Diğer başlıklarda ifade edildiği gibi dondurucudan çıkan tavuk etlerini de aynı şekilde bir tencere içinde kısık ateşte haşlayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta buzlarının bir nebze olsun çözülmesidir. Buzu erimeyen tavuk eti, lezzetini pişerken kaybeder.
Donuk haldeki tavuğu asla ama asla doğrudan haşlamaya başlamamalısınız. Nasıl olsa suyun içinde buzları erir gider diye düşünmemeli, biraz zaman ayırarak en sağlıklı şekilde tavuğunuzu haşlamalısınız.
Tavuğun donunun çözülmesinde acele edilmemelidir. Bu nedenle dondurucudan çıkan besinin direkt olarak haşlanması ya da pişirilmesi uygun değildir. Acele etmeden çözülen besinler çok daha sağlıklı şekilde tüketilebilir.
Tavuğu oda sıcaklığında uzun süre bekletmek veya mikrodalgada çözdürmek bakteri üremesine yol açabilir. Bu durumda gıda zehirlenmelerine neden olur. Bu yüzden buzdolabında veya soğuk suda bekleterek güvenilir bir şekilde çözdürebilirsiniz.
Tavukları kaynamış sıcak suyun içerisine koyarak çözdürmeye çalışmak hatalı bir çözdürme yöntemi olacaktır. Bunun yerine içi sıcak su dolu bir kabın üzerine başka bir kap koyup içine tavuklarınızı koyun ve bu şekilde daha güvenli bir çözdürme yöntemi uygulayın.
İlgili 33 soru bulundu
Eğer donmuş tavuğu hemen haşlarsanız tavuğunuz pişmeyebilir ya da eklem yerlerinde kan toplanması gibi durumlar oluşabilir. Dondurucudan çıkardığınız tavuğu buzdolabının alt kısmında bekletmeli, buzlarının çözülmesini bu şekilde sağlamalısınız.
Donmuş tavuğu sıcak su altına tutmak ya da sıcak suda bekletmek bakterilerin ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu nedenle bu yöntemin çok dikkatli uygulanması gerekir. Eğer mutfak dereceniz varsa 60 derece sıcaklıktaki bir su içerisine ambalajlı tavuğu koyabilir ve çözdürebilirsiniz.
Dondurucudan çıkardığınız tavuğu buzdolabının alt kısmında bekletmeli, buzlarının çözülmesini bu şekilde sağlamalısınız. Tavuğunuzun buzlarının çözüldüğünden emin olduktan sonra kolayca tavuk haşlama yapabilirsiniz. Bu doğrultuda tavuk düdüklü tencerede yaklaşık olarak 25 dakika içerisinde pişer.
Tavuğun buzunu çözmek için pratik yöntemlerden biri olan su dolu kase için tavuğu tamamen suya batırmanız gerekmektedir. Bu esnada tavuk hala ambalajında olmalıdır. Suyun ısınmasını önlemek için her 30 dakikada bir mutlaka değiştirin. Buzun tamamen çözülmesi bu yöntem ile yaklaşık 1 saat sürecektir.
Soğuk Suda Bekletin: Tavuğu işe gitmeden önce buzdolabına atmayı unuttuysanız, ve hala o tavuğu yeme niyetiniz varsa hemen işten gelince tavuğu bir kase soğuk suya yatırın. Tavuğun iyice su geçirmez bir şekilde kapladığınızdan emin olun. 2-3 saat içinde tavuğunuz çözülmüş olacaktır.
Buzlu tavuk kaç saatte haşlanır? Tek dikkat etmeniz gereken nokta buzlarının bir nebze olsun çözülmesidir. Buzu erimeyen tavuk eti, lezzetini pişerken kaybeder. Düdüklü tencerede yaklaşık 25 dakika, normal pişirme tenceresinde ise 45 dakika orta boy tavuk etleriniz için yeterli olacaktır.
Ayrıca tarihi geçmiş olan tavuk buzdolabında ise kesinlikle yenmemelidir. Ancak Tavuk eti tarihi geçmeden önce buzluğa atılmış ve dondurulmuş ise uzun süre dayanıklı şekilde kalabilir. Buna dikkat ederek tüketim yapmak gerekmektedir. Aksi halde gıda zehirlenmeleri yaşanabilir.
Çiğ ya da pişmiş tavuğu, buzdolabında bekleterek çözüldüğü taktirde ikinci kez dondurabilirsiniz. Bu işlem sadece tavuğun normal bekleme süresi içinde yapılabilir. Tavuğu çözdürmek için dolapta beklettiğiniz, çiğ tavuk için 2, pişmiş tavuk için 4 günlük bekleme süresinin içindeyken ikinci kez dondurabilirsiniz.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Evet, donmuş tavuğu kızartabilirsiniz. için pişirme süresinin en az %50 artırılması tavsiye edilir. tavuğunuzu pişirirken buzunu çözün, böylece eşit şekilde pişirilir.
Köpürme normal olmayan bir durumdur. Eğer yağın kullanma tarihi hala devam ediyorsa; kızaran besinle ilgili birkaç problem olabilir. Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur.
DONDURULMUŞ TAVUK TÜKETMEYİN
Öte yandan bir çok beslenme uzmanı da dondurulmuş tavuk tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Donmuş tavuk çözülme aşamasında bile bakteri üretebilir. Tavuk yemeklerinin lezzetli ve sağlıklı olması için donmuş tavuk tüketmemeye dikkat edilmesi gerekiyor.
Son kullanma tarihinden önce konmak kaydıyla, tavuk eti derin dondurucuda (-18 °C veya daha düşük sıcaklıkta) 6 ay süreyle saklanabilir. Tavuk eti, kemikli veya kemiksiz dondurulabilir.
Hele ki oda sıcaklığında asla bekletilmez. * Çiğ tavuk buzdolabında 2 güne kadar, pişmiş tavuk ise 3-4 gün boyunca saklanabilir. * Buzdolabında çözdürülen tavuk, sonrasında tekrar buzdolabının en soğuk kısmında 1-2 gün saklanabilir. Sadece buzdolabında çözülmüş çiğ tavuğu yeniden dondurabilirsiniz.
Marketten aldığınız fazla tavukları derin dondurucu içinde uzun süreler boyunca saklayabilirsiniz. Tavuk etini; kanat, but, göğüs ve parça et olarak ya da bütün tavuk halinde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
Evet, donmuş tavuğu kızartabilirsiniz. için pişirme süresinin en az %50 artırılması tavsiye edilir. tavuğunuzu pişirirken buzunu çözün, böylece eşit şekilde pişirilir.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavuğunuzu yüksek ateşte değil hafif ateşte haşlamalısınız. Böylece birden haşlanmayacak her yeri eşit şekilde lokum gibi pişecektir.
Donmuş tavuk tavaya atılır mı? Donmuş tavuğun pişmesi iki katı zaman alsa da, bazı yemeklerde güvenle kullanabilirsiniz. Ancak tavuğu sote veya kızartma usulüyle pişirecekseniz, bu yöntem uygun değildir.
Eğer tavuk etinin rengi gri renge büründüyse artık et bozulmuş demektir, kullanmamalısınız. Bozuk tavuğu pişirmeye kalkarsanız etin rengi donuk gözükmeye ve beyazlamamaya devam edebilir. Tavuk etinden şüphelendiyseniz pişirmeden önce koklayın. Bozulmuş çiğ tavuk etinin çok ağır bir kokusu olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri