Buzluktan çıkarılan içli köfteler haşlama yapılacaksa, tencerenin içerisine atıldığında karıştırılmamalıdır. Böylelikle dağılması engellenmiş olur. İçli köftelerin haşlama suyuna bir iki damla limon sıkmanız köftelerin haşlanırken dağılmamasını sağlar. İçli köfteyi kızartarak da pişirebilirsiniz.
Buzluğa kaldırmak için fırın tepsisine dizin buzluğa kaldırın ve donunca buzluk poşetlerine doldururun istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz :) Çıkardığınızda mutlaka tamamen eridikten sonra İçli köfteleri ister haşlayın ister bol yağda kızartıp servis yapabilirisiniz :) Afiyet Olsun.
İçli köfteleri buzluğa koymak için çiğ, haşlayarak ya da kızartarak saklayabilirsiniz. Kızaran içli köftelerinizi isterseniz buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz. İçli köfteleri çiğ ya da haşlanmış olarak buzluğa atacaksanız önce bir tepsi ile koyup dondurun ve yapışmamasını sağlayın.
Yöreye göre değişik isimlerle anılan haşlama içli köftenin hamuruna genellikle kıyma ve salça eklenmiyor. Kısa sürede haşlanarak pişirilen bu köftelerin üzerine nefis bir sos hazırlayarak da servis edebilirsiniz. Dilerseniz bu nefis haşlama içli köfteleri buzlukta da saklayabilirsiniz.
Tüm içli köfteleriniz hazırlandıktan sonra bir tepsiye dizerek dolaba atın. Dolapta 2 gün boyunca tüketmek üzere saklayabilirsiniz daha uzun süre saklamak için içli köfteleri 1 gün dolapta beklettikten sonra buzdolabından alın ve buzdolabı poşetlerine porsiyonlara ayırarak buzluğa atın.
İlgili 44 soru bulundu
Donmuş köftelerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine ya da yağlanmış borcama alın. 190 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Köfteler tuzlu suda su yüzeyine çıkına kadar haşlanır ya da en fazla su yüzeyine çıkınca 4- 5 dakika daha haşlanır daha fazla haşlamayın köfteler dağılabilir..
İçli köftenin daha hafif olmasını istiyorsanız da suda haşlayarak sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Bazı yörelerde içli köfte önce haşlanıp sonra kızartılarak da sunuluyor. Her iki türlüsü de bu lezzeti tadanlardan tam puan alıyor.
Önceden ısıtılmış kızgın fırında (180° C) 4-6 dk ısıtın.
Şunu söyleyebiliriz ki çiğ köfte buzdolabında saklanabilir olsa da derin dondurucuya konulmamalıdır.
Kuru bir şekilde veya haşlayarak dondurucu poşetlerine alacağınız bu bakliyatları, uzun bir süre koruyabilirsiniz. Eğer kuru bakliyatları saklayacaksanız, dondurucudan aldıktan sonra suda bekletip haşlayabilirsiniz.
Hazırlanan köftemizi buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca kapatıp buzluğa atalım.
Daha hızlı çözdürmek için kıymaların üzerine olabildiğince ağır tencere koymaya çalışın. Eğer elinizde böyle bir tencere yoksa tencerenin içini su ile doldurup, ağırlığını arttırabilirsiniz. Buzluktan çıkarttığınız donmuş kıyma, kıymanın kalınlığına bağlı olarak üzerindeki ağırlık sayesinde hızlıca çözülecektir.
İçli Köftenin Dağılmaması İçin Ne Yapmak Gerekir? İçli köfte yaparken dağılmasını önlemek için, en çok hamuruna (dış harcı) dikkat etmek gerekiyor. İçli köftenin dışının birleşmesini sağlamak için, mutlaka bulguru ıslatın. Böylece malzemeler daha çabuk bütünleşecek ve dağılma riski düşecektir.
Buzluktan çıkarılan içli köfteler haşlama yapılacaksa, tencerenin içerisine atıldığında karıştırılmamalıdır. Böylelikle dağılması engellenmiş olur. İçli köftelerin haşlama suyuna bir iki damla limon sıkmanız köftelerin haşlanırken dağılmamasını sağlar. İçli köfteyi kızartarak da pişirebilirsiniz.
Pişirme aşamasında da çok sıcak suyu ya da çok kızgın yağa atmamaya ve pişirirken çok karıştırmamaya özen gösterin. Pişirme aşamasında çok fazla karıştırırsanız ya da müdahale ederseniz dağılma ihtimalleri de o kadar yüksek olur.
içli köfte tanesi ne kadar- güncel olarak 7-15 tl arasında değişmektedir.
Binlerce yıllık Adana mutfak kültürünün en bilinen yemeklerinden biridir. Bulgurlu dış hamurdan alınan parçaların oyulması ustalık isteyen bir işlemdir.
Kilo kontrolü ya da diyet yapan bireylerin içli köfteyi sade haşlama ya da az yağlı bir şekilde yemesi tavsiye edilir. Ayrıca 1 adet haşlanmış içli köftede yaklaşık olarak 163 kalori bulunur. Bunun yanı sıra 1 adet kızarmış içli köftede ise yaklaşık 350 kalori bulunmaktadır.
Şayet köfteler açık bir ortamdaysa en geç 2 saatten sonra çözünüp bozulmaya başlayacaktır. Nem ve sıcaklık köftelerin çürüme süresini hızlandırır. Köfteler buzdolabında 1-2 gün kadar dayanabilir. Buzlukta ise bu süre 4 güne kadar çıkmaktadır.
Salça, tereyağ, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve iri çekilmiş ceviz ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Hatta akşamdan iç harcını hazırlayıp dolapta bekletirseniz çok daha iyi olur.
Marketten Sofraya Etin Güvenli Tüketimi
Soğuk zincirini korumaya özen gösterin. Eti hemen evinize götürün ve 4 derecede buzdolabında saklayın. Marketten eve getirilmiş et hemen -18 derecede dondurulursa dondurulmuş olarak da maksimum 6 ay olarak saklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri