Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
Güney Kore Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi (C-3): Tatil, kültür- sanat, turistik gezi amaçlarıyla Güney Kore'ye gidecek olanların alması gereken vize türüdür.
Amerika mürettebat vizesi yani Mürettebat vizesi C1/D gemilerde (yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb), ya da Amerika'daki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik vizedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Bulgaristan Konsolosluğu, kısa süreli olarak bilinen C tipi vizeleri yaklaşık olarak 5 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlandırmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
"C" tipi vize başvurularında 2022 yılında; güncel olarak herhangi bir başvuru kısıtlaması bulunmamaktadır. Konsolosluğa C tipi vizelerde (turistik, ticari, transit, şoför vize) başvuruları, akredite acentalar veya yetkilendirilmiş başvuru merkezleri tarafından yapılabilecektir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Amerika vizesi; Transit Vize Diplomatik ve Resmi Vize, Ziyaretçi Vizesi (Ticari Vize, Turistik Vize), Öğrenci Vizesi, Geçici (Kısa Süreli) Çalışma Vizesi gibi kategorilere ayrılır.
Amerika D vizesi alacak kişinin; çalışmaya gideceği gemiye ulaşmak için yolculuk etmesi halinde Amerika Transit vizesi alması gerekecektir. Bu durumda gemiye katılım amacı ile Amerika'ya seyahat edecek gemi adamları C1/D vizesi alacaklardır.
Son olarak G5 tipi vize ise tüm G tipi vize gruplarının ( G1,G2,G3 ve G4) kapsadığı vize sahiplerinin; hizmetçileri, uşakları veya kişisel asistanlarını kapsamaktadır.
Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır. Başta ziyaret, turistik veya ticari seyahatler için alınması gereken doğru vize Schengen Vizesi´dir.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
''Pasif Gelir'' vizesi olarak da adlandırılan D7 kapsamında, Portekiz sınırları içerisinde elde edilmemiş her türlü gelir pasif gelir olarak kabul edilmektedir. Genel olarak yatırım gerektirmediği için oldukça caziptir.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
b) Transit vize: Türkiye'ye herhangi bir sınır kapısından girerek belirlenen süre içinde Türkiye'den geçiş yapmak isteyen yabancılara verilecek transit vize ile belirlenen geçiş süresi, vizenin geçerlilik süresi içinde sınır kapısından her girişte yeniden başlar.
Bununla birlikte çok sık tercih edilen bir diğer Schengen vizesi tipi ise B tipi Schengen vizesi adıyla bilinmektedir. Bu vize tipi ise en kolay alınabilen Schengen vizesi türüdür. B tipi Schengen vizesi turist vizesidir ve gerekli evrakları temin eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kolaylıkla verilmektedir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir.
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.
Ne kadar ücret ödemem gerekir? Vize harcı 86 Amerikan Doları (USD) tutarında olup nakit olarak tahsil edilmektedir. Kredi kartı veya havale ile ödeme kabul edilmez. 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklar 43 USD vize harcı öder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri