Delta (harf), Yunan alfabesinin dördüncü harfi. Delta (coğrafya), bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yer. Delta; 4 çeşide ayrılmış beyin dalgaları (Alfa, Beta, Gama, Delta) arasında en yavaş dalgalanan.
Delil olma, işaret etme.
Delta bir akarsuyun çatallanarak denize döküldüğü yerdir. Eski Yunan tüccarlar Nil Nehri'nin denize dökülen kısmında üçgen şeklinde kara parçaları olduğunu gördüler. Oluşan şekiller Yunan alfabesinin dördüncü harfi olan üçgen sembolüyle aynı olduğu için tüccarlar bu noktalara delta adını verdiler.
Delta ovası, akarsuların taşıdığı malzemeleri denizin iç kısmında biriktirmesi ve zamanla bu maddelerin düzlükler haline gelmesi sonucunda oluşan ovalardır.
Değil. Değil. Değil. del, 3 karakter ile yazılır.
İlgili 21 soru bulundu
Del (Sil), bilgisayar klavyelerinin üzerinde yer alan ve silme ve kaldırma fonksiyonunu klavye aracılığıyla yerine getirmeye yardımcı olan bir tuştur. Delete bazı klavyelerde Delete'nin kısaltması olan DEL şeklinde de yer alabilir..
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Dicle ismi ne demek ve anlama gelir sorularının yanıtları şu şekildedir; Başı dik kimse, dik başlı yiğit. Meşe ağacı ve yemişi. Ulu ırmak.
Ova oluşabilmesi için birçok koşul vardır. Bu koşullar sağlandığı zaman ova oluşumu tamamlanır. Aynı zamanda ova oluşumuna neden olan koşullar göz önüne alınarak ovalara farklı adlar verilmiştir. Akarsuların taşıdığı alüvyonların sonucunda oluşan düzlüklerin adı delta ovalardır.
Göksu Deltası veya Silifke Ovası, Göksu Nehri'nin, Mersin ili, Silifke ilçe sınırlarında Akdeniz'e döküldüğü alanda oluşturduğu deltadır. Türkiye için, Çukurova'dan sonra Akdeniz kıyısındaki ikinci büyük deltadır.
Bir denklemin diskriminantı (\Delta ile gösteriliyor) reel kökleri hakkında bilgi verir.
'Yavaş dalga uykusu' olarak da adlandırılan derin uyku. NREM (Non-REM, hızlı göz hareketlerinin olmadığı evre) uykusunun 3'üncü ve 4'üncü aşamalarında gerçekleşiyor. Normal bir yetişkinin uykusunun yaklaşık yüzde 25'ini oluşturuyor.
Delta (harf), Yunan alfabesinin dördüncü harfi.
Delta: Akarsuyun göl ya da denize ulaştığı yerde çökelttiği tortul kütlesi. Bir ırmağın çatallanarak denize veya göle kavuştuğu yerde oluşan üçgen biçimli ova, çatal ağız.
Ciğerini delmek (veya delip geçmek) TDK sözlük anlamı şu şekildedir: acıklı bir durum, kişiye dayanılmaz bir üzüntü vermek.
Tevdi etmek her zaman ayrı olarak yazılmalıdır.
teslim etmek {fi.}
Kuzeyinde Toros Dağlarının yer alan Çukurova Delta Ovası, aslında Türkiye'nin en büyük ovasıdır. Akarsuların yüksek seviyede alüvyon taşıması sonucu oluşmuştur. Üzerinde pek çok sulama tesisi olan ova bölgedeki tarımsal faaliyetlerin merkezi halindedir.
Delta, bir ırmağın çatallanarak denize döküldüğü yerdir.
Yeşilırmak Deltası ya da Çarşamba Ovası, Samsun'da, Karadeniz'e dökülen Yeşilırmak'ın oluşturduğu delta. Çarşamba ve Terme ilçelerinin kurulu olduğu delta 90.000 km²'lik alanı ile Karadeniz'in en büyük deltasıdır.
Kızılırmak Deltası, diğer adıyla Bafra Ovası, Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü yerde, taşıdığı alüvyonlarla oluşturduğu, delta ovası ve sulak alanlar kompleksidir. Samsun ilinde Ondokuzmayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarındadır. 56.000 hektarlık alanıyla Türkiye'nin en büyük deltalarındandır.
Dalaman Ovası, Dalaman Çayı'nın uzun yıllar boyunca biriktirdiği alüvyonların oluşturduğu çok geniş bir alana yayılan, Türkiye'nin en yüksek verim alınabilen tarım alanlarındandır. Dalaman ovası tektonik nedenlerle çökmüş, alüvyonlarla doldurulmuş bir ovadır.
Küçük menderes nehrinin ağzında oluşan delta ovasına Selçuk Delta Ovası denir. Büyük menderes nehrinin ağzında oluşan delta ovasına Balat Delta Ovası denir. Çukurova delta ovası, Türkiye'nin en büyük delta ovasıdır.
Modern Türkçe ve Farsçada Dicle, Kürtçede dicle, dîjle'dir. Dünyada Diclenin bilinen adı Tigris'tir. Dünya dillerinede Yunancadan geçmiştir. Yunancada kelimelerin sonuna gelen –is eki gelir ve "Tigris"ten çıkarılınca geriye kök kelime Tigr kalıyor.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Dila Farsça kökenli bir isimdir. Çok uzun bir dönemdir Türkçede yer alan en güzel kız isimleri arasında bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Dila isminin anlamı 'içten, gönülden seven' şeklinde yorumlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri