Sakal yağı, sakalı besleyen bakım ürünlerinin başında geldiği için sakal bıyık yağı olarak sürekli kullanılmaktadır. Genellikle haftalık bakım rutinlerinde kullanılan sakal yağları tıraş sonrası kesilen ya da düzeltilen sakala ve sakal altında kalan deriye yedirilerek uygulanır.
Islak kıllar badem yağının daha iyi emilmesini sağlar. Avuç içine alınan bir miktar badem yağı bıyık ve sakalların altına geçecek şekilde masaj yaparak sürülür. Masaj ile kıl köklerinin daha çok güçlenmesi sağlanır.
Kaşları yanan ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verir. Badem yağı haricen uygulandığında, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar.
Sakal bıyık gürleştirici serumlar ve yağlar da bıyık köklerini güçlendirmek için kullanılabilir. Doğal yağlardan zeytinyağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, hint yağı ve argan yağı bıyık kökleri üzerinde etkili olmaktadır. Sakal bıyık güçlendirmede bu yağlardan faydalanılabilir.
Badem yağı, ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak sakal altındaki deriyi derinlemesine temizler. Bu şekilde sakal kepeğini uzak tutar ve cildinizi besler. Magnezyum eksikliği nedeniyle zayıf sakal büyümesi olabilir. Badem yağı magnezyum açısından zengin olduğu için sağlıklı sakal büyümesine yardımcı olur.
İlgili 27 soru bulundu
Özellikle zeytinyağı, Hindistancevizi yağı, badem yağı ve jojoba yağı içeren sakal bıyık yağı çeşitleri sakal köklerinin harekete geçmesini sağlamaktadır. Düzensiz çıkan sakal, kuru ve cansız sakal türlerinde oldukça etkili olan bakım yağları düzenli kullanımlarda yeni sakalların çıkmasına yardımcı olmaktadır.
Sakalı yumuşatmak için özel olarak üretilen sakal yumuşatıcı krem, sakal yumuşatma yağı veya sakal yumuşatma serumundan faydalanılabilmektedir. Bunların dışında sakala zeytinyağı sürmek gibi doğal sakal bakımı yöntemleri de sakal yumuşatmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerdendir.
Daha kalın bıyık için gece yatmadan önce bıyığınıza ve kıl köklerine Hint yağı veya badem yağıyla masaj yapın. Sabah kalktığınızda yağı ıslak bir havlu ile temizleyin. Bu doğal yağlar kıl köklerini canlandırarak bıyığın kalınlaşmasını sağlar.
E vitamini almak sakalların daha gür çıkmasını sağlamaktadır. Kuruyemiş ve zeytinyağının bol miktarda tüketilmesi de sakalları gürleştirmektedir. Çinko barındıran besinlerde sakalların gürleşmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak yüze 'badem yağı' sürmek, sakalların daha gür çıkmasını sağlamaktadır.
Erkeklerin sakallarındaki boşlukları, dökülerek seyrekleşen bölgelerin yeniden canlandırılması için Eeose Sakal Serumu ile mümkündür. Sakallar bazı bölgelerde daha yoğunken bazı bölgelerde zayıf kalabilmekte veya boşluk oluşturabilmektedir. Serum, boşluklarda yeni kıl köklerinin oluşmasını destekleyerek kıl çıkmasını .
Badem yağı içeriğinde yüksek miktarda e vitamini bulunur. Bu yüzden fazla kullanımı istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu sorunlardan en sık rastlananı ise tüylenmedir. E vitamini kıl köklerini besleyen bir vitamin olduğu için yüzde fazla kullanıldığında tüylenme sorununa sebebiyet verebilir.
Sakallarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını isterseniz tatlı badem yağını iki günde bir cildinize uygulayabilirsiniz. Tatlı badem yağını uygularken dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize eşit bir şekilde dağıtarak kullanmanız tavsiye edilir.
Temiz cilt ve yüz üzerine birkaç damla saf ve doğal badem yağı ile masaj yapın. Cildinize sürdüğünüz badem yağını en fazla 30 dakika boyunca bekletin. Bekleme işlemi sona erdikten sonra durulayarak temizleyin.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Özellikle ağız yoluyla tüketimi asla ama asla önerilmiyor. Kısacası, eğer badem yağı almak istediğinizde karşınıza tatlı badem yağı ve acı badem yağı şeklinde iki seçenek çıkarsa tatlı badem yağını seçmeniz doğru olacaktır.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Bıyık bölgesi kararması dudak üst bölgesinin yanması, yaralanması, kozmetik ürünlerin yanlış kullanılması, güneş ışınları, sir ağdadan kaynaklanan pek çok etkiye bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir.
Seyrek sakalın nedeni dengesiz beslenme ise yeterli miktarda A, C, E ve B vitaminleri içeren bir beslenme planı, sakal ve bıyık uzamasını olumlu etkileyebilir. Yoğun bir sakal şampuanı ve bakım kremi kullanmak da seyrek sakalınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilir.
Sakal gürleştiren yağlar ise zeytinyağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, hint yağı ve argan yağıdır. Sakal bıyık gürleştirmek için kullanılan bu yağlar düzenli kullanıldığında içeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde kıl köklerini besler. Böylece daha sağlıklı ve gür sakallar elde edilir.
Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir. Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Yaraların iyileşmesi ve kuru ciltleri nemlendirmek için kullanılan vazelin sakal çıkarmada etkili değildir. Yoğun yapısı nedeniyle sakal köklerinin tıkanmasına neden olacağından çok sık tercih edilememelidir.
ÖZELLİKLER : Erkekler için özel olarak geliştirilen bu formül, sakal ve bıyık bakımı yaparken aynı zamanda rahatça şekillendirmenizi . İçeriğindeki Badem Yağı ve Vitamin E ile sakalı besler. Aynısefa Yağı ile ciltteki kuruluk ve tahrişi .
1-Sakal Bakım Yağı: Sakal yağı, sıradan bir yağ değildir. Kaliteli bir sakal yağı, içerisinde sakal ve cilt için oldukça faydalı olan badem, argan, jojoba yağı gibi birçok farklı bileşenler barındırır. E vitamini sayesinde cildi yumuşatır ve sağlıklı sakallara kavuşmanızı sağlar.
Sakal yağlarının yanı sıra zeytinyağı, tatlı badem yağı, jojoba ve argan yağı ile evde sakal bakımı yapılabilir. Argan yağı sakala nasıl kullanılır? Sakala sürülen argan yağı, sağlıklı bir cilt bariyeri oluşturur ve çıkacak olan sakalların kalitesini artırır. Sakalı parlatan argan yağı sakalda iyi bir görünüm sağlar.
Eğer sakallarınız zor taranıyorsa şampuandan sonra saç kremi de uygulayabilirsiniz. Böylece hem daha yumuşak hem de daha kolay taranan sakallarınız olur. Bir yandan sakalınızı yumuşatıp bir yandan da bakım yapmanın bir diğer yolu ise sakal bakım yağlarını tercih etmek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri