sıcak su altına koyacaksın , az'da mikrodalga varsa 1 dakka koy çözülsün sonra ısıt o kendine gelir.
Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer. İnce bir tabaka halinde dondurulmuş et, kıyma veya tavuk ortalama 1-1,5 saat içinde çözülür. Ancak çözülen gıdanın hemen pişirilmesi gerekir.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Eğer elinizdeki sucuk miktarı fazla ise sucuğu derin dondurucuda tutarak veya kurutarak saklamanız da sucuğu en verimli şekilde kullanmanıza olanak sağlayacaktır.
Konusu birçok kişi için merak edilen bir sorudur. Sucuk kurutularak muhafaza edilebilir ya da buzlukta saklanabilir. Bunun yanı sıra son kullanma tarihine kadar saklanacağı zaman buzdolabında bekletilmesi de yeterlidir. Uzun süreli bir saklama gerektiğinde ise parçalar halinde buzlukta bekletilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
sıcak su altına koyacaksın , az'da mikrodalga varsa 1 dakka koy çözülsün sonra ısıt o kendine gelir.
·Sucuğu buzlukta veya derin dondurucuda yaklaşık 6 aya kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ancak et ürünü olduğu için ne kadar doğru saklarsanız saklayın 6 aydan sonra tüketmeniz kesinlikle tavsiye edilmez. ·Sucukların çözünerek tüketileceğini de hesaba katarak parçalar halinde dondurmanız daha iyi olacaktır.
En İyi Cevap. Sucuğun kokusunda keskin ve anormal kokular varsa tüketmemeniz gerekir sucuğun tadı da bozulup bozulmadığının göstergesidir tadında anormallik varsa özellikle ekşilik varsa sucuk bozulmuş demektir sucukta küflenmeler meydana geldiyse kesinle kullanmayın.
Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
Açılmış paketli sucuklar da buzdolabında saklanabilir fakat açılmış sucukları buzdolabına atmadan önce hava almayacak hale getirmelisiniz. Açılmış sucukların hava almaması için sucuğu önce bir kağıt havluya ardından streç filme sıkıca sarmalı ve o şekilde buzdolabında muhafaza etmelisiniz.
Dondurulmuş eti çözdürdüğünüz ve ardından bir kısmını veya hiçbirini pişirmemeye karar verdiğiniz bir zaman gelebilir. Bu durumda, et dondurucudan ilk çıkarıldığında çözülmüş ve buzdolabında uygun şekilde saklanmışsa, eti daha sonraki bir tarihe kadar yeniden dondurmak güvenlidir.
Yani, etinizi tezgahta tamamen çözülene kadar beklettiyseniz, sonrasında tekrar dondurucuya koymamalısınız. Dahası kokusunda bir farklılık ya da garip bir renge dönüştüğünü fark ederseniz, güvenliğiniz için eti atmalısınız.
Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Çeşme suyunun içerisinde hafifçe ıslatılıp bir süre bekletilen sucuk yumuşar ve kabuğundan kolayca ayrılarak tüketilebilir.
Sucuk saklama konusunda tavsiye edilen en iyi yollardan birisi de buzdolabında muhafaza etme yöntemidir. Sucuğu bir peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklamak, sucuk saklama yöntemleri arasında en sık bilinenidir. Buradaki amaç nemli olan sucuğun neminin kendi içerisinde sıkışmamasını sağlamaktır.
sucuk dilimlenir, dilimlerin üstüne küçük küçük kesilmiş kaşar peynirlerinden konur. mikrodalgaya atılır. eriyen kaşar peynirleri sucuğun pişmesini hızlandıracaktır. böylece kızartma derdi olmadan gayet güzel sucuk yaparsınız... hem mutfağınız kokmaz hem de 1.5 dakikada işiniz biter.
Petapat. Ambalajı kastediyorsanız bile bir kereden bir şey olmaz. Ama ambalajı değil, dışındaki bağırsağı diyorsan hiçbir şey olmaz. Hatta tat vermesinde etkisi vardır (yerken değil).
Sucuk doğru şekilde pişirildiği takdirde oldukça faydalı bir gıdadır ve sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu nedenle sucuk çiğ tüketilmemeli, pişirilerek tüketilmelidir. Her ne kadar fermente işlemi sonucunda sucuk olgunlaşsa da, çiğ sucuk yemekten uzak durmakta fayda vardır.
Yuvarlak doğranan sucuk tavada yanar. Çapraz doğranan ise tava ile tam orantıda olur. Hiç yağ ilave edilmemelidir. Kendi yağı ile yapılırsa sucuğun tadı ortaya çıkar.”
Sucuğu parçalara böldükten sonra buzdolabı poşetine koyun ve üzerine tarihin yazılı olduğu etiket yapıştırın. Daha sonra sucuğu buzdolabının buzluk bölümünde veya derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir.
Buzdolabı posşetinin yanlarını makasla kesip uzunca açıyoruz saklama kabına serip sucukları diziyoruz bi sıra dizip poşeti seriyoruz. İşlemi sucuk bitene kadar tekrarlıyoruz. (Amaç sucuklar birbirine yapışmasın ki istediğimiz kadar alıp kullanabilelim). Kabımız dolduğunda kapağını kapatıp buzluğa kaldırıyoruz.
Sucuk paketinden çıkarılır, etiketi söküür güzel bir streçle sarılıp buzdolabında 6 aya kadar bu şekilde sağlıkla muhafaza edilir.
Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı 'mikroorganizmalar' için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.
Doğru şekilde saklanmayan sucuklarda maya ve coclar, hızlıca ürer ve bu üreme dış tabakada beyaz bir madde oluşturur. Beyaz tabaka sucuğun bozulduğunun bir işareti değildir. Ancak sucuğun lezzetinin azalmasına neden olur.
Eğer siz de sucuğun dışı küflenirse yenir mi diye soruyorsanız, ben tavsiye etmiyorum çünkü ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Sonuçta dışından küflenmeye başlamış ve içine de geçmiş olabilir. İnsanlar dışını soyup hemen pişiriyor ama içine geçtiyse sağlık açısından problemler yaşayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri