Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.
C yazılım dili, yeni programlama dilleri yazma imkanı sunan ve karmaşık programlama işlemlerinde kullanılan yapısal bir programlama dilidir. C yazılım dili; C++, Java ve C# gibi diğer programlama dillerinin temelini oluşturduğu için son derece kullanışlıdır ve kolay öğrenilir.
C# oldukça popüler ve aranan bir programlama dilidir. Özellikle oyun geliştirme, windows uygulama geliştirme ve web site geliştirme alanında birçok kariyer fırsatına ve iş imkanına sahiptir.
Diğer programla dillerinde olduğu gibi C# ile de farklı uygulamalar ve programlar oluşturulabilir. Masaüstü, mobil, web ve oyun geliştirmede kullanılır. Ayrıca loT, bulut ve API'ler gibi her türlü uygulamayı C# kullanarak oluşturabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Python basit ve pratik bir dildir. Ancak c# nesne programlama dili daha geniş frameworklere sahiptir. Bu yüzden c# daha iyi. Ancak yeni başlıyorsan python ile başlayabilirsin.
C++ ve Java dillerine oldukça benzer, ancak C#'ın bu dillere benzerliği yanında farkları da vardır. Örneğin C#, C++'dan farklı olarak % 100 nesne yönelim tekniğine sahiptir. Java'dan farklı olarak ise C#'ta gösterici (pointer) kullanılabilir. Böylelikle eski yazılım bileşenleriyle uyumlu bir şekilde çalışılabilir.
Kodlamayı öğrenmek isteyen herkes, bugün piyasadaki en popüler programlama dillerinden biri olduğu için kesinlikle C# öğrenmeyi düşünmelidir. Aslında, yazılım geliştirme alanında bir kariyer arıyorsanız, bu, atmak isteyeceğiniz ilk adımlardan biridir.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
C# zor bir dil, her dilin kendince zorlukları var ve C#'tan bağımsız olarak OOP zor bir konsept. Biraz daha teorik kaldığı için insan ilk öğrendiği vakitlerde kafasında içselleştirmekte zorlanıyor. Programlama dili öğrenmek istiyorsanız kesinlikle bu hataya düşüp tasarım kısmından başlamayın.
C dilini henüz yazılım konusunda hiçbir şey bilmezken bile, kolayca öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. C ile programlama yaptığınızda birçok programlama diline nazaran bellekte daha az yer kullanırsınız ve uygulamaları daha hızlı çalıştırabilirsiniz.
Peki , C dili seviyesi nedir? C programlama dili düşük seviyeli dillere oranla daha anlaşılır , çok yüksek seviyeli dillere oranla daha fazla esnek bir dil olması sebebiyle arada bir noktada diyebiliriz.
Günümüzde neredeyse tüm işletim sistemlerinin (Microsoft Windows, GNU/Linux, BSD, Minix) yapımında %95'lere varan oranda kullanılmış, hâlen daha sistem, sürücü yazılımı, işletim sistemi modülleri ve hız gereken her yerde kullanılan oldukça yaygın ve sınırları belirsiz oldukça keskin bir dildir.
C ile yazılmış ilk işletim sistemi Unix'tir. Daha sonra GNU / Linux gibi işletim sistemlerinin tümü C'ye yazılmıştır. İşletim sistemlerinin dili sadece C değil, bugün mevcut olan en yaygın üst düzey dillerin neredeyse tümü için öncü konumundadır. Aslında, Perl, PHP, Python ve Ruby hepsi C ile yazılmıştır.
Orjinal adı “C with Classes” olan C++, atası C gibi donanıma yakın bir dildir fakat C ile arasındaki en büyük fark ise nesne-yönelimli bir dil olmasıdır. 1983'te dildeki “++” operatöründen esinlenerek C++ adını alır ve bu nedenle genellikle 1983'te bulunduğu yazılır.
Oyun programlamada en çok kullanılan dil C++'dır. Ama hedef platforma göre genellikle dil değişir. Örneğin Windows ve XBOX oyunları için C#, eski sistemler için Assembly gibi. Bazı şirketler oyunları için kendi dilini üretir.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Hayal Gücünü Sınırlama: C++
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor.
java, c#'a göre çok daha karmaşık görünse de kavrandığında o kadar da karmaşık olmadığı anlaşılır. c#, uzunca süre sadece microsoft tarafından geliştirildiği için "bütün" olarak karşımıza geldi.
C# dilinin yaygın olarak kullanıldığı alanlar, Windows masaüstü ve mobil uygulamaları, oyun geliştirme, web uygulamaları, veritabanı uygulamaları ve yapay zeka uygulamalarıdır.
Bilgisayar, mobil cihazlar ve konsollar için tasarladığınız oyunları C# ile programlanabilir. Her ne kadar sınırlı bir hareket alanı sunsa da bu durum C# öğrenmenize engel olmamalıdır. Çünkü bu durum çoğu zaman C++ ile yapılan karşılaştırmalarda geçerlidir.
C# veya F# kullanarak Android, iOS ve Windows için yerel uygulamalar oluşturabilirsiniz (Visual Basic şu anda desteklenmemektedir). Başlamak için Visual Studio'yu yükleyin, yükleyicide . NET ile Mobil Geliştirme seçeneğini belirleyin.
C# ve Java benzerlikleri:
C # ve Java her ikisi de nesne yönelimli programlama dilleridir. C # ve Java her ikisi de C ve C ++ 'dan gelen dillerdir. Hem C # hem de Java derlemeden sonra ara dil kodu oluşturur: C # derleyicisi Microsoft Ara Dili (MSIL) ve Java derleyicisi Java bayt kodu oluşturur.
C# ile uygulama geliştirmede Microsoft tarafından geliştirilmekte olan Visual Studio (IDE) kullanılır. Ücretsiz ve lisanslı sürümleri geliştiricilerin kullanımına açıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri