanır.
İsteğe göre kabaklarımızı yıkayıp kuruması için yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra oval bir şekilde kesip kızdırdığımız yağa atıyoruz. Arkalı önlü kızarttıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğundan emin olduğumuzda buzdolabı poşetine yatay bir şekilde yerleştirip buzluğa veya derin dondurucuya koyuyoruz.
Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilen kabak, güneşte veya fırında kurutulabilir. Ancak kabağı kurutmadan önce hangi yemekte kullanılacağına karar vermeniz çok önemli. Bu sayede kabağı doğru bir şekilde doğrayabilir ve en uygun şekilde kurutabilirsiniz.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Farklı bir yöntem isteyenleri böyle alalım: Kabak yemeği hazırlayıp kavanozlara ya da kilitli poşetlere koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
Kabakları iç kısmı aşağı bakacak şekilde bir iğne yardımıyla ipe dizin. Ancak kabakları ipe dizerken aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin. İpe dizdikten sonra kabakları güneşe asın. Birkaç gün sonra kuruyan kabakları bez torbalarda saklayabilirsiniz.
Su kabakları tamamen kurumadan üst üste istiflenerek bekletildiğinde su kabaklarının birbirine temas eden kısımlarında çürümeler meydana gelebilir. Bu yüzden su kabaklarından en doğru kurutma yöntemi birbirine temas etmeden asılarak kurutulmasıdır. Su kabağınızı sap kısmından bağlanarak asılmalıdır.
Kullanım alanı
Eskiden süs amaçlı olarak ya da içi boşaltılarak su kabı olarak kullanılırdı -ki bu son kullanımından dolayı bitki, su kabağı şeklinde adlandırılmıştır. Bunun yanı sıra baş tarafından dip tarafına doğru ortadan ikiye kesilip, sap ve kapak ilave edilerek saz yapımında da kullanıldığı görülmektedir.
1, 5 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Su kabağı yıkandıktan sonra sapı kesilir, gövdesi ikiye ve sonra dilimlere bölünür, çekirdekleri iyice ayıklanıp kabuğun yeşil kısmı soyulur, küp küp doğranır.Et kuşbaşı doğranır. Lezzetini ayarlamak için nar suyu kullanılacaksa, narlar tanelerine ayrılır, süzgeçten geçirilip suyu çıkarılır.
Oyulmuş Balkabağının Korunması
Oyulmuş süs bal kabağını çamaşır suyu çözeltisi ile ıslatın. Su, kabak etini nemlendirmek ve çok çabuk kurumasını önlemek için tasarlanmıştır. Ağartıcı, balkabağı üzerindeki yüzey bakterilerinin ve küf sporlarının çoğunu öldürecek bir antimikrobiyaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri