5. 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. 6. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
Eğitim durumu ön lisans düzeyinde olan İtfaiyecilik Ve Yangın Güvenliği bölümü mezunu ya da lisans düzeyinde olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu olmak itfaiyeci olmak için yeterlidir. Erkekler minimum 170 cm, kadınlar ise minimum 167 cm boyunda olmalıdır.
Ayrıca fiziki engel teşkil edecek durumunun olmaması, yükseklik fobisi olmaması, sağlık sorunları, renk körü olmaması, aşırı kilolu olmaması, astım gibi kronik rahatsızlığın olmaması, görme bozukluğu, kalın mercek gözlük kullanmaması, konuşmada bozukluk olmaması, 60 kg altında olmaması gerekir.
G Sınıfı İtfaiye Ehliyet ve Operatörlük Belgesi; İtfaiye İş Makinasını kullanacaklara verilir.
Herkes itfaiyede çalışabilir ama herkes itfaiyeci olamaz.
İlgili 34 soru bulundu
Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları, İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmaları gerekir.
Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli itfaiye erlerinin maaşları ise 20.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. İtfaiye müdürü veya itfaiye şefi gibi üst düzey pozisyonlarda çalışanlar ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
Ehliyet çıkma süresi en başından itibaren 45 gün olarak ifade edilebilir. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir.
C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
İstabul Büyükşehir Belediyesi en az 60 KPSS puan le 541 itfaiye eri alım ilanı yayınladı. Yayınlanan itfaiye eri ilanı ile başvuru şartları başta olmak üzere itfaiye eri alımları başvuru tarihine ilişkin tüm detaylar açıklanırken, adaylardan en az lise mezunu olma şartı aranmakta.
c. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları (2/7/1988 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar), ç.
En az lise mezunu kişilerin başvurabildiği bu önemli mesleği olmak ise sanıldığı kadar kolay değil. Başvuruların çokluğu, sınavların zorluğu gibi detaylar itfaiyeci olmanın zorlukları arasında. Ancak her şey anlatıldığı kadar zor değil. Hayatta her şeyin çabalamak üzerine geçtiğini unutmamak lazım.
İtfaiye eri olmak için okunacak bölüm, önlisans bazında olan 2 yıllık Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümüdür. Lise ardından kişi ilgili yerleştirme sınavı ile 2 yıllık ön lisans eğitimi veren eğitim kurumlarına kayıt sağlayıp, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nü başarı ile bitirmelidir.
İtfaiye Eri uygulama sınavı için hazırlanan parkur 9 etaptan oluşmaktadır. Uygulama sınavına katılacak olan adayların spor kıyafet ve ayakkabı giymeleri, baret ve eldiven takmaları zorunludur.
Diğer taraftan; 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 7'inci maddesinde; “İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, 24 saat esasına göre yürütülür.
Öncelikle tır ehliyeti almadan önce B sınıfı ehliyet almanız gerekmekte. Değişen kanunlarla birlikte artık direkt olarak C sınıfı ehliyet verilmiyor. B sınıfı ehliyetinizi aldıktan sonra 21 yaşını doldurup, 22'den gün aldıysanız C sınıfı ehliyet için başvuruda bulunabilirsiniz.
C sınıfı ehliyete sahip olmak için istenen ilk şey B sınıfı ehliyeti almış olmaktır. C sınıfı ehliyet almak için kişilerin bir kursa kaydolması, yazılı sınava ve direksiyon sınavına girmesi gerekmektesonrasında ise C sınıfı ehliyet sahibi olabilmek için sadece direksiyon sınavına girilmesi yeterli.
f) “C” sınıfı sertifikalar için 20 saat, g) “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E” ve “DE” sınıfı sertifikalar için 6 saat, ğ) “F” sınıfı sertifikalar için 12 saattir. (2) Birinci fıkrada belirtilen direksiyon eğitimi dersleri, şehir içi ve/veya şehirlerarası karayollarında akan trafikte yapılır.
D sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücü en az B grubu ehliyete sahip olmak zorundadır. Ayrıca 24 yaşını doldurup 25 yaşından gün almış olması gerekmektedir.
-C ehliyet için sürücü kursuna başvuru yaptıktan sonra 1 ay içinde direksiyon sınavınız yapılır. -Başarılı olursanız ehliyet dosyanız hazırlanır. -Ehliyet harç ücretini ve kart ücretini ödeyeceksiniz. -Ehliyetten randevu alarak sınıf yükseltmek için başvuru yapmanız gerekir.
İTFAİYE PERSONELİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ
Maktu mesai olarak ayda 20 gün işe gidiyoruz 20x12=240 saat çalışıyoruz.
Gönüllü İtfaiyeci, mesleği itfaiyecilik olmayan yani itfaiyecilikten maaş almayan itfaiyecidir. Yangın çıkma sıklığı düşük olan yerleşim yerleri için çözüm olarak üretilmiştir. Zorunlular içinden gönüllüler seçilmektedir.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 taban puanları en düşük 217,24769, en yüksek 288,65395'tir. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1337359, en yüksek 556916'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri