Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır. Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
Diğer mısıra geçmeden önce, ayırdığınız mısır tanelerini derin dondurucuya koyacağınız kaplara yerleştirin. Hepsi bittiğinde dolaba kaldırın. Geniş bir tencereye su koyup kaynattıktan sonra, mısır koçanlarını yalnızca 3 dakika kadar haşlayın.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Yazdan taze mısırları alalım ve kabuklarını soyup hiç bir işlem yapmadan buzdolabı poşetine bırakıp dondurucumuza bırakalım. Kışın istediğimiz zaan çıkarıp düdüklüde pişirip mısır özlemimizi giderelim.
İlgili 28 soru bulundu
Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır.
Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Atılan tuz mısırın pişme süresini uzatacaktır. Eğer mısırı tuzlu seviyorsanız, yerken atmalısınız. Dilerseniz mısırlar kaynerken bir çay kaşığının ucuyla şeker atabilirsiniz. Bu hem mısıra tat verir hem de yumuşatır.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Bunun için önce mısırları sıcak suda haşlayıp soğuk sudan geçirerek iyice süzmeniz gerekiyor. Ardından yukarıdaki mısır ayıklama yöntemlerini kullanarak mısır tanelerini koçanından ayırın. Bu mısır tanelerini havası alınmış, ağzı kilitli buzdolabı poşetlerine aktarın.
Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz. Suyu eksilirse kaynamış su ekleyebilirsiniz. Soğuk su eklemeyin. Süre sonunda mısırlarınız sapsarı, kararmamış, yumuşacık lezzetli bir şekilde yenmeye hazır olacaktır.
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Mısır yavaş yavaş pişerse çok lezzetli oluyor. Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır, süt mısırı bile olsa pişirmek saatler alıyor. Düdüklü tencerede ise mısır pişirmek en fazla 25 dakika.
Haşlanmış Mısır Zararları ve Yan Etkileri
Aşırı tüketimi kilo alımına sebebiyet verebilir. Kabızlığı giderdiği gibi fazla yediğiniz takdirde ishal olabilirsiniz.
Mısır, koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
(resimlerde göstermeye çalıştım. Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın. Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz. Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz.
Ürün nemi, ortam sıcaklığı, ortamdaki oksijen miktarı, zararlı mikroorganizmalar ürünlerin bozulmasına neden olan başlıca etmenlerdir Mısırın hasat edilip işlendikten sonra uzun süre bozulmadan veya küflenmeden saklanabilmesi için; kuru baza göre %24-25 civarında olan hasat neminin, 6 aydan az bir zaman dilimi için ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri