Böbrek / Karaciğer yetmezliği Son dönem böbrek hastalığı veya ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi <30 ml/dak) BYETTA kullanılması önerilmemektedir. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doktor tarafından önerilen doz dışında özel bir doz ayarlaması gerekmez.
Byetta'nın Tehlikeli Yan Etkileri
Byetta, bazıları tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen bir dizi ciddi sağlık sorunuyla ilişkilendirilmiştir. Bunlar şunları içerir: Böbrek yetmezliği dahil olmak üzere böbrek sorunları; Ve. Ölüme yol açacak kadar şiddetli pankreas iltihabı (pankreatit).
BYETTA cilt altına enjekte edilmelidir; damar veya kas içine enjekte edilmemelidir. Mide boşalması (yavaş mide boşalması dahil) veya yemek sindirimi ile ilgili ciddi problemleriniz varsa, BYETTA kullanımı önerilmemektedir. BYETTA mide boşalmasını yavaşlatır ve bu nedenle yiyecekler midenizden daha yavaş geçer.
İğne Tedavisi Kimlere ve Nasıl Uygulanır? “Bu iğne genel olarak BMI endeksi 30'un üzerinde olan veya 27 ve üzerinde eşlik eden kronik hastalığı olan kişilerde uygulanabiliyor.
Çok fazla BYETTA bulantı, kusma, baş dönmesi veya düşük kan şekeri belirtilerine neden olabilir. Bir BYETTA dozunu unutursanız, o dozu atlayınız ve bir sonraki dozunuzu bir sonraki uygulama zamanında uygulayınız.
İlgili 22 soru bulundu
BYETTA'nın 5 mikrogram ve 10 mikrogram olmak üzere iki dozu mevcuttur. Doktorunuz başlangıç için günde iki kez BYETTA 5 mikrogram kullanmanızı önerebilir. 30 gün boyunca BYETTA 5 mikrogram kullandıktan sonra, doktorunuz dozunuzu günde iki kez BYETTA 10 mikrograma yükseltebilir.
Her kalem 30 günlük, günde iki kez enjeksiyona yetecek şekilde 60 doz içerir. 1 kalemlik ambalajlar halinde mevcuttur. BYETTA, Tip 2 (insüline bağımlı olmayan) şeker hastalığı (diabetes mellitus) olan yetişkinlerde kan şekeri kontrolünü sağlamak için enjekte edilerek kullanılan bir ilaçtır.
En sık yan etki mide yanması, bulantı, kusma ve kabızlık olup, bu durum diyete uymayanlarda daha belirgindir. Egzersiz yapmayanlarda kas yorgunluğu ve halsizlik sık izlenir. Alerjik reaksiyonlar nadiren izlenebilir. Tiroid kanseri olanlar, ve ailesel tiroid kanseri hikayesi olanlar iğneyi kullanmamalıdır.
1- Saxenda Zayıflama İğnesi
Zayıflama iğnesi olarak bilinen saxenda dünyada en çok kullanılan zayıflama iğnelerinden bir tanesidir. FDA (ABD GIDA VE İLAÇ DAİRESİ) onaylıdır. Avrupa ve diğer dünya ülkelerinde saxenda kullanımı yaygındır. Bazı ülkelerde doktor reçetesi ile satılmaktadır.
Obeziteye Hangi Doktor Bakar: Endokrinolog
Endokrinologlar, obezite hastalığıyla ilgili uzmanlık alanına sahip olan doktorlardır. Endokrinoloji, hormonların üretimi, salgılanması ve metabolizma üzerindeki etkileriyle ilgilenen bir tıp dalıdır.
Bir BYETTA kalemi sadece 30 gün boyunca kullanınız. 30 günden sonra, içinde ilaç kalmış olsa bile kullanılmış BYETTA kaleminizi atınız. BYETTA kalemi ucuna iğne takılı olarak saklamayınız.
* Byetta ile insülin iğne ucu kesinlikle ödenmez! * Byetta ile strip 3 ayda 100 adet ödenir! * İlk reçetesi raporsuz olabilir. * İlk reçete raporlu ya da raporsuz mutlaka endokrinoloji uzmanı tarafından yazılmalıdır.
Byetta hazır enjeksiyon kalemleri ile birlikte insülin kalemi iğne ucu yazıldığında İğne uçlarının bedeli SGK tarafından ödenmemektedir. İğne uçları sadece insülin kullanan hastalarda ödenir.
Uygulama şekli: Her doz subkütan enjeksiyon olarak uyluk, karın veya üst kola uygulanmalıdır. BYETTA ve bazal insülin, iki ayrı enjeksiyon olarak uygulanmalıdır.
18-4.2.38 maddesinde yapılan düzenleme ile GLP-1 Analogları (BYETTA) ile DPP4 (GALVUS,JANUVİA,ONGLYZA) antagonistlerinin beraber kullanımı halinde bedellerinin kurumca ödenmeyeceği bildirilmiştir. ( Hasta ilaç geçmişinden bu ilaçların kontrolü önem arzetmektedir.)
BYETTA, sülfonilüre grubu ilaçlar ya da bir bazal insülin ile kombinasyon şeklinde kullanıldığında, hastanın konsantre olma ve reaksiyon gösterme becerisi hipogliseminin bir sonucu olarak bozulabilir.
SAXENDA®, şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda önerilmez ve hafif ila orta dereceli karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Mide boşalmasında gecikmeye (gastroparezis) neden olan ağır bir mide veya bağırsak sorununuz veya iltihaplı bağırsak hastalığınız varsa bu ilaç önerilmez.
Obezitenin ilaçla tedavisi için az sayıda seçenek mevcuttur. Günümüzde obezitenin uzun süreli tedavisi için FDA tarafından onaylanmış ilaçlar Orlistat (Xenical), Lorcaserin (Belviq) ve phentermine ile geç salınımlı topiramat karışımından oluşan Osymia'dır.
Ozempic (Wegovy) ve Saxenda Arasında Ne Fark Vardır? İki ilaç da teknik olarak benzer bir mekanizma ile çalışır. İki ilacın da amacı iştah kontrolü sağlamak, porsiyonları küçültmek ve kilo verimini sağlamaktır.
Ancak herhangi bir hastalığı olmayan bireylerde sadece zayıflama amacıyla kullanıldığında birçok sağlık riskleri ile karşılaşılabildiğini belirten Uzman Diyetisyen Yeşim Nurdan Özkorucuklu olası yan etkilerden şu şekilde bahsediyor: “Baş ağrısı, mide rahatsızlığı, uykusuzluk, kalp çarpıntısı gibi yan etkiler ortaya ...
Bulantı, kusma, ishal, mide ağrısı ve kabızlık gibi kısa süreli sindirim sistemi sorunları, bu ilaçların en sık rastlanan yan etkileri.
10 KİŞİDEN 9'U KİLO VERDİ
Bulgular, ilacın obezite ile yaşayan bireyler için potansiyel bir kilo kaybı seçeneği olabileceğini ve katılımcıların ağırlıklarının yüzde 16 ila yüzde 22,5'ini kaybettiğini gösterdi. Katılımcılardan en yüksek dozu alanların 24 kiloya kadar kilo kaybettiği belirtildi. Dr.
GLİFOR, yemekler ile birlikte veya yemeklerden sonra alınabilir. GLİFOR'u yemeklerle birlikte veya yemekten sonra almanız bu ilacın sindirim sisteminizi etkileyen yan etkilerinin oluşmasını önler. Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz. GLİFOR tableti yeterli miktarda su ile yutunuz.
DİAFORMİN XR ağız yolu ile alınır. Her zaman yemekle birlikte ya da yemekten hemen sonra, çiğnemeden ve 1 bardak su ile alınmalıdır.
Kullananların özellikle TikTok'ta sık sık paylaşarak mucizevi bir şekilde kilo verdirdiğini söylediği diyabet ilacı Ozempic'in bu kadar yaygın olması uzmanları endişelendiriyor. Rağbet gören ilacın İngiltere'de ihraç edilmesi yasaklandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri